Yenidoğan çetesi hastane isimleri listesi 2024 geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan vahşet haberlerle birlikte araştırılıyor. Türkiye bebek ölümlerine neden olan yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. Bebek acil hastalarını, anlaştıkları özel hastanelere sevk edip ölümlerine neden olan oldukları öne sürülen 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Bebek hastaların, uygun sağlık hizmeti almasını sağlayacak hastanelere sevki yerine şüphelilerin seçtiği örgüt adına karlı görünen hastanelere yatırıldığı anlatılan iddianamede, yenidoğan çetesi hastaneler listesi yer aldı. Peki, yenidoğan çetesi hangi hastanelerde var, bebek ölümlerinin olduğu hastaneler hangi şehirlerde? İşte, yenidoğan çetesi hastane isimleri ve ayrıntılar.
#Yenidoğan Çetesi HastanelerYasa dışı yollarla gelir elde etmek için çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Tüyler ürperten vahşette çarpıcı detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında kolluk kuvvetlerince hazırlanan fezlekede, suç örgütünün şeması ve yaptıkları usulsüzlükler yer aldı. Öte yandan örgütün ifşa olmasını sağlayan CİMER şikayetindeki ifadeler de fezlekede ayrıntılarıyla geçti.
#Yenidoğan Çetesiİstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çetenin lideri Fırat Sarı’nın, YouTube üzerinden yayınlanan bir programa katılarak yenidoğan bebekler hakkında açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan Yenidoğan çetesinin lideri Fırat Sarı ile Çorlu Reyap Hastanesi hemşiresi Bahar Kanık’ın fezlekelerle ortaya çıkan telefon konuşmasında bebek ölümleriyle adeta dalga geçmeleri kan dondurdu. İddianamede ise; çetenin şeması, çete üyeleri, hangi hastanelerle işbirliği yaptıkları ve nasıl bebek ölümlerine neden oldukları ayrıntılı şekilde anlatıldı...
#Yenidoğan ÇetesiAnne ölüm oranları, ülkelerin en önemli gelişmişlik göstergelerinden biri. Avrupa’da bu oran yüz binde 10’un altında. Türkiye’de ise her 100 bin kadından 14.7’si gebelik, doğum veya doğumdan sonraki 42 günde yaşamını yitiriyor. Bu tabloyu değiştirmek için 4 yıldır 7 gün 24 saat çalışan ve gönüllü hekimlerden oluşan bir hayat kurtarma timi var. Prof. Dr. Ateş Karateke, Doç. Dr. Mehmet Küçükbaş, Doç. Dr. Mesut Polat ve Doç. Dr. Selçuk Selçuk, 400 anneyi kurtardı.
#Anne ÖlümüİZMİR'de, sonuçları tüm Türkiye'ye önerilmek üzere gerçekleştirilen 'Anne ve Bebek Sağlığı Çalıştayı'nda hamile kalmaları halinde ciddi ölüm riski taşıyan kadınların çocuk sahibi olmak için bu riski göze aldıkları ancak, anneliği tadamadan hayatlarını kaybettikleri bildirildi.
#AnneİZMİR’de ilk "Bebek dostu işyeri" unvanını anne sütü ile beslenmeyi, emzirmeyi destekleyen çalışmaları ile Çiğli Schneider Elektrik aldı. Çiğli Schneider Elektrik’e "Bebek dostu" plaketi İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz tarafından verildi.
Van, Ağrı, Erzurum, Yozgat, Iğdır, Şanlı Urfa’dan sonra Kayseri, Afyon, Adana ve Siirt'te kanatlı hayvan ölümleri görüldü. Kuş gribi şüphesiyle tedavi görenlerin sayısı 34’e yükseldi. Tedavi görenlerden Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir çocuğun durumu kritik.