Behçet Hastalığı haberleri sayfasında Behçet Hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 281 Behçet Hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Behçet hastalığının belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Gündemde merak edilen hastalıklar arasında yer alan Behçet hastalığı ilk kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında tanımlanmıştır. Peki, Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı nedeni bilinmeyen ve bazı organları etkileyen bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde de görülebilen bu hastalık, erkeklerde daha fazla görülebiliyor. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Behçet hastalığı bulaşıcı mı, öldürücü müdür, genetik mi soruları özellikle araştırılıyor. İşte tüm soruların yanıtları ile birlikte Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi haberimizde...
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ilk olarak 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır. Literatürde de Behçet hastalığı olarak tanımlanan bu rahatsızlıklık herhangi bir yaşta görülebiliyor. Peki, Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte Behçet hastalığı hakkında merak edilenler
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı, ülkemizde pek çok insanın muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biri. Görüldüğü ülkeler sebebiyle‘İpek Yolu Hastalığı’ da denen bu hastalık, göz, sinir, damar, kas-iskelet ve bağırsak sistemini etkiliyor. Peki, behçet hastalığı tam olarak nedir? Behçet hastalığı belirtileri neler?
#Behçet Hastalığıİlk olarak 1937 yılında Türk doktor Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve literatürde bu isimle anılan hastalık, Türkiye'de her 100 bin kişiden 100 ile 420 kişi arasında değişen oranla görülüyor. Daha çok tarihi 'İpek Yolu'nun geçtiği güzergahtaki ülkelerde görülmesiyle biliniyor. Peki Behçet hastalığı nedir? Behçet hastalığı kimlerde görülür?
#Behçet HastalığıDilimizin görünümü ve rengi sağlığımız için önemli ipuçları sunuyor. Uzmanlar sabahları ilk iş ayna karşısında dilimizin rengini kontrol etmenin önemini sık sık vurguluyor. Peki dilde oluşan renkler hangi hastalıkların habercisi olabilir? Mercek altına aldık…
#SağlıkSigara, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, bazı kronik hastalıklar ve daha bir çok etken nedeniyle bacaklarda görülme sıklığı her geçen gün artan damar tıkanıklığı, genellikle 50 yaş üzerinde yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, bacaklarda damar tıkanıklığına neden olan 8 önemli nedeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Damar Tıkanıklığıİnsanların hayatını etkileyen çok sayıda hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar çeşitli isimler ile anılmaktadır. Her hastalığın bir grubu olduğu görülmektedir. Bundan dolayı bazı hastalıklara deri ve zührevi hastalıklar denilmektedir. Sizler için Deri ve zührevi hastalıklar nedir ve hangi hastalıklara bakar? Deri ve zührevi hastalıklar hangi bölüm detayları ile derledik.
#SağlıkBehçet hastalığının belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Gündemde merak edilen hastalıklar arasında yer alan Behçet hastalığı ilk kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından 1937 yılında tanımlanmıştır. Peki, Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi nedir?
#Behçet HastalığıBehçet hastalığı nedeni bilinmeyen ve bazı organları etkileyen bir rahatsızlıktır. Çocukluk döneminde de görülebilen bu hastalık, erkeklerde daha fazla görülebiliyor. Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz Behçet hastalığı bulaşıcı mı, öldürücü müdür, genetik mi soruları özellikle araştırılıyor. İşte tüm soruların yanıtları ile birlikte Behçet hastalığı belirtileri ve tedavisi haberimizde...
#Behçet HastalığıRomatizmal hastalıklardan kaynaklı iltihaplı hastalıklar ve kas sistemi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı olan romatoloji, son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan romatizma ile birlikte araştırılmaya başlandı. Peki romatoloji nedir, ne demek? Romatoloji bölümü hangi hastalıklara, neye bakar? İşte detaylı bilgiler…
#RomatolojiGünlük hayatta en sık karşılaşılan can sıkıcı problemlerden biri de geçmeyen ağız yaraları ya da bir diğer adıyla aftlar: Beyaz şekilde çıkan ağız yaraları için ne yapmalı, neden çıkar ve aftlara ne iyi gelir, bu sorundan mustarip kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Ağız yarası (Aft) neden olur? Ağız yarasına ne iyi gelir, aft nasıl geçer? İşte ağız yaralarına karbonattan, sumağa iyi gelen bitkisel çözümler...
#Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?Son dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiSteroid, eğer tıp literatürüne hakim değilseniz bir şey ifade etmeyebilir. Fakat kortizon deyince akla daha çok bilgi gelebilir. Daha yakından inceleyecek olursak; steroid nedir? Steroid ne işe yarar? Steroid zararları ve yan etkileri nelerdir gibi pek çok soruya cevap olabilecek önemli bilgileri sizler için derledik.
#Steroid Nedir Ve Ne İşe Yarar?Behçet hastalığı, ilk olarak 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır. Literatürde de Behçet hastalığı olarak tanımlanan bu rahatsızlıklık herhangi bir yaşta görülebiliyor. Peki, Behçet hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? İşte Behçet hastalığı hakkında merak edilenler
#Behçet Hastalığı'Kral hastalığı' ya da 'zengin hastalığı' olarak bilinen gut hastalığı, geçmişte padişahların ölümüne yol açmış şiddetli bir romatizmal rahatsızlık. Gut hastalığının tedavisinde kullanılan ‘kolşisin’ ilacının Covid-19 tedavi sürecini kısalttığı yönünde haberlerin çıkması üzerine Prof. Dr. Fürüzan Yıldız ile bu ilacın salgınla mücadeledeki etkileri hakkında konuştuk.
#Kolşisin İlacıİBN-İ SİNA'nın sihirli ilacı olarak bilinen ve yabani çiğdemden elde edilen ‘kolşisin’in, Kovid-19’un organlara saldırısını durdurduğu belirlendi. Prof. Dr. Nazmi Gültekin, kolşisinin yeni koronavirüste enfeksiyon önleyici, iltihap çözücü olarak kullanılabileceğini belirtti. Peki, İbn-i Sina'nın "sihirli ilacı" olarak bilinen kolşisin nedir, ne işe yarar? İşte kolşisin kullanım alanları...
#KolşisinGenellikle eklemlerde ağrı, şişlik ve kızarıklıkla belirti veren artrit hakkında önemli bilgiler aktaran Romatoloji Kliniği’nden Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, “Artrit, eklem iltihabı demektir. Eklemlerde iltihap mikroplarla gelişebileceği gibi, romatizmal hastalıklarda mikrop olmadan da gelişebilir" dedi.
#ArtritPenis eğriliği, Peyronie hastalığı olarak bilinmektedir. Bu hastalık tanımı daha çok başlangıçta normal olan ancak sonradan ortaya çıkan eğrilikleri anlatmak için kullanılmaktadır. Doğuştan olan eğrilikler ise ayrı bir konudur.
#Peyronie HastalığıRomatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, eklem iltihabı olan artritin hayatı kabusa çevirebildiğine dikkat çekerek, “Artrit, iltihaplı romatizmaların önemli bulgularından biridir. Daha hastalığın başında iken romatizmal hastalığın tanınması hem gereksiz tedavilerin alınmasını hem de hastalığın ilerlemesini engelleyecektir” dedi.
#ArtritGeceleri uykudan uyandıran ve hareket kısıtlığına neden olan artrit, ileri dönemlerde hastaların gündelik işlerini yapabilmelerine de engel olabilir. Özellikle sigara içen ve sıkça enfeksiyona maruz kalan kişilerde daha sık görülen artrit hastalığında tedavi kişiye özel planlanmalı.
#ArtritKoronavirüsle ilgili gelişmeleri yakından takip edenlerin en sık duyduğu şeylerden biri de ‘The Lancet’ oldu. “Lancet’te yayınlanan araştırma…”, “Lancet’te duyurulan haber…” Peki nedir bu Lancet? Bir işyeri sahibi, uzun süre evden çalıştıktan sonra ofise gelip konsantre olamayan çalışanlarından yakınıyor. Ne yapmalı? Virüsün testlerde tespiti en erken ne zaman yapılabiliyor? İşte yanıtlar...
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle giderek daha da hareketsiz hale gelen yaşam tarzımız, başka rahatsızlıkların da kapımızı çalmasına neden olabilir. Durağan yaşam tarzı ve eklemlerin kötü kullanımına bağlı olarak 40 yaşından sonra ve özellikle kadınlarda daha çok görülen kireçlenme riskine dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zeynep Sağırkaya, “Kireçlenmeye karşı kilonuzu koruyun, mevcut koşullarınıza en uygun hareket olanaklarını hayatınıza katın. Pilates ve yogaya başlayın” çağrısında bulunuyor.
#KoronavirüsRomatoloji; yumuşak dokular, eklemler, kalıtsal bağ dokusu, otoimmün hastalıkları gibi hastalıklar ile ilgilenen iç hastalıkları ve pediatri alanında alt uzmanlık alanı şeklinde tanımlanabilir. İşte ramotoloji nedir, ramotoloji doktoru hangi alanlarda uzmandır gibi sorulara hazırladığımız cevaplar.
#Romatoloji Nedir?Dermatoloji halk dilinde cildiye; deri ve deri ekleri rahatsızlıkları, cinsel yol ile bulaşan rahatsızlıkların tanısı, tedavisi, takibiyle ilgilenen tıp dalı şeklinde tanımlanabilir. Bunun yanı sıra cildin sağlıklı ve güzel görünmesi ile de ilgilenmektedir. Peki, dermatoloji nedir, hangi hastalıklar ile ilgilenir tüm detaylara yer verdik.
#Dermatoloji Nedir?Antalya’da dans okulu açmayı planlarken ölümcül SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalığına yakalanan 29 yaşındaki Halil Özçelik, 6 yıldır göz kapakları kapanmadan yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Anne Gülsüm Özçelik ise göz kapaklarını kırpamadığı için adeta kan çanağına dönen oğlunun gözlerini, enfeksiyon kapmaması için bantlarla kapatıyor.
#Antalya4A, 4B ve 4C kapsamında sigortalı olan işçiler, çalışma hayatları sırasında iş gücünü kaybedip çalışamaz duruma gelirlerse erken emeklilik için başvuruda bulunabilirler. Kimler erken emeklilik hakkını kazanabilir? Erken emeklilik için geçerli olan hastalıklar nelerdir? İşte erken emeklilik için merak edilen tüm ayrıntılar…
#Hastalıklarİzmir’de Çetin B.’nin sağlık problemleri olan 3 çocuğuna yatılı bakıcılık yapan A.E., evin en küçük çocuğunu burnunu kanatana kadar dövdü. O anlar evdeki güvenlik kameralarına yansıdı. Çetin B., bakıcının evdeki cep telefonu ve 7 bin 800 TL'yi çaldığını da öne sürdü.
#İzmirKesin tedavisi bulunmayan ölümcül SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastası genç, yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Hastalığından ötürü 5 yıldır göz kapaklarını kırpamayan genç, bu sebepten ötürü kan çanağına dönen gözlerinden gözyaşı döküyor.
#SSPE HastasıÇalışma sırasında iş kazası, meslek hastalığı ya da hastalık nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenler malulen emekli olup emekli aylığı almaya hak kazanırlar. Aylık bağlanabilmesi için de sigortalının en az 10 yıl çalışmış olması, toplam 1800 gün prim ödemesi gerekiyor.
#Yazar