Bode Müzesi haberleri sayfasında Bode Müzesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 27 Bode Müzesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Berlin’de Bode Müzesi’nde 2017 yılında çalınan ve bir daha da bulunamayan altın paranın izi Berlin’deki bazı kuyumcularda arandı. 100 kilo ağırlığında olan altın paranın soyguncular tarafından eritilip piyasaya sürüldüğünden şüphe eden polis ve savcılık, kuyumculara baskın düzenledi. Baskınlarda yüklüce kaçak altın ve sahte para ele geçirildi.
#BerlinBild gazetesi, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Arap çetelerine 1638 polisle yapılan baskından son anda kaçmayı başaran 21 yaşındaki ikiz kardeşler Muhammed ve Abdul Majed Remmo’nun, baskından kısa süre önce cep telefonlarını kapatıp kaybolduklarını yazdı. Gazete, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde iki kardeşe bilgi sızmış olabileceğini ileri sürerken, bunun kim ya da kimler tarafından yapıldığıyla ilgili ise bilgiye yer vermedi.
#Bild27 Mart 2017’de Almanya’nın başkenti Berlin’deki Bode Müzesi’nden 100 kiloluk altın parayı çalmakla suçlanan üçü Arap kökenli biri Türkiye kökenli 4 sanığın davasında sona gelindi. Savcı, bugün yapılan duruşmada okuduğu mütalaasında dört sanık için toplam 24 yıl hapis istedi.
#Almanya1993’te Almanya’nın Solingen kentinde ırkçılar tarafından kundaklanan evde 5 aile ferdini kaybeden ‘Bilge Ana’ Mevlüde Genç anısına verilen ödüle bu yıl, yeni nesillere barış ve sevgi çağrısında bulunan 102 yaşındaki Yahudi kökenli Margot Friedlaender layık görüldü.
#AlmanyaBaşta Berlin olmak üzere Düsseldorf, Hamburg, Köln, Stuttgart, Essen gibi büyük kentlerde aralarında Arap kökenli klan (aşiret) mensuplarının da bulunduğu göçmen kökenli bazı gençlerin polislerin ve itfaiye ekiplerinin üzerlerine havai fişekleri fırlatıp, caddelerde park etmiş otomobilleri kundaklamaları üzerine Almanya’da ‘sınır dışı etme’ tartışmaları yaşandı.
#AlmanyaTarihin en büyük soygunlarından biri Kasım 2019'da Almanya'nın Dresden şehrinde gerçekleşti. 6 kişilik bir grup sabah 5 sularında girdikleri müzedeki en değerli parçalardan 21 tanesini çalıp kayıplara karıştı. Şüpheliler yakalandı ancak çaldıkları eserler hâlâ ortalarda yok. Peki kimdi bu hırsızlar ve bu soygunu nasıl yapmışlardı? İşte filmleri, dizileri aratmayacak gerçek bir soygun hikâyesi...
#ALMANYABerlin’de Bode Müzesi’nde 2017 yılında çalınan ve bir daha da bulunamayan altın paranın izi Berlin’deki bazı kuyumcularda arandı. 100 kilo ağırlığında olan altın paranın soyguncular tarafından eritilip piyasaya sürüldüğünden şüphe eden polis ve savcılık, kuyumculara baskın düzenledi. Baskınlarda yüklüce kaçak altın ve sahte para ele geçirildi.
#BerlinBild gazetesi, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Arap çetelerine 1638 polisle yapılan baskından son anda kaçmayı başaran 21 yaşındaki ikiz kardeşler Muhammed ve Abdul Majed Remmo’nun, baskından kısa süre önce cep telefonlarını kapatıp kaybolduklarını yazdı. Gazete, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde iki kardeşe bilgi sızmış olabileceğini ileri sürerken, bunun kim ya da kimler tarafından yapıldığıyla ilgili ise bilgiye yer vermedi.
#BildAlmanya bugün güne Berlin’deki polis baskınlarıyla uyandı. Geçen yıl Dresden’deki Yeşil Kubbe Müzesi’nden paha biçilmez hazineleri çalarak büyük soygunu gerçekleştiren şüphelileri yakamak için yapılan baskınlarda üç kişi tutuklanırken asıl hedefte karıştığı suçlarla tanınan Remmo ailesi vardı.
#AVRUPADAN HABERLER27 Mart 2017’de Almanya’nın başkenti Berlin’deki Bode Müzesi’nden 100 kiloluk altın parayı çalmakla suçlanan üçü Arap kökenli biri Türkiye kökenli 4 sanığın davasında sona gelindi. Savcı, bugün yapılan duruşmada okuduğu mütalaasında dört sanık için toplam 24 yıl hapis istedi.
#AlmanyaAlmanya’da film senaryolarını aratmayan soygunun bilançosu ve çalınan mücevherler belirleniyor. Avrupa’nın en zengin hazinesinin sergilendiği Dresden’deki müzeye giren hırsızlar, en az 1 milyar Euro değerinde altın ve gümüş sikkelerle birlikte paha biçilmez pırlanta ve kristalleri de çaldı.
#GazetehaberleriAlmanya, Avrupa’nın en zengin ve en eski hazinesinin sergilendiği müze soygununun şokunu atlatamadı. Polis, Dresden’deki Yeşil Kubbe’yi (Grünes Gewölbe) soyan hırsızlara ulaşmak için olay yerinde delil aramayı sürdürüyor. Çalınan eserlerin sayısı da tam değeri de henüz belirlenemedi ancak 1 milyar Euro’dan fazla olduğu tahmin ediliyor.
#Yeşil Kubbe’Yi (Grünes Gewölbe)Eminim birçoğumuzun akrabası ya da bir tanıdığı Almanya’da yaşıyordur. Ağırlıklı olarak Türkler’in yaşadığı bölge olan Kreuzberg, sizi Türkiye'de hissettirecek bir yer. 'Küçük İstanbul' olarak anılan semtte, pazara, pazar arabasıyla giden Ayşe teyzeler, pazarcı Ahmet abiler, marketler, tabelalar, dönerciler, kafeler, herkes, her yer Türk.
#Dünyanın İziRehber Jens, hararetle müzeyi tarif etmeye çalışırken, “Merak etme” dedim. “Evimdeymişim gibi hissettiğime emin olabilirsin.” Bergama Müzesi’ndeydik. Restorasyon yapılacak Bergama Zeus Sunağı’nı görmek için... Almanya’nın dört bir yanında UNESCO tescilli hazineler var. Potsdam, Dessua, Berlin, Almanya’dan bir dünya mirası rotası. Tepeden tırnağa yeşil rota şatafatlı saraylardan, sanat eseri bahçelerden, pastoral bir tablo gibi göl manzaralarından geçiyor.
Berlin’in caddeleri, mağazaları, kültür merkezleri yazın rehavetinden kurtulup yeni sezona başladı. Son yıllarda hızla büyüyen, gelişen şehir Almanya’nın en köklü mağazalarının yanı sıra en yeni alışveriş merkezlerine, çok kültürlülüğüne yaraşan kültür kurumlarına ev sahipliği yapıyor. Kasımda THY’nin cuma çıkışlı hafta sonu gidiş - dönüş Berlin biletlerinin fiyatı 646 TL, Pegasus’un 392 TL. Bir hafta sonu kaçamağına ne dersiniz?
Bilmediğiniz bir şehirde yabancı olduğunuzu hissetmek, geçirdiğiniz birkaç günün ardından gözlerinizin tanıdık gelen bir şeyler araması... Şimdi bunları bir kenara bırakın ve Almanya’nın Başkenti Berlin’de bütün bunlardan uzak bir seyahat planlayın. İşte Berlin gezinizin tadını çıkartmanız için birkaç tüyo.
#BerlinBilmediğiniz bir şehirde yabancı olduğunuzu hissetmek, geçirdiğiniz birkaç günün ardından gözlerinizin tanıdık gelen bir şeyler araması... Şimdi bunları bir kenara bırakın ve Almanya’nın Başkenti Berlin’de bütün bunlardan uzak bir seyahat planlayın. İşte Berlin gezinizin tadını çıkartmanız için birkaç tüyo.
#Berlin1955’ten beri beş yılda bir Almanya’nın Kassel kentini bir çağdaş sanat müzesine dönüştüren documenta sergilerinin daimi merkezi Fridericianum’un tepesinde müzenin adının yazıldığı harfleri söken Banu Cennetoğlu, bu harflere aynı tasarım ve ebatta birkaç tane daha ekleyerek müzeye bambaşka bir ad vermiş: ‘Güvende Olmak Korkutucu’.
#KitapsanatBELLİ mi olur. Hayat bu... İş olur, aş olur, gezmek olur, tozmak olur. Bir bakarsınız yolunuz Berlin’e düşüvermiş. “Aa dur bakayım, Hürriyet’te bir kız vardı, Berlin’i yazdıydı” deyip gazete kupürünü mutfakta, yemek kitaplarının durduğu çekmeceden (kendime en uygun orayı gördüm) çıkarıverirsiniz.