Arka cebinde cüzdan taşıyanlar dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Arka cebinde cüzdan taşıyanlar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 10:00

Kalıcı bir sağlık problemine yol açtığınızdan haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Pantolonların arka cebine koyduğumuz cüzdanın bel sağlığımızı olumsuz yönde etkilediğini daha önce duymuş muydunuz? İşte arka cepte cüzdan taşımanın belimizi neden tehdit ettiğini ve çözüm yollarını, Manuel Fizyoterapist Teoman Gündüz açıkladı.

Cüzdanların içinde paranın yanında kartvizit, kredi kartları ve alışveriş kartları da olduğunda yaklaşık 4-5 cm gibi kalınlığa ulaşabiliyor cüzdanlar. Bu durumda oturduğumuzda leğen kemiğimizin bir tarafı 4 cm daha yukarda oluyor. Uzun süre masa başında çalışanlarda zamanla leğen kemiğinde hizalama ve açı problemleri görülüyor. Böylece omurga sağlığı da olumsuz olarak etkileniyor ve bir tarafta ağrı meydana geliyor. Kaslar ve yumuşak dokular da bu duruma uyum sağlayarak problem kalıcı hale dönüşebiliyor.

En ufak bir ters harekette hatta ayakkabılarımızın bağcıklarını bağlamak için öne doğru eğildiğimizde bile bel fıtığı geçirme riskimiz artıyor. Ayrıca bel omurlarındaki bozulma zamanla, kanal darlığı, siyatalji, sinir sıkışması, skolyoz ve belde kilitlenmeye de yol açabiliyor.

Peki, bel fıtığında etkili çözüm ne?

Vücut fonksiyonlarının, özellikle de kas ve eklem sisteminde meydana gelen dengesizliklerin fizyoterapistler tarafından tamamen elle giderilmesi olarak adlandırılan manuel terapi, özellikle Amerika ve Avrupa’da bel fıtığı tedavisinde yaygın olarak uygulanıyor ve son yıllarda ülkemizde de büyük bir ilgi görüyor.

Klasik fizyoterapi yöntemlerinin biraz daha zenginleştirilip güncellenmesi ve işi tamamen profesyonel ellerin üstlenmesidir, manuel terapi. Manuel terapi içinde en çok kullanılan yöntemler; omurlar arasında traksiyonu sağlayıp yükü alan mobilizasyon ve manipülasyon uygulamaları, ağrı bantları da olarak bilinen elastik kinezyolojik bantlar, bütüncül olarak uygulanan osteopatik yöntemler, kas ve yumuşak doku üzerindeki gerginliği alan myofasyal masaj uygulamaları ve beyin ve omuriliğin ritmini düzenleyen craniosacral terapi yöntemleridir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!