Genellikle Hindistan ve çevre ülkelerin mutfaklarında kullanılan basmati pilavı son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Mis kokulu basmati pilavı adını da buradan alıyor. Adı Sanskritçe "parfümlü" anlamına gelen kelimeden türetilmiş bu hoş kokulu ve ince uzun taneli pirinç, "pirinçlerin kraliçesi" olarak anılıyor. Peki, basmati pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, basmati pilavı tarifi ve malzemeleri...
#Basmati PirinçKashmiri pulao yani Keşmir pilavı diye de bilinen Hint pilavı, bölgenin en sık yapılan ve en sevilen lezzetlerinden biri. İçindeki baharatları, kuru yemişleri ve meyveleriyle çok farklı bir lezzeti olan Hint pilavını davet veya yılbaşı sofralarında sunabilirsiniz. Peki, keşmir pilavı nasıl yapılır? İşte Hint mutfağının en sevilen pilavı ile ilgili püf noktalar...
#Keşmir Pilavı Nasıl Yapılır