Kadir Suresi, İslam dünyasında idrak edilen Kandil ve Kadir Gecelerinde okunarak Müslümanların ibadetlerinde yer alıyor. 27 Nisan tarihinde idrak edilen Kadir Gecesi'nde Kadir Suresi önem arz edecek. Kadir suresini detaylı olarak anlamına bakmak gerekirse bizlere bu gecenin ne kadar çok hayırlar ile dolu olduğunu göstermektedir. Kadir Suresi'nin birinci ayetinde de Kuranı Kerim'in bu gecede indirildiğinden bahsetmektedir. Bakara Suresinde ise bu gecenin Ramazan ayının içerisinde olduğu bildirilerek sure kuvvetlendirilmiştir. İşte, Kadir Suresi Okunuşu Türkçe Meali, Arapça Yazılışı ve Fazileti ile Kadir Suresi'nin anlamı hakkında bilgiler.
#Kadi SuresiBeyyine suresi adını 1. âyette geçen ve “açık delil, kesin belge” anlamına gelen beyyine kelimesinden almıştır. Kur'an Kerim'deki sure sıralamasında doksan sekizinci, iniş sırasına göre yüzüncü sıradadır. Sizler için hazırladığımız Beyyine Suresi Oku ve Dinle sayfamızda surenin anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu sunulmaktadır. Ayrıca diyanet meali ile surenin Türkçe meali okunabilir.
#Beyyine SuresiAyetel Kürsi tefsiri içeriğimizde pek çok faziletleri bulunan ve günlük hayatta beş vakit namazdan sonra okunan Ayetel Kürsi'nin Diyanet Tefsiri kısa ve öz haliyle yer almaktadır. Ayetel Kürsi bir sure ya da dua olarak bilinse de Bakara Suresi'nin 255. ayetidir.
#Ayetel KürsiAyetel Kürsi okunması oldukça faziletli olan bir ayeti kerimedir. Peygamber efendimiz tarafından okunması tavsiye edilmiştir. Ayetel Kürsi Türkçe okunuşu, anlamı ve arapça yazılışı bilgilerine ulaşabilirsiniz.
#Ayetel KürsiHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudZekât, iman edenler için bir şifadır. Allah Rasulü’nün “İnsanoğlunun iki vadi dolusu malı olsa, bir üçüncüsünü de ister. İnsanoğlunun karnını topraktan başka bir şey doyurmaz” sözü, insanoğlunun doyumsuzluğunu, dünyalık kazanma, mal biriktirme hırs ve arzusunun ne kadar kuvvetli olduğunu ortaya koyar. Zekât, mal biriktirme hırsına karşı mülkün sahibinin Allah olduğunu hatırlamamızı sağlayan harika bir ibadettir. Verebilmek bile bir lütuftur, herkese nasip olmaz. Allah bizleri lütfuyla öyle nimetler versin ki her daim alan değil, veren el olabilelim.
#Yazar