9 Ağustos 2021 tarihinde açıklanan ve “insanlık için kırmızı alarm” olarak nitelendirilen, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) raporuna yönelik Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, şu önemli tespitleri paylaşmıştı: “Alarm sesleri artık kulakları sağır ediyor, somut kanıtlar reddedilemez noktaya geldi. Fosil yakıtların kullanımından ve ormanların yok edilmesinden kaynaklanan sera gazı emisyonları gezegenimizi boğuyor ve milyarlarca insanı riske atıyor. Küresel ısınma Dünya üzerindeki her bölgeyi etkiliyor ve birçok değişikliğin geri dönüşü yok…Yatırım yöneticileri, varlık sahipleri ve işletmeler için iklim krizi çok büyük finansal riskler oluşturuyor… Şimdi güçlerimizi birleştirirsek iklim felaketini önleyebiliriz. Ancak gecikme için zaman yok ve mazeretlere yer yok…”
#Ergi ŞenerMaydanoz yağı son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Uzun zamandan beri olumlu etkileri bilinmekte olan maydanoz yağının faydalarının ne olduğunu ise tam olarak öğrenmek isteyebilirsiniz. Maydanoz yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Maydanoz yağı faydaları ve kullanımı nasıldır? Maydanoz yağı hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi edinerek maydanoz yağı kullanmayı tercih edebilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Maydanoz YağıProf. Dr. Metin Sitti, dünyanın gözde araştırma kurumlarından Max Planck Enstitüsü’nün ilk Türk direktörü. Geçen hafta Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası’nın da sahibi olan Sitti, geliştirdiği küçük robotları, tedavilerde ulaşılamayan bölgelerde kullanmayı hedefliyor. Ünlü bilim insanı, klinikte ilk kullanılacak robota, 37 yaşında kaybettiği beyin cerrahı kız kardeşi İlkay’ın adını verecek.
#Prof. Metin Sittiİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan "BigBang" robotik takımı, ana sınıfı ve ilkokul çağındaki çocukların algoritma kurma ve program altyapısının geliştirilmesi amacıyla ortaya çıkardıkları "Akıllı Böcek" isimli robotla TEKNOFEST'te birincilik ödülü aldı.
#Akıllı BöcekNe sinir lifleri ne de beyinleri ve kasları ya da ağızları var, ama yine de yaşayan her organizma gibi, bitkiler farklı uyarılara çeşitli salgılarla tepki gösterebiliyor. Mesela zararlı böceklerin saldırısını bitkiler, kokulu salgılarla uzaklaştırıyor. Bilim adamları, koku maddelerinin biyoaktivitesinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesine izin veren yeni bir deneysel model geliştirdi.
ABD, Irak’ta asker kayıplarını önlemek için şimdilik cepheye 18 ‘robot asker’ sürdü!.. Swords adı verilen robot askerler ilk kez Irak’ta test ediliyor. İlk görevleri ise kentler ve otoyollar üzerinde bulunan kontrol noktaları. Geceleri de gündüz gibi görebiliyor ve tam isabetli atışlar yapıyorlar.