Toplumda yaygın görülen rahatsızlıklardan bel ağrısı, çoğu zaman ciddi bir sebepten kaynaklanmaz ve zamanla iyileşir. Rahatlamaya yardımcı olması için yapabileceğiniz çeşitli yöntemler var ancak kimi zaman ağrı çok uzun sürebilir veya geçtikten sonra geri gelebilir. Bu durumda bel ağrısından korunmak en doğru yol.
#Bel AğrısıBelli bir yaştan sonra ortaya çıkan ve kadın/erkek ayırt etmeksizin pek çok kişinin canını sıkan bel ağrıları, vatandaşları işin uzmanı tarafından muayene edilmeye zorluyor. Bel ağrısı sorunu yaşayan vatandaşlar, hastanelerin hangi servislerinden randevu alacaklarını ve hangi branştan doktorlara muayene alabileceklerini öğrenmek istiyor. Peki, bel ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilir?
#Bel AğrısıKadınların vazgeçilmezi sivri burunlu, yüksek topuklu ayakkabılar, hemen hemen her kadının gardırobunda yer alıyor. Şık görünse de bu tür ayakkabılar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bilinçli ayakkabı seçimi ise yaşam süreci içinde oluşabilecek bazı sağlık problemlerini engelleyebiliyor. Ayak sağlığı için, öncelikle ayağın şekline uygun ayakkabılar seçmeye özen göstermek gerekiyor. Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Aydın, yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçmeden nasıl sağlıklı kalınabileceğini anlattı.
#AyakkabıÇağımızın en büyük dertlerinden biri kuşkusuz hareketsizlik ve bu yeni iş düzeninin insanlara getirdiği hastalıklar. Sürekli bilgisayar başında hareket etmeden oturan ve kilo alan insanlardaki en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri de bel ve boyun fıtığı. Bel ve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan ve Türkiye’de çok yeni yeni tanınan kayropraktik ile tedaviyi Türkiye’deki 9 uzmandan biri olan Anadolu Sağlık Merkezi John Hopkins Hastanesi’nden Burak Esendal anlattı.
Boyunda kireçlenme, gerginlik, başparmakta ya da bilekte ağrı, gözlerde yanma ve batma, sırt, bel ve omuzda tutulma olması... İşte işyerinde haftada 15 saatten fazla bilgisayar başında oturmanın sonuçlarından bazıları. ‘Meslek hastalığı’ olarak da bilinen ‘Kas İskelet Sistemi Hastalıkları’, işle ilgili hastalıkların yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu problem hem çalışanların sağlığını olumsuz etkiliyor hem de işgücü kaybı ve tedavi masrafları açısından işverene yük oluyor. Yeni İş Güvenliği Yasası, ışıklandırmadan ekipmana kadar birçok konuya standart getiriyor. Standartları iki yıl içinde uygulamaya geçirmeyen şirketler için çalışanlar yargı yoluna gidebilecek.