Beraber yemeği çok sevdiğimiz ve adete süper ikili olmuş bazı yiyecekler var. Kurufasulye ve pilav gibi... Ancak bazen birlikte yediğimiz gıdaların peşpeşe tüketilmesi sindirim sistemimizi fazlasıyla yoruyor. Diyetisyen Betül Serttaş, bu konu ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#Birlikte Yenmemesi Gereken BesinlerYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriHer yaştan insanda görülme olasılığı yüksek olan çölyak hastalığı, tedavi edilmediği takdirde ciddi boyutlara ulaşarak, sağlığı tehdit ediyor. Çölyak, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda ve gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu ortaya çıkıyor. Peki, çölyak hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır? Çölyakta hangi besinler tüketilmemelidir? İşte, çölyak hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler...
#Çölyak Hastalığı Nedir?