Kütahya’ya özgü, asırlık lezzetler; cimcik aşı, bitli helva, köpük helvası ve kızılcık tarhanası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaret onayı aldı. Tescilli ürün sayısının 9’a yükseldiğini, 2 ürünün başvuru aşamasında olduğunu belirten Vali Ali Çelik, KÜTBO’ya gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
#KütahyaAdeta helva zengini olan Türkiye'de beton, kağıt, süt, köpük, tel, yaz, bitli, met, koz, köpük, çekme, tel, irmik, un, peynir, Pazaryeri helvası gibi yörelere göre farklılık da gösteren birçok çeşidi üretiliyor. Gelibolu'nun 665 yıllık peynir helvası, Bursa'nın 300 yıllık süt helvası ve yüzyılların eşsiz lezzeti Kastamonu'nun çekme helvası gibi birçok çeşit sevilerek tüketiliyor, yurt dışına ulaşan ünüyle döviz de kazandırıyor.
#Helva Çeşitleri