Behçet hastalığının belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Gündemde merak edilen hastalıklar arasında yer alan Behçet hastalığı ilk kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında tanımlanmıştır. Peki, Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı nedeni bilinmeyen ve bazı organları etkileyen bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde de görülebilen bu hastalık, erkeklerde daha fazla görülebiliyor. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Behçet hastalığı bulaşıcı mı, öldürücü müdür, genetik mi soruları özellikle araştırılıyor. İşte tüm soruların yanıtları ile birlikte Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi haberimizde...
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ilk olarak 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır. Literatürde de Behçet hastalığı olarak tanımlanan bu rahatsızlıklık herhangi bir yaşta görülebiliyor. Peki, Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte Behçet hastalığı hakkında merak edilenler
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ülkemizde pek çok insanın muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biri. Görüldüğü ülkeler sebebiyle‘İpek Yolu Hastalığı’ da denen bu hastalık, göz, sinir, damar, kas-iskelet ve bağırsak sistemini etkiliyor. Peki, behçet hastalığı tam olarak nedir? Behçet hastalığı belirtileri neler?
#Behçet HastalığıGünlük hayatta en sık karşılaşılan can sıkıcı problemlerden biri de geçmeyen ağız yaraları ya da bir diğer adıyla aftlar: Beyaz şekilde çıkan ağız yaraları için ne yapmalı, neden çıkar ve aftlara ne iyi gelir, bu sorundan mustarip kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Ağız yarası (Aft) neden olur? Ağız yarasına ne iyi gelir, aft nasıl geçer? İşte ağız yaralarına karbonattan, sumağa iyi gelen bitkisel çözümler...
#Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?Genellikle eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren artrit hakkında önemli bilgiler aktaran Romatoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, “Artrit, eklem iltihabı demektir. Eklemlerde iltihap mikroplarla gelişebileceği gibi, romatizmal hastalıklarda mikrop olmadan da gelişebilir" dedi.
#ArtritPenis eğriliği, Peyronie hastalığı olarak bilinmektedir. Bu hastalık tanımı daha çok başlangıçta normal olan ancak sonradan ortaya çıkan eğrilikleri anlatmak için kullanılmaktadır. Doğuştan olan eğrilikler ise ayrı bir konudur.
#Peyronie HastalığıRomatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, eklem iltihabı olan artritin hayatı kabusa çevirebildiğine dikkat çekerek, “Artrit, iltihaplı romatizmaların önemli bulgularından biridir. Daha hastalığın başında iken romatizmal hastalığın tanınması hem gereksiz tedavilerin alınmasını hem de hastalığın ilerlemesini engelleyecektir” dedi.
#ArtritGeceleri uykudan uyandıran ve hareket kısıtlığına neden olan artrit, ileri dönemlerde hastaların gündelik işlerini yapabilmelerine de engel olabilir. Özellikle sigara içen ve sıkça enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görülen artrit hastalığında tedavi kişiye özel planlanmalı.
#ArtritKoronavirüsle ilgili gelişmeleri yakından takip edenlerin en sık duyduğu şeylerden biri de ‘The Lancet’ oldu. “Lancet’te yayınlanan araştırma…”, “Lancet’te duyurulan haber…” Peki nedir bu Lancet? Bir işyeri sahibi, uzun süre evden çalıştıktan sonra ofise gelip konsantre olamayan çalışanlarından yakınıyor. Ne yapmalı? Virüsün testlerde tespiti en erken ne zaman yapılabiliyor? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriGeceleri uykudan uyandıran ve hareket kısıtlığına neden olan artrit, ileri dönemlerde hastaların gündelik işlerini yapabilmelerine de engel olabilir. Özellikle sigara içen ve sıkça enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görülen artrit hastalığında tedavi kişiye özel planlanmalı.
#Artritin Nedenleriİlk olarak 1937 yılında Türk doktor Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve literatürde bu isimle anılan hastalık, Türkiye'de her 100 bin kişiden 100 ile 420 kişi arasında değişen oranla görülüyor. Daha çok tarihi 'İpek Yolu'nun geçtiği güzergahtaki ülkelerde görülmesiyle biliniyor. Peki Behçet hastalığı nedir? Behçet hastalığı kimlerde görülür?
#Behçet HastalığıÖzellikle ailenizde şeker hastası, kalp damar hastalıklarına bağlı kalp krizleri ve ani ölümler söz konusuysa, felç ya da geçici beyin istemisi atakları yaşayanlar olmuşsa, tokluk şekerine dikkat. Çünkü tokluk şekeri yüksekliği bu hastalıklarda riskinizi kat be kat arttırıyor