Türkiye’de teknoloji alanında çalışan kadınları daha fazlasını başarmaları teşvik etmek amacıyla geçen yıl Microsoft tarafından hayata geçirilen Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın ikincisi geöen pazartesi günü gerçekleşti. Kimi turnike ve AKBİL’siz geçiş sistemi tasarladı kimi lüks ofisini bırakıp yerin altında madencilerle çalışarak onların güvenliklerini sağladı, kimi de kadınların erkeklerden talimat almadan çalıştığı bir dijital restoran kurdu. İşte dokuz farklı kategoride yüzlerce kadının yarıştığı gecede ödül alanlar...
#Türkiye’De Teknoloji Alanında Çalışan Kadınlar"Ati gelecektir, gelecek gençlerin" sloganıyla 2005 yılından bu yana gençlere yönelik projeleri hayata geçiren, Hakkari’de altı arkadaş tarafından kurulan "Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği", Sabancı Vakfı'nın seçtiği Fark Yaratanlar'dan birisi oldu. Dernek, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda, yerelde olduğu kadar ulusal ve uluslararası çapta ses getiren projelere de imza atıyor.Ati Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 2010 yılından bu yana sürdürdüğü Ati Bilişim Akademisi projesi ile bilişim teknolojileri alanında uzman gençler yetişmeyi hedefliyor. Proje kapsamında, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkısı ve Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Habitat için Gençlik Derneği desteği ile Hakkari’deki gençlere; web tasarım, network uzmanlığı, bilgisayar işletmenliği ve çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi veriliyor. Proje ile bugüne kadar 140 genç eğitim aldı.
#HtvhaberMicrosoft yöneticilerinin “Bu projeye her şeyimizi koyduk” diyerek büyük önem verdikleri Bulut Bilişim Projesi, Türkiye ayağında GSM operatörlerinin paketleri içinde de yer alarak satılacak. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen, “Bulut Bilişim tüketicilere paketlerle birlikte satılacak” dedi.
Microsoft Türkiye, ‘Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Erzurum’a Bilişim Akademisi kuruyor. Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor projesi 15-25 yaş arası 250 bin gence temel bilgisayar eğitimi sunma hedefiyle başlatıldı.
BT sektöründe ihtiyaç duyulan uzman insan kaynağının yaratılması amacıyla faaliyet gösteren SmartPRO, halen çalışmakta olan veya iş hayatına yeni adım atacak gençlere danışmanlık hizmeti vermek hedefiyle, Smartpro Bilişim Akademisi Kariyer Danışma Merkezi’ni kurdu.
Bilişim alanında sertifikasyon eğitimleri veren SmartPRO Bilişim Akademisi, 11-14 Mayıs tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Compex 11. Tüketici ve Ev Elektroniği Fuarı'na standıyla katılacağını açıkladı. Firma, "1000 Kişiye Ücretsiz Bilişim Eğitimi" için başvuruları da standında kabul edecek. "Bilgi Teknolojileri Temelleri" başlığı altında düzenlenecek olan eğitimler 5 gün sürecek. Eğitimleri bitirenlere Microsoft Katılım Sertifikası verilecek. %100 burslu eğitimler önümüzdeki haftalarda başlayacak.
Okul dışı eğitim programları oluşturup uygulayarak devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak misyonuyla hizmet veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) geçtiğimiz ay Koç Üniversitesi’nde yıllık ulusal toplantısını gerçekleştirdi. Tüm TEGV çalışanlarının bir araya geldiği yıllık ulusal toplantıda çalışanların bilgisayar yetkinliklerini artıracak bir de eğitim verildi.
Bilgisayar eğitimleri konusunda faaliyet gösteren Netron Teknoloji, CeBIT Bilişim süresince 5 bin kişiye ücretsiz ECDL (Avrupa Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası) giriş eğitimi verecek. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde bilgisayar okur-yazar oranını artırmayı hedefleyen kampanya "Avrupa Birliği’ne Netron ile girin" sloganıyla ifade ediliyor.