BioNTech haberleri sayfasında BioNTech hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2474 BioNTech haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Covid-19 aşısı ile dünya çapında tanınan BioNTech, kanser ilaçları geliştirme sürecinde büyük mali kayıplar yaşarken, işten çıkarmalarla yeniden yapılanmaya gidiyor. Mainz merkezli şirket, 2024 yılı boyunca 665.3 milyon Euro net zarar ettiğini duyurduktan sonra, Avrupa ve Kuzey Amerika’da 950 ila 1350 çalışanın işten çıkarılacağını açıkladı.
#AlmanyaBioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği mRNA tabanlı dünyanın ilk akciğer kanseri aşısının ilk faz denemeleri, kısa süre önce Türkiye de dahil olmak üzere 7 ülkede başlatıldı. Bu sevindirici haberin ardından kanserle mücadelede umut verici iki müjde daha geldi. Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, beyin kanserine çare olabilecek bir tedavi yöntemini duyururken, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları da yumurtalık kanserine karşı aşı geliştirdiklerini açıkladı.
#BiontechAlmanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, 2024 yılının ilk çeyreğinde 315,1 milyon euro net zarar açıkladı. İlk çeyrekte zarar edilmesine rağmen şirket, 2024 mali yılında gelirlerinin 2,5 ila 3,1 milyar euro arasında gerçekleşmesini öngörüyor.
#BiontechBerlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Rheinland-Pfalz eyaletine düzenlediği ziyaret kapsamından Başbakan Malu Dreyer ile bir araya geldi. Başar Şen, Dreyer ziyaretinin ardından Mainz’da bulunan ve koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünya çapında üne kavuşan biyokimya şirketi BioNTech’i de ziyaret etti.
#ALMANYATürkiye’de 100 bine, dünya genelinde ise 7 milyona yakın insanın hayatını kaybettiği COVID-19 pandemisinde mRNA bazlı aşı üreterek pandeminin sonunu getiren BioNTech ve Moderna’ya karşı bu hafta başı Almanya’da açılan dava Türkiye’de endişe yarattı.
#BiliminsanlarıKoronavirüs salgını döneminde en tartışmalı konulardan biri, aşıların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin bilinmemesiydi. Şu ana kadar Almanya’da en az 185 kişi, korona aşılarının sağlık sorunlarına yol açtığı iddiasıyla aşı üreticilerine karşı dava açtı.
#AlmanyaBioNTech, Türkiye ve Suriye’yi vuran depremler nedeniyle insani yardıma katkıda bulunmak amacıyla ‘Aktionsbündnis Katastrophenhilfe’ afet yardım kuruluşuna ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Almanya’daki ortağı olan ‘UNO-Flüchtlingshilfe’a toplamda 1 milyon Euro bağışta bulunacaklarını duyurdu.
#BiontechAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci’yi Marburg’daki yeni üretim tesisinde ziyaret etti. BioNTech, Marburgdaki fabrikasında 40 milyon Euro’luk uzun dönem yatırımla şirketin ilk tescilli plazmid DNA üretim tesisinin inşaatının tamamlandığını duyurdu.
#Olaf ScholzForbes dergisi, dünyanın en prestijli iş ve ekonomi yayınlarından biri olarak kabul edilir. Uğur Şahin Forbes dergisine göre dünyanın en zengin iş insanları listesine girdi. Özellikle pandemi döneminde sıkça ismi duyulan Uğur Şahin Mainz merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'sudur. Peki, Uğur Şahin kimdir, serveti ne kadar?
#Uğur Şahin KimdirCovid-19 aşısı ile dünya çapında tanınan BioNTech, kanser ilaçları geliştirme sürecinde büyük mali kayıplar yaşarken, işten çıkarmalarla yeniden yapılanmaya gidiyor. Mainz merkezli şirket, 2024 yılı boyunca 665.3 milyon Euro net zarar ettiğini duyurduktan sonra, Avrupa ve Kuzey Amerika’da 950 ila 1350 çalışanın işten çıkarılacağını açıkladı.
#AlmanyaBağışıklık sistemini harekete geçiren mRNA aşıları, genetik alanında yaşanan gelişmeler, yapay zekânın devreye girmesi ve akıllı moleküllerle birlikte kanserle mücadelede bugün umut veren yenilikler yaşanıyor. Genç erkeklerde ve genç kadınlarda kalın bağırsak, pankreas gibi bazı kanser türlerinin görülme oranı yükselse de uzmanlara göre tedavi şansı da her geçen gün artıyor.
#KanserOrtadoğu’nun yeniden şekilleneceği, iklim krizinin etkilerinin daha da ağırlaşacağı, kadınları ‘sağlam’ bir mücadelenin beklediği, evimizi yapay zekâyla yönetilen ‘akıllı eşyalar’a açacağımız yeni bir yıla giriyoruz. Dış politikadan modaya, seyahatten sağlığa 2025’te bizi bekleyen gündem başlıklarını ve trendleri uzmanlar anlattı.
#Meltem FıratlıKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı için seçimini Robert F. Kennedy Jr’dan yana kullandı. Aşı karşıtlığı ve komplo teorileriyle ön plana çıkan 70 yaşındaki Kennedy’nin aday gösterilmesi infial yarattı.
#ABDBioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği mRNA tabanlı dünyanın ilk akciğer kanseri aşısının ilk faz denemeleri, kısa süre önce Türkiye de dahil olmak üzere 7 ülkede başlatıldı. Bu sevindirici haberin ardından kanserle mücadelede umut verici iki müjde daha geldi. Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, beyin kanserine çare olabilecek bir tedavi yöntemini duyururken, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları da yumurtalık kanserine karşı aşı geliştirdiklerini açıkladı.
#BiontechDünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı hastalarda denenmeye başlandı. Türkiye dahil yedi ülkede gerçekleştirilen klinik denemeler kapsamında İngiltere’de bir hastaya ilk doz aşı yapıldı. Peki akciğer kanseri aşısı hastalıkta neleri değiştirebilir? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkAlmanya merkezli biyoteknoloji firması BioNTech, 2024 yılının ilk çeyreğinde 315,1 milyon euro net zarar açıkladı. İlk çeyrekte zarar edilmesine rağmen şirket, 2024 mali yılında gelirlerinin 2,5 ila 3,1 milyar euro arasında gerçekleşmesini öngörüyor.
#BiontechKoronavirüs salgınının başlamasının üzerinden 5 yıl geçti. Salgının başında görülen toplu ölümleri ise bilim insanlarının geliştirdiği koronavirüs aşıları önledi. Ancak birçok kişi hâlâ aşıların güvenli olmadığı ve özellikle de kalp hastalıklarına yol açtığı gerekçesiyle aşıdan kaçınıyor. Peki bu iddia kadar doğru? Bilim insanları yıllar sonra bu araştırmaya son noktayı koydu. İşte uzmanların bu konudaki araştırmasının sonuçları...
#KoronovirusAlmanya'da yaşayan 62 yaşındaki bir adam, kendi isteği ile 217 doz Covid aşısı oldu. Bilim dünyasını da şaşkına çeviren bu hiper-aşılama vakası, adamın gönüllü olarak kan ve tükürük örneklerini vermeyi kabul etmesinin ardından tüm detaylarıyla araştırıldı. İşte ilginç sonuçlar ve uzman yorumları…
#Hiper AşılamaMünih eyaletindeki Ludwig Maximillian’s Üniversitesi Helmholtz Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü Direktörü, Genetik ve Nörobilim Uzmanı Prof. Dr. Ali Ertürk, tıp ve biyoteknoloji alanında çığır açan çalışmalarını yürüttüğü laboratuvarlarının kapılarını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açtı.
#Prof. Dr. Ali ErtürkHer yıl büyük ilgi gören ve seyirci rekoru kıran, kentin kültürel etkinliğine renk katan 2024 yılında 28’incisi yapılacak Nürnberg Türk- Alman Film Festivali Başkanı Adil Kaya ve Festival Yönetmeni Ayten Akyıldız ile festivalin dünden bugününü konuştuk. 8-17 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin başlangıcından şimdiye kadarki gelişimini gelin hep beraber öğrenelim... Biz sorduk, Ayten Akyıldız ve Adil Kaya yanıtladı...
#ALMANYAForbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Listede yer alan isimler arasında Almanya’nın en zenginleri de yer alıyor. Ekonomik olarak dünyanın en güçlü ülkelerinden bir olan Almanya’da, listenin en zenginleri sıralamasında yer alan 10 Alman iş insanının toplam serveti yaklaşık 200 milyar Euro. En zengin iş insanlarının en büyük ortak özelliği ise kamuoyundan ve medyadan uzak yaşamaları.
#Almanya