Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Mustafa Coşkun, doğalgaz cihazlarının kullanımında can ve mal güvenliği tehlikesine karşı uyarılarda bulundu. Coşkun, teknik ömrünü tamamlayan bacalı cihazların karbonmonoksit zehirlenmelerine neden olduğunu söyledi.
#Başkentgaz İç Tesisat MüdürüTürkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Konutlarda ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacının karşılayabilen doğal gazın diğer yakıt türlerine kıyasla hem çevreci hem de ekonomik bir yakıt türü olduğunu açıkladı.
#GAZBİRKolay ulaşılabilir çözümlerle Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelesine destek veren Garanti BBVA, Bireysel Çatı Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ürününün ardından Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı ürününü de hizmete sundu. Yalıtım ile enerji tasarrufu bilincini yayma ve bu sayede sürdürülebilir yapılar oluşturma misyonu ile hareket eden İzocam ile iş birliği yapan Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkıda bulunuyor.
#GarantiCovid-19 süreci ile evde geçirilen zamanın artması ve evdeki elektrikli cihazların bu dönemde daha da yoğun kullanılması, elektrik faturalarının artmasına neden olabiliyor. Havaların ısınmasıyla artan klima kullanımı da elektrik faturalarına etki ediyor.
#Limak EnerjiBaloncuklu naylon, kullanım amacına göre çok farklı avantajlar sağlayan ambalaj ürünleri arasında yer alıyor. Balonlu naylon adı ile piyasada satışı gerçekleştirilen bu ürün aracılığıyla muhafaza sağlanırken, belirli amaçlarda kullanıldığında ise mucizevi durumlar ortaya çıkabiliyor. Peki, baloncuklu naylon nedir ve balonlu naylon nerede satılır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Balonlu Naylon NedirElektrik fiyatlarına gelen zamlar sonrasında doğru tüketim daha da önem kazandı. Bazı küçük ayrıntılara dikkat ederek elektrik enerjisi tüketimini azaltmak mümkün. Özellikle akıllı sayaçlarla birlikte üçlü tarifeye geçmek ve doğru zamanda doğru aleti kullanmak yüzde 50’ye yakın tasarruflar sağlayabiliyor.
#YazarUludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) düzenlediği 4’üncü Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Proje Pazarı’nda yerli ve yabancı araştırmacıların 235 projesi açıklandı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Teknik tekstil ihracatı 1.3 milyar dolar. Türkiye’ye bu yetmez” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’de bin dolarlık bir katma değer üretmek için 400 litre benzin kullanıldığını, OECD ülkelerinde ise bunun için 200 litre, Japonya’da da 100 litre benzin kullanıldığını belirtti.
Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Kubilay Ulu, bina yalıtımı konusundaki eksiklikler dolayısıyla her yıl ortalama 7,5 milyar doların “havaya savrulduğunu”, yeniden düzenlenerek 1 Kasımdan itibaren yürürlüğe girecek “Isı Yalıtımı Yönetmeliği” sayesinde ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirtti.
Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Kubilay Ulu, bina yalıtımı konusundaki eksiklikler dolayısıyla her yıl ortalama 7,5 milyar doların "havaya savrulduğunu", yeniden düzenlenerek 1 Kasımdan itibaren yürürlüğe girecek "Isı Yalıtımı Yönetmeliği" sayesinde ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirtti.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 19 kişinin hayatını kaybettiği Fazilet Apartmanı davasında, mahkemenin istediği bilirkişi raporu dosyaya girdi. Raporda, zemin katındaki fırında usulsüz tadilat yaptığı öne sürülen Akın Yağcı (78) ile eşi Ferihan Yağcı'nın (70) kusurlarının bulunmadığı belirtildi. Rapor lehlerine gelen çift, yaşadıkları Afyonkarahisar'da adliyeye giderek teslim oldu. 2 sanık, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
#DepremEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve gazeteci Zafer Şahin'in sorularını yanıtladı. "Doğalgazda uzun zamandır vatandaşlarımızı destekliyoruz" diyen Bakan Bayraktar, "Her ay 25 metreküp bedava olsun vatandaşımıza destek veriyoruz. Geçen yılki destek 282 milyar TL idi. Şuanda doğalgazda herhangi bir zam gözükmüyor. Bir zam planlamıyoruz" şeklinde konuştu.
#Alparslan BayraktarSoğuk havayla birlikte ısınma maliyetleri gider kaleminde kendini hissettirmeye başlayacak. Hanelerde alınabilecek önlemlerle bu maliyetleri düşürmek mümkün. Kombi ve petek bakımını düzenli yaptırarak yüzde 30, binalarda yalıtım yaptırarak ise yüzde 50’ye varan oranlarda enerji giderleri düşürülebiliyor. Peki bu önlemlerin maliyeti ne?
#Soğuk HavaKAHRAMANMARAŞ merkezli felaketin ardından deprem-su yalıtımı arasındaki ilişkinin bilinirlik seviyesini tespit ederek, bu konuda farkındalık oluşturmak ve binalarda deprem güvenliğindeki öncelikleri ölçmek üzere Türkiye’nin en kapsamlı araştırması yapıldı.
#KAHRAMANMARAŞYerle bir olan yepyeni binalar, binaları inşa ederken ne gibi hatalar yapıldığı sorusunu gündeme getirdi. Aynı sitede beş bloktan sadece ikisinin yıkılması, binalara sonradan yapılan müdahaleler, yani kesilen kolonlar, yıkılan duvarlar nedeniyle yaşanabiliyor. Sonradan müdahale olmayan binalardaysa yıkılmanın sebebi zeminin kısa mesafelerde değişmesi, zemin etüdünün doğru yapılmaması, betonun aşırı sıcaklarda ya da sıfırın altındaki derecelerde dökülmesi, gerekli hazırlıkların yapılmaması olabiliyor.
#KahramanmaraşGümüşhane’nin Torul ilçesinde, 1960'ta Rumlardan kalma kiliseden camiye çevrilen asırlık yapının zamanla tahrip olan çatısında başlatılan tadilatta, 2 asırlık 1’i kırık 3 toprak küp bulundu. Korumaya alınan küplerin çatıya, mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan’ın asırlar önce ses düzeni ayarı için Süleymaniye Camii’nin kubbesinde kullandığı ‘su küpleri dehası’ndan esinlenilerek konulduğu ortaya çıktı. Tarihçi- yazar Serhat Doğan, “Küplerle daha çok ses akustiği sağlanmış. Mimar Sinan, Süleymaniye'nin kubbesini de küplerle döşemişti” dedi.
#Mimar SinanGümüşhane’nin Torul ilçesinde, 1960'ta Rumlardan kalma kiliseden camiye çevrilen asırlık yapının zamanla tahrip olan çatısında başlatılan tadilatta, 2 asırlık 1’i kırık 3 toprak küp bulundu. Korumaya alınan küplerin çatıya, mimarlık tarihinin mihenk taşı Mimar Sinan’ın asırlar önce ses düzeni ayarı için Süleymaniye Camii’nin kubbesinde kullandığı ‘su küpleri dehası’ndan esinlenilerek konulduğu ortaya çıktı. Tarihçi- yazar Serhat Doğan, “Küplerle daha çok ses akustiği sağlanmış. Mimar Sinan, Süleymaniye'nin kubbesini de küplerle döşemişti” dedi.
#GÜMÜŞHANE