Evlenip hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için en özel günlerden biri düğünleri... Bu yüzden tüm dünyada o büyük gün hem çiftler hem de aileleri aylar önceden hazırlıklara başlar. Düğün heyecanı yıllardır aynı olsa da bazı düğün gelenekleri unutulmaya yüz tutmaya başladı. Buna rağmen bazı geleneklere ise hala sıkı sıkıya bağlıyız.
#DüğünEvlenip hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler için en özel günlerden biri düğünleri... Bu yüzden tüm dünyada o büyük gün hem çiftler hem de aileleri aylar önceden hazırlıklara başlar. Düğün heyecanı yıllardır aynı olsa da bazı düğün gelenekleri unutulmaya yüz tutmaya başladı. Buna rağmen bazı geleneklere ise hala sıkı sıkıya bağlıyız.
#DüğünEvlenecek kızın evinde çeyiz sermek, ailelerin birbirine bohça göndermesi, gelin ile damadın yakasına düğünde altın ya da para takma gibi pek çok düğün geleneğimiz var. Sadece biz de değil tüm dünyada farklı gelenekler yıllardır sürdürülüyor. Mesela son yıllarda bir nebze olsa esnese de neden yüzyıllardır gelinlikler hep beyaz renkte oluyor hiç düşündünüz mü? İşte uzun yılardır değişmeyen hatta biraz abartılan düğün gelenekleri ve nedenleri...
#DüğünPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırPastırma yazının sonunu Bodrum’da kutlamak isterseniz siz de bir gününüzü müzelerine ayırın. Biz Zeki Müren Sanat Müzesi’ni gezdikten sonra bankta oturan Halikarnas Balıkçısı heykeline selam verip Bodrum Kalesi’ne uzandık. Son durağımız Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi ve ardından Ege güneşinin son demleri oldu…
#SeyahatGerek tarihi surlarında yürümenin verdiği keyif gerekse Tuna Nehri’nin karşı kıyısından izlemeye doyamadığınız muhteşem manzarasıyla unutulmayacaklarınız listenizde yer bulacak bir kent Ulm. Tarihi yapılarının yanında ünlü fizikçi Einstein’ın doğduğu kent olmasıyla da keşfedilmeyi fazlasıyla hak ediyor.
#HürriyetEski Türkçe kelimelerden biri olan Çim kelimesi, 9. yüzyıldan beri kullanılmaktadır. Sözlü edebiyattan yazılı edebiyata geçişte ''çım'' şeklinde de kullanılan kelimenin sözlük anlamı yeşilliktir. Buğdaygiller familyasından olan çim sözcüğünün ikinci anlamı ise yosundur. Çim ile başlayan tüm kelimeleri anlamları ile birlikte derledik.
#EğitimSığırcık bir kuş türünün ismidir. Bu kuş türüne bayağı sığırcık da denmektedir. Sığırcık kuşu ötücü bir kuş olarak da bilinmektedir. Bazı kuş türleri evde kafeste beslenebildiği gibi bazı kuş türleri de sadece doğada varlığını sürdürebilmektedir. Sığırcık kelimesi hayvan bilimi terimleri arasında yer almaktadır. Sığırcık nedir, nasıl beslenir ve nerede yaşar, sığırcık kuşu yenir mi, sesi ve özellikleri nasıldır konularına dair tüm detayları derledik.
#Sığırcık KuşuDoğadaki en küçük kuş türlerinden biri olan serçelerin ortalama büyüklüğü 12 - 15 cm'dir. Bilimsel adı Passeridae olan serçeler sürü halinde yaşarlar. Küresel ısınmanın akabinde yeşil alanların azalması ile birlikte serçelerin sayısında %50'lik bir düşüş yaşanmıştır. Son 50 yıl içerisinde ise yaklaşık 20 serçe türünün nesli tükenmiştir. Serçe kuşu nedir, ne yer, nerede ve kaç yıl yaşar tüm detayları ile sizler için derledik.
#Serçe KuşuTurkuvaz sularda kulaç atıp, dalgaların ninnisinde uyuyup uyandığınız bir tatil hayali mi kuruyorsunuz? Öyleyse jürimizin oylarıyla belirlediğimiz ‘en iyi 10 mavi tur rotası’ndan birini seçin ve yola çıkın. Yeşillerin çevrelediği dantel kıyılar, tarihi bin yıllara dayanan antik kalıntılar ve serin sularda rüya gibi bir mavi tur için seçenek çok.
#Gazetehaberleriİstanbul'un Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler görülmeye başladı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.
#İstanbulİstanbul'un Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde boyları 3 ila 6 santimetre arasında değişen çekirgeler görülmeye başladı. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Bu çekirgeler sıcağı çok seviyor. Şu an ise bu çekirgelerin ortaya çıkmasının tam zamanı. Bu çekirge türleri istilacı bir tür değil. Bu yüzden vatandaşların korkmasına gerek yok. Çekirgelerin bir zararı yok" dedi.
#SultangaziTürk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu'nun bugün doğum günü. Yaptığı şarkılarla gönüllere taht kuran Minik Serçe 67. yaşına bastı. Sevenleri ve dostları ünlü şarkıcının doğum gününü kutladı. Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu'nun doğum gününü Twitter'da da TT (Trend Topic) listesinde yer alıyor.
#Sezen AksuMarmaris hem kitle turizmi için hem de doğayla baş başa, sessiz sakin bir tatil için birçok seçenek sunuyor. Nasıl bir tatili tercih ederseniz edin, yaşadığım yer Marmaris’te muhteşem bir deniz, birbirinden nefes kesici koylar ve binlerce yıl geriye giden bir tarih hazinesiyle karşılaşacaksınız. Üstelik eğlence yeni başlıyor.
#GazetehaberleriYapımcılığını Poll Production by Polat Yağcı’nın, yürütücü yapımcılığını Hülya Sepken’in üstlendiği, müziğin iki büyük ismi Sibel Can ve Hakan Altun ile usta klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi bir araya getiren müzik programı “Şarkılar Bizi Söyler”, yeni yayın günü olan 05 Nisan Pazartesi akşamı altıncı bölümüyle izleyicilere yine keyifli bir gece yaşattı.
#Ata DemirerKuruluş Osman Alişar Bey, dizinin son bölümünde merak konusu oldu. Tarihi kaynaklarda Kerimüddin Alişîr olarak yer alan Alişar Bey Moğollar ile ittifak kurarak ihanete kalkışması ile biliniyor. Kütahya Bey'i olarak da bilinen Alişar Bey'in ölümü ise dikkat çekiyor. Dizide çok kez ölümle burun buruna gelen Kuruluş Osman Alişar Bey'i oyuncu Saruhan Hünel canlandırıyor. Peki, Kuruluş Osman Alişar Bey kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? İşte, Alişar Bey'in tarihi hayatıyla ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#Kuruluş Osman Alişar Bey“Faka Bastın”, “Hovarda”, “Gel Günaha Girelim”, “Hoşgeldin Hüzün”, “Mucize”... 90’lar pop deyince akla ilk gelen isimlerden Emel Müftüoğlu. Ama müzikten elini ayağını çekti, şimdi onu sadece dizilerde oyuncu olarak görebiliyoruz. Kendine göre sebepleri var. Hadi bu hafta ikilemli sorulara sizi de dahil edelim: Haklı mı, haksız mı?
#Emel MüftüoğluBolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezleri Abant, Gölcük ve Yedigöller özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin popüler adresi. Doğa harikaları, temiz havası ve geniş ve açık alan ortamıyla bu üç güzeli mutlaka ziyaret etmelisiniz. İşte size Abant, Gölcük ve Yedigöller hakkında bilgiler…
#BoluBir Akdeniz gezisine çıkacak olsanız nasıl bir rota belirlerdiniz? Hangi adalara, hangi kıyılara uğrar, hangi sularda yüzerdiniz? Bu defa rehberimiz bir iribaş denizkaplumbağası, yani bir Caretta caretta olan Tuba. Unutmayın ki kumsallarında betonların, suyunda plastik başta olmak üzere kirliliğin her geçen gün biraz daha arttığı Akdeniz’de bir kaplumbağanın geçtiği sular en temiz, yaklaştığı kıyılarsa en bakir yerler.
#Caretta Caretta TubaANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, yeni doğan kedi yavrusu, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ağzı kapalı iki poşete konularak çöpe atıldı. Vatandaşlar tarafından Manavgat Belediyesi Barınağı'na teslim edilen kedi, tedavisinin ardından sahiplendirildi.
#Antalya