Bankacılık sektöründeki karmaşa, Almanya’nın önde gelen kurumlarından Deutsche Bank’ı da etkiledi. Bankanın son günlerde gerileyen hisselerinde cuma günü yüzde 11’den fazla düşüş gözlendi. Avrupa’daki diğer bankaların hisselerinde de gerileme dikkat çekti.
#Deutsche BankKurumsal uygulama ve yazılım alanında önde gelen isimlerden SAP, 2017’nin dördüncü çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Birkaç kez yükselttiği yıllık hedeflerinin tamamına ulaşan SAP, yeni bulut kontrat satışlarında önemli bir büyüme kaydetti, hisse başı kazançta çift haneli artış gerçekleşti.
#SapDeutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank ile ilgili endişeler büyüyor. Banka yetkilieri devlet yardımına ihtiyaçları olmadığını açıklarken, bankaların durumunun yeni bir krizin habercisi olabileceğine dikkat çekiliyor.
#ALMANYAİngiltere merkezli Barclays Bank Plc, ABD’nin yaptırım (ambargo) uyguladığı Küba, İran, Libya, Sudan ve Burma’nın finansal ödemelerine olanak sağladığı suçlaması karşısında boyun eğdi. ABD Adalet Bakanlığı’yla uzlaşan banka, 298 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.
Pfizer, kriz ortasında dünyanın ikinci büyük ilaç şirketi satın almasına imza attı. Pfizer, rakibi Wyeth’i 68 milyar dolara satın aldı. Bu satın alma işlemi için bankalar konsorsiyumu 22.5 milyar dolar kredi veriyor. Pfizer’ın CEO’su Jeffrey B. Kindler, "Yeni şirket insan, hayvan ve tüketici sağlığı konusunda endüstrinin lideri olacak" dedi.
Şimdiye kadar devletin 144 milyar dolarlık kaynak aktardığı ABD’li finans ve sigorta devi American International Group’u (AIG), küresel krizde iflasın eşiğine getiren asıl nedenin, riskleri analiz eden bilgisayar modellemesi olduğu belirtildi.
ABD'de ortaya çıkan emlak krizi sonrası ABD Merkez Bankası'nın (FED) seri faiz indirimleri, Arap ülkelerinin dolar çıpasından çıkma tehditleri ve Çin'in 1,43 trilyon dolarlık döviz rezervi yapısında dolar payını azaltma kararı ABD Doları'nın 2007 yılında hiç olmadığı kadar ciddi bir kan kaybı yaşamasına neden oldu.
Geçtiğimiz haftalarda ABD'li otomotiv devi Ford'un film kahramanı İngiliz ajan James Bond'un favori spor otomobil markası Aston Martin'i, motorsporları girişimcisi David Richards'ın önderliğindeki bir yatırım grubuna, 939 milyon dolara satması dünya basınında geniş yer buldu.