Beyin Cerrahisi haberleri sayfasında Beyin Cerrahisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1911 Beyin Cerrahisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
O henüz küçük bir çocukken beynin büyüsüne kapılmış, ömrünü bilime adamış biri. Hem şifa dağıtıyor hem kendisi gibi hekimler yetiştiriyor. Prof. Dr. Türker Kılıç beynimizi geliştirmenin en önemli yolunun yaşamla etkileşim kurmak olduğunu söylüyor. Mesela piyano çalmayı veya son araştırmaların gösterdiği gibi video oyunu oynamayı öğrenmeye çalışmak yeni bağlantısallıklar kurmanın en iyi yolu. Prof. Dr. Türker Kılıç beynin nasıl geliştirilebileceğini anlattı.
#BeyinAdıyaman Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Adıyaman Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Adıyaman Merkez Belediyesi hangi partide? Adıyaman Merkez Belediye Başkanı kimdir?
#AdıyamanPendik'te esnaf ve siyasi partilerinin seçim stantlarını ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, planladıkları bir projeden bahsederek "Herhangi bir felakette sahildeki hastanelere ihtiyacımız var. 400 yatakla yatırıma giden hastane yoğun bakımla birlikte 600 yataklı olarak hizmet verecek." dedi. Öte yandan seçim standında bir vatandaşın "LÖSANTE’ye neden tam ruhsat vermiyorsunuz?" sorusuna Bakan Koca, "Lösemi hastaları için lösemi hastalarına özel hastaneyi kullanmak üzere ne kadar yatak istiyorlarsa, ne kadar lösemi hastalarına özel hematolog vb. Istiyorlarsa sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız. Ama lösemi hastalarının yanında; kadın doğum doktoru, yatağı, ortopedi vb. branşları lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler. Nokta." yanıtını verdi.
#Fahrettin KocaDünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe; beynin farklı bölgelerindeki lezyonların başarılı biçimde çıkarılabilmesi için geliştirdiği farklı ameliyat teknikleriyle alanındaki en saygın dergi konumundaki ‘Journal of Neurosurgery’ dergisinde bir kez daha kapak konusu oldu.
#Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkÇağımızın artan korkusu, Parkinson ve hareket bozuklukları. Tüm dünya genelinde 10 milyonu aşkın Parkinson hastası olduğu tahmin edilirken, Türkiye’de ise 180 binden fazla kişi Parkinson ile mücadele ediyor.
#Parkinson“Gün gelir dünyanın bir yerinde hiç tanımadığın bir insana bütün hayatını anlatmak istersin” demiş Murathan Mungan. Ne güzel bir söz... Bugün bu köşede, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız bu özel günlerde genç hekim adayları, sevgili meslektaşlarım için yazmak istedim. Öyle ya, bizim de bütün ümidimiz gençlikte...
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh“Mutluluk bir varış noktası değil, yolculuğun kendisidir” der, Roy Goodman. Benim de hem yolculuğum hem de mutluluğum Fonksiyonel Beyin Cerrahisi ve Derin Beyin Stimülasyonu (DBS) uygulamalarında...
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali ZırhBeynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanıyoruz? Zeki insanların beyni daha mı farklı? Dünya Beyin Cerrahisi Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe’nin laboratuvarında hem en gizemli organ beyne dair sorulara yanıt aradık hem de eski albümleri karıştırdık… Beynin ulaşması en zor bölgesi olan ‘talamus’ ameliyatı teknikleriyle tıp dünyasında adından söz ettiren Uğur Hoca, “Beyindeki olaylara tam hâkim değiliz. Ama son 20 yılda beynin ak maddesi, yani derin yapılarıyla ilgili çalışmalar çok ilerledi. Artık beynin içini daha iyi öğreniyoruz” diyor.
#Uğur TüreRüyaları kontrol eden bir çip ürettiğini iddia eden 40 yaşındaki Rus, kliniklerin çipi yerleştirmeyi reddetmesi nedeni ile ameliyatı evinde kendi yaptı. Kafasını matkapla delen ve çipi yerleştirdikten sonra dersini ataçlarla tutturan adam yaşadığı kan kaybı nedeni ile hastaneye kaldırıldı.
#RusyaBeyaz önlüğünü çıkarıp kalemini eline alan Prof. Dr. Talat Kırış neşter kullanmadaki maharetini edebiyatta da gösteriyor. 33 öykünün yer aldığı kitabından bazen toplumsal gerçekçi bir ses yükseliyor içinden, bazen postmodern bir dünyanın kapıları açılıyor.
#Uzak Deniz Küçük YağmurKuşadası şimdi de sağlık turizmde atakta. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklar, bir yandan tatil yaparken, bir yandan da dertlerine derman buluyor. Sektörün öncülerinden Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı, “Geçtiğimiz yıl 10 binin üzerinde yabancıyı sağlığına kavuşturduk. 2023 sonunda sağlık turizminde 3–3.5 kat büyümeyi hedefliyoruz” diyor.
#1Uzmanlar, biraz daha dikkatli yönetilebilir ve uluslararası tanıtımı daha profesyonel yapılabilirse, neredeyse 100 milyar doları geçen küresel sağlık pazarının en büyük oyuncularından biri olabileceğimizi söylüyor. Muazzam bir sağlık altyapımız var. Sağlık teknolojisinde lider ülkelerden biriyiz. Devlet hastanelerimiz bile son derece kaliteli otelcilik hizmeti verebiliyor. Özel hastanelerimiz mükemmel. Özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya için olağanüstü kalitemiz ve oldukça makul fiyatlarımızla ciddi bir sağlık turizmi atağı başlatabiliriz.
#1Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, attan düşerek beyin kanaması geçiren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in kızı Mürüvvet Başdeğirmen'in (34) sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.
#IspartaBursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, evine giderken hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Silahın kabzasıyla darbedilen Prof. Dr. Biçer tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında yaptığı aort damarı ameliyatıyla dünya tıp literatürüne girmişti.
#TIPHatay'da depremi yaşayan Nergis ve Cumali Bakkaylı çiftinin 7 ay önce erken doğumla 6,5 aylık dünyaya gelen, tedavi gördüğü hastanenin hasar görmesi nedeniyle önce Mersin’e, ardından Konya’daki hastaneye sevk edildiği ortaya çıkan bebekleri, yapılan DNA testinin uyumlu çıkması üzerine anne ve babasına kavuştu.
#HatayHATAY’da depremi yaşayan Nergis ve Cumali Bakkaylı çiftinin 7 ay önce erken doğumla 6,5 aylık dünyaya gelen, tedavi gördüğü hastanenin hasar görmesi nedeniyle önce Mersin’e, ardından Konya’daki hastaneye sevk edildiği ortaya çıkan bebekleri, yapılan DNA testinin uyumlu çıkması üzerine anne ve babasına kavuştu.
#KonyaHatay’da depremi yaşayan Nergis ve Cumali Bakkaylı çiftinin 7 ay önce erken doğumla 6,5 aylık dünyaya gelen bebekleri Masal, kayıp olarak aranırken, tedavi gördüğü hastanenin hasar görmesi nedeniyle önce Mersin’e ardından Konya’daki hastaneye sevk edildiği ortaya çıktı. Masal bebeği arayan aileye, hastane personeli ulaştı.
#HatayBeyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç, “Bağlantısal Bütünsellik” adını verdiği bilimsel yaklaşımı ile beynin nasıl düşünce ürettiğini anlamak için çalışmaya devam ederken, nöronlar arasındaki bağlantının matematiği üzerinden de yaşamın sırrına ışık tutmayı hedefliyor.
#Bursa