Boeing 737 haberleri sayfasında Boeing 737 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2669 Boeing 737 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Havacılık devi Boeing uçuş sırasında gövdesinden parça kopan 737 Max 9 tipi uçakla ilgili yaşanan güvenlik krizinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya. Dün Southwest Airlines'a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında motor kapağı düştü ve kanatlardan birine çarptı.
#Boeing 73743 yaşındaki Alberto Paduanelli, 3,5 yılda 130 bin sterlin harcayarak evinin garajını gerçeği aratmayan bir Boeing 737 simülatörüne dönüştürdü .İngiliz medyasına röportaj veren Paduanelli, “British Airways pilotu simülatörün beklentilerini aştığını söyledi. Hatta bana simülatörümün gerçek bir uçaktan daha fazla modüle sahip olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.
#Boeing 737Ticari yolcu uçaklarıyla uçarken pilot anonslarından anlarız; en fazla 10 bin metre ve biraz daha yüksekten uçarız. Hatta genellikle bunun da altı olur. 15-18 bin metre falan yükseğe çıkılamaz. Bunun birçok nedeni vardır. Concorde bir istisnaydı, 17 bin metrenin de üzerine çıkardı. Askeri uçaklar ve özel iş jetleri de yüksekten uçabilirler. Elbette onlarında sınırları var. Peki yolcu uçakları neden çıkmıyor, sınırlamalar neler?
#Uçak İrtifaGenel olarak uçak ve helikopter kazalarında giderek azalma oluyor. Gerçi uçuşlar geçtiğimiz yıl neredeyse yüzde 60 civarında azdı. Ama yazla birlikte yine de yoğun uçuşlar oldu. Uzun süre uçmayan pilotların çok daha dikkatli oldukları gözlendi. Kazalar azaldı. 2022 yılında da büyük talihsizlikler olmazsa kazaların çok daha azalacağı umudu sürüyor.
#Uçak KazasıAmerikalı Boeing firmasının yelpazesinde yer alan 737 Max uçağı, 4 farklı seriye sahiptir. Maksimum koltuk sayısı ve menzili ile birbirinden ayrılan Boeing 737 Max uçağı, 35,9 metre kanat açıklığına sahiptir. Boeing 737 Max modelinin bazılarında ise yardımcı tank seçeneği yer almaktadır. İşte, o model hakkında Boeing'in resmi internet sitesinden alınan bilgiler
#Boeing 737İngiltere'nin Birmingham kentinde, Boeing 737 tipi uçağa inişe geçtiği sırada üç kez yıldırım çarptı. Yürekleri ağızlara getiren olay bir kadın tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Hollanda KLM Havayolları'na ait uçakta bulunan 173 yolcu da uçağın içinde korku dolu anlar yaşadı. Yolculardan Tony Everitt; "O an uçağın motorlarından birinin patladığını sandım. Yıldırım çarpmadan bir süre önce etrafımızdaki kara bulutları fark etmiştim. Hatta yanımdaki yolcuya hava bozuk olmasına rağmen şimşek çakmadığını söyledim' sözleriyle anlattı. Bu anı görüntüleyen 42 yaşımdaki Tracy Meakin adlı kadın ise; "Evimin bahçesindeydim. Cep telefonumla şimşeklerin çakmasını görüntülemeye çalışıyordum. Hayatımda bir daha böyle bir görüntü yakalayabileceğimi sanmıyorum. Profesyonel bir fotoğrafçı değilim. Her şey tamamen tesadüf" dedi.KLM Havayolları uçağa defalarca yıldırım çarptığını ancak personelin bu tür durumlara karşı eğitimli olduğunu bildirdi. Hakan AYTAŞ/KÖLN/DHA
#İngiltereABD’deki Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı'nda Japon Hava Yolları’na ait yolcu uçağının sağ kanadı, taksi sırasında park halindeki Delta Hava Yolları’na ait uçağın kuyruğuna çarptı. Japon Hava Yolları, özür mesajı yayınlarken çarpışmada yaralanan olmadığı ve havalimanına bazı uçuşların durdurulduğu bildirildi.
#ABDGüney Kore yetkilileri, geçen ay düşen Jeju Air havayollarına ait uçağın ‘ön kaza raporunu’ açıkladı. Raporda, 179 kişiye mezar olan uçağın acil iniş yapmak zorunda kalmasının nedeninin “kuş sürüsü çarpması” olabileceği belirtildi.
#Güney KoreGüney Kore'de, 179 kişiye mezar olan uçak kazasının ön raporu tamamlandı. Jeju Air firmasına ait uçağın, her iki motorunda da göçmen bir ördek türüne ait DNA örneklerine rastlandığı belirtildi. Kazanın kesin nedenine dair araştırmaların sürdüğü vurgulandı.
#Güney KoreTrabzon Havalimanı'nda 7 yıl önce iniş sırasında, pisten çıkarak denize 25 metre kala yamaca saplanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının 2 pilotunun 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı dava, tüm müştekilerin şikayetlerinden vazgeçmesi üzerine düştü.
#TrabzonJapon Havayolları’na ait bir yolcu uçağının lastiği Haneda Havalimanı'na iniş yapıldığı sırada patladı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, pistin yaklaşık 25 dakika kapalı kalması nedeniyle 15 uçuşta gecikme yaşandı.
#JaponyaGüney Kore'de, 181 kişinin bulunduğu Jeju Air firmasına ait uçağın kaza yapması sonucu 179 kişi hayatını kaybetti. Düşük maliyetli hava yolu firması Jeju Air, uçuş güvenliğini artırmak için yılın ilk çeyreğinde toplam bin 878 uçuşu askıya alacağını açıkladı.
#Güney KoreGüney Kore’de, 179 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının firması Jeju Air'e ait şüpheleri artıracak yeni veriler ortaya çıktı. Jeju Air firmasının, 2024 yılının ilk yarısında bakım nedeniyle en fazla uçuş gecikmesi yaşayan yerli havayolu firması olduğu belirtildi.
#Güney KoreBüyük başarıları olmasına rağmen çok defa iflasın eşiğine gelen İtalyan Havacılık devi Piaggio Baykar ile kurtulacak ve kesin olarak büyüyecek. Daha önceleri de bir Türk savunma sanayi oluşumunun çatısı altına giren şirket, özellikle pazarlama hataları yüzünden zor zamanlar geçirdi. Ama şimdi dünyanın en büyüklerinden olan insansız hava aracı üreticisi Baykar, geliştirilecek yeni uçaklardan yedek parça üretimine, yeni nesil motor yapımından F35 ünitelerine kadar geniş alanda şirketi yeniden yaratacak.
#PiaggioGüney Kore'nin Muan kentinde meydana gelen ve 179 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından anma töreni düzenlendi. Öte yandan Jeju Air hava yollarına ait uçağın içerisindeki karakutunun, incelenmesi amacıyla ABD'ye gönderileceği bildirildi.
#Güney KoreDünya genelinde artan uçak kazaları, havacılık güvenliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Güney Kore, Norveç, Kanada ve son olarak Almanya'daki kazalar hava yolları şirketleri ve otoriteler üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu. Peki artan bu kazaları nasıl yorumlamak gerekiyor? Sorun uçaklarda mı yoksa pilotlarda mı?
#Uçak KazasıGüney Koreli Jeju Air firmasına ait bir yolcu uçağı dün Muan kentinde iniş yaparken kontrolden çıktı. Havalimanı duvarına çarparak infilak eden uçakta 179 kişi öldü. Kanada ve Norveç’ten de uçak kazası haberleri gelirken, buralarda şans eseri can kaybı yaşanmadı.
#Güney KoreElbette havayolu taşımacılığındaki büyümenin kahramanları dev jet yolcu uçakları ama bu büyüme sürerken az yolculu ara noktalarda havacılık giderek geriledi. Hele coğrafi zorlukları olan bölgelere uzun pistler yapılamayınca özellikle bazı turizm bölgeleri hiç gelişemedi. İşte tam da bu noktada yeni bir çözüm olarak Turboprop motorlu D328eco uçakları öne çıkıyor. Hem sorunlu yerlere uçabilecek hem de küçük yerleşim yerlerini birbirine bağlayabilecek bu uçaklar çevreci olmalarıyla da dikkat çekiyor.
#AirbusAvustralya'nın Sidney Havalimanı'nda, Qantas Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, motor arızası nedeniyle acil iniş yaptı. Uçağın iniş yaptığı sırada pistin yakınında çıkan yangın, havalimanı yetkilileri tarafından kontrol altına alındı ve olayla ilgili inceleme başlatıldı.
#AvustralyaSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressTRABZON Havalimanı'nda 6 yıl önce iniş sırasında, denize 25 metre kala yamaca saplanan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının 2 pilotunun tutuksuz yargılandığı davada; 2'nci pilot İrfan Yavuz'un (52) avukatı Hasan Özköse, tüm müştekilerin şikayetlerinden feragat ettiklerini belirterek, şikayet yokluğu gerekçesiyle davada düşme kararı verilmesini talep etti.
#TrabzonCorendon Airlines, Nürnberg Havalimanı’ndaki 5. yılını coşkuyla kutladı. Bu özel etkinlikte, Corendon Airlines Operasyon Müdürü Atılay Batu, Almanya temsilcisi Christian Hein ve Nürnberg Albrecht Dürer Havalimanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe de hazır bulundu.
#Corendon AirlinesAnkara-Yüksekova seferi yapan AJet Havayolları’na ait yolcu uçağı Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda inişinin ardından yoğun yağış nedeniyle pisten çıkarak ön dikmesi çamura saplandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir" dedi.
#YüksekovaHouston’dan Boston’a gitmek üzere havalanan United Airlines uçağında yaşanan akılalmaz anlar gündeme bomba gibi düştü. Bir tür biyolojik tehlike bulunduğu söylenen uçakta büyük panik yaşanırken mürettebatın bir anda kusmaya başladığı bildirildi.
#UÇAKTHY uzun bir aradan sonra haftanın her günü Torino uçuşlarına başladı. İtalya’nın sanayi ağırlıklı gizemli kenti Torino bu dönüşe çok sevindi. Kent sakinleri en uygun bağlantılar için artık İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler. Zaten daha ilk günden uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk sağlandı.
#THY