Yaşar Üniversitesi’nden altı akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı. Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, farklı alt disiplinlerde dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşan çalışmada Türkiye’den 1395 bilim insanı listelendi.
#AMERİKA Birleşik DevletleriSonu im ile biten kaç kelime olduğu ve bu kelimelerin listesi birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alır. Özellikle bulmacalarda ve scrabble oyununda kişilerin karşısına kelimeler çıktığından im ile biten hangi kelimelerin olduğu araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Bu bakımdan sonu im ile biten kaç kelime var ve bu kelimeler hangileri araştırabilir ve rahatlıkla cümle içinde kullanabilirsiniz. Sizin için wonu im ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli im ile biten kelimeleri tüm detayları ile derledik.
#EğitimHyperloop, hyper ve loop kelimelerinden meydana gelen birleşik bir isimdir. Hyper "üstün, aşırı" anlamlarına gelmektedir. Loop ise "döngü, takla, ilmik, yuvar (döner kapsül)" gibi anlamlara gelmektedir. İsmi oluşturan hyper kelimesi hızsal üstünlüğü belirtirken, loop kelimesi aracın manyetik alanlı kapsülden yani yuvardan meydana geldiğini anlatmaktadır. Hyperloop, Elon Musk tarafından gündeme getirilen bir ileri teknoloji ulaşım projesidir.
#HyperloopAntik Yunan döneminden bu yana kullanılan simüle kelimesi, Latince kökenlidir. Orijinal dilinde simulare şeklinde yazılan bu kelimenin ilk anlamı bağdaşım kurmak ve benzetmektir. Simüle etmek ise, bir şeyi gerçekmiş gibi dizayn etmek ve canlandırmak anlamına gelir. Bu kelimenin isim hali ''simülasyon'', sıfat hali ise ''simülatif'' şeklinde yazılır. Simüle Etmek ne demek, ne anlama gelir? Simüle Etmek bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.
#Simüle EtmekUzun yıllardır endüstri çağında yaşadığımız için, sürekli olarak ortaya endüstri ile ilgili iş alanları ortaya çıktı. Bugün de hala çıkmaya devam ediyor. Endüstride sistemler üzerine çalışacak mühendisler yetiştirebilmek için üniversitelerde bununla ilgili bölümler açılıyor. Endüstri ve Sistem Mühendisliği de bu bölümlerden biri. Peki, nedir bu Endüstri ve Sistem Mühendisliği? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Endüstri Ve Sistem Mühendisliği Bölümü Nedir?Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 120 personel alacağını Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden duyurdu. Yapılan duyuruda personel alınacak illerin listesi ve o illerde personel alımı yapılacak sayı da açıklandı. İşte detaylar
#Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı“Girişimciler için Biyomimikri” projesi, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ Programı kapsamında, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı - TÜKÇEV öncülüğünde ve genel koordinatörlüğünde, MENTUS Medya, İspanya, Hollanda Biomimikri Vakıfları, A.B.D Trenddesk Kuruluşu ile İstanbul Şehir Üniversitesi ve TOBB Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirildi.
#BiyomimikriBalayı için gittiği ABD’nin Orlando kentinde kaldığı otele girerken, eşinin çantasını almak isteyen silahlı soyguncu tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Darcan (52) son yolculuğuna uğurlandı.
#ABDOkullar öğrencilerin çok sevdiği yerler. Neden sevmesinler ki? Fen dersinde günlük hayatta gördüğü her şeyi açıklayabileceği bilgiler ediniyor. İngilizce desen yepyeni bir dil öğreniyor; ya müzik, flütten tut piyanoya kadar üretiyor da üretiyor. Teknoloji tasarım ufuk açıcı işler yapıyor hatta başımıza icat çıkarıyorlar. Beden eğitimi dersinde mutlaka bir alanda uzman sporcu olabiliyor. Matematik en sevdikleri, keşiften keşife koşturuyorlar. E tabiî ki okulu çok seviyorlar.
#Öğretmen2012 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülüne yönelik değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2013 yılında 2 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 11 Teşvik Ödülü ile 1 TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verildi.
#TübitakÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelerin taban puanlarının genellikle yükseldiğini, bunun da bu yıl uygulanmaya başlanan yeni sınav sisteminden kaynaklandığını belirterek, “Bu sene daha isabetli, daha doğru seçim yapıldı. Bu sene üniversitelere daha bilgili, o program için daha uygun, o programın gerektirdiği altyapıya daha sahip adayları gönderdik” dedi.
Akıllı Tercih Sistemini" kullanmadan, tercihlerin son haftasında listenizi teslim etmeyin…Şu ana kadar yapılmışlardan çok farklı, bu yıl değişen sisteme uyumlu tercih sistemi hayatınızı yönlendirecek. Bu sistem, ÖSYM 'nin yapmış olduğu son değişikliklerin uyarlanmış hali ile yayındadır.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, adaylara tercih yaparken, hangi kentte, hangi üniversitede okumak istiyorlarsa ayağı yere basarak gönüllerince tercih yapmalarını önererek, “Adaylar, istedikleri yerden başlasınlar tercihe. Bir yükseköğretim programına girmek istiyorlarsa kendi başarı sıralarının en az yüzde 50 daha ilerisinden öğrenci almış programlara da yer vermeye çalışsınlar” dedi.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, hurriyet.com.tr'nin gündeme getirdiği, “2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda hata olduğu" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarımağan, 49 programda hata olduğunu ve yapılan hatanın unutkanlıktan kaynaklandığını söyledi. İşte Yarımağan'ın açıklamasından satır başları: