Bebeklerine heyecanla kucağına alan anne babalar, onların gelişimini de merakla ve ilgiyle takip ederler. Bu bağlamda bebeklerde görme duyusu ve zamanı da araştırılan konulardan biri. Peki bebekler ne zaman görmeye başlar? İşte ay ay görme gelişimi...
#Bebekler Ne Zaman GörürAnne adayları ya da yeni ebeveyn olanlar bebek gelişimi ile ilgili bilgilere sahip olmak için sık sık araştırma yapıyor. Anne ve babaların bebeklerle ilgili en fazla merak ettiği konulardan birini de görme yetisi oluşturuyor. Yeni doğan bebekler, belli bir gelişim süresine geldiklerinde görme duyusunu tamamlamaya başlıyor. Peki, bebekler ne zaman görmeye başlar? İşte ay ay görme gelişimi...
#Bebekler Ne Zaman Görmeye Başlar?Yeni doğan bebeklerin ne zaman görmeye başladığı, evlat sahibi olan anne babaların gündemindeki konular arasında yer alıyor. Doğumdan belirli bir süre sonra gelişen görme yetisi, yeni doğan bebekler için en çok merak edilen hususlar arasında yer almaktadır. Peki, bebekler tam manasıyla ne zaman görmeye başlar? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#BebeklerBebek bekleyen anne adayları yada yeni anne olmuş kadınlar, yeni doğan bebek gelişimi ile ilgili sıklıkla araştırma yapıyor. Bu konulardan birini de bebeklerin görme duyusu ve bebeklerin görme zamanıyla ilgili araştırmalar oluşturuyor. Anne karnındayken bebeklerin ışığı ayırt ettikleri bilinir ama buna gerçek anlamda “görme” demek mümkün değildir. Peki, bebekler ne zaman görmeye başlar? İşte, bebeklerde ay ay görme gelişimi ile ilgili bilgiler.
#Bebeklernezamangörür?Bebekler ne zaman görmeye başlar sorusunun yanıtı çocuk sahibi vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Göz Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Pınar Aydın, bebeklerin görmesiyle ilgili ayrıntılı açıklamalara yer verdi. Peki, bebekler ne zaman görmeye başlar?
#Bebekler Ne Zaman Görmeye BaşlarHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 4 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 4 aylık bebek ne kadar uyur, 4 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 4 aylık bebek kilosu, 4 aylık bebek bakımı, 4 aylık bebek aşısı, 4 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 4. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHipotoni günümüzde pek çok kişinin karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Genel anlam bakımından düşük kas sorunu olarak adlandırılan bu hastalık çoğunlukla bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır. Çağımız rahatsızlıklarından biri olarak pek çok ebeveyn bebeğinde hipotoni hastalığını keşfetmektedir. Kaç güçsüzlüğü olarak da bilinen bu hastalık için eklem ve kasların çalışma hızının düşük olduğu gözlemlenmektedir. Yer çekimine bağlı olarak kaslarda çalışma hızının yavaş ya da hiç olmaması fark edilmektedir. Hipotoni nedir ve ne zaman anlaşılır detayları ile derledik.
#HipotoniGeçtiğimiz Pazar günü Çocuk İstismarına Karşı Bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Pınar Mermer, Avukat Seray Uysal ve Avukat Ebru Arayan’ ın katılımıyla düzenlenen seminerde cinsel eğitim ve cinsel istismar konuları hakkında önemli bilgi paylaşımlarında bulunuldu.
Geçtiğimiz Pazar günü Çocuk İstismarına Karşı Bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi. Uzman Psikolog Pınar Mermer, Avukat Seray Uysal ve Avukat Ebru Arayan’ ın katılımıyla düzenlenen seminerde cinsel eğitim ve cinsel istismar konuları hakkında önemli bilgi paylaşımlarında bulunuldu.