Olaylı günlerin ardından Joe Biden, yeminini ederek ABD’nin 46. başkanı oldu. Yemin törenine katılan ünlüler ve siyasetçilerin giyim tercihleriyle verdiği mesajlar ise törenin kendisi kadar konuşuldu. İşte yemin törenindeki ünlü isimlerin kıyafetlerindeki şifreler...
#Donald TrumpKüba gıda ve süt krizi ile boğuşuyor. Ubre Blanca adlı ineğin bir zamanlar ulusal kahraman olduğu ülke için süt büyük bir anlam taşıyor. Peki ne oldu da Küba'nın sütü bitti? Küba, kaynakları giderek azalan dünyamız için bir tür ayna vazifesi mi görüyor?
#KübaHurriyet.com.tr'de sıcak gündemi size ulaştırdığımız gibi 'son dakika' telaşından uzak; dosya ve analizler içeren, ne olduğu kadar neden olduğunu da irdeleyen haberler üretiyoruz. İşte bugün 'gözden kaçmış' olabilecek haberlerden bazıları...
#Özel HaberlerFenerbahçe Futbol Takımı, cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için BM kampanyasının ortağı oldu ve formalarına HeForShe amblemini koydu. 8 yaşında onu açlıktan kurtaran BM'nin bugün Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Baş Danışmanı ve HeForShe Küresel Direktörü olan Elizabeth Nyamayaro, bu kampanya için Türkiye’deydi. Hürriyet’e özel röportaj veren Nyamayaro, çocuk yaşta evlilikleri nasıl bitirdiklerini anlattı, ‘Erkeklerin rol modele ihtiyaçları var’ dedi.
#GazetehaberleriSTEM yani fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi girişimci, yenilikçi, üreten bireyler yetiştirmenin en önemli yollarından biri olarak gösteriliyor. Uzmanlar, bu eğitimin anaokulunda başlaması gerektiğini söylüyor. Peki STEM eğitimi tam olarak ne ifade ediyor? Türkiye bu konuda ne durumda?
#StemABD sokaklarındaki evsizlerin sayısı uygulanan farklı yardım ve iyileştirme programlarına rağmen bir çok eyalette artarken, ülkede çözüm bekleyen evsizlik ve çadır kent problemi gün geçtikçe kronik bir krize dönüşüyor. Uluslararası askeri operasyonlara katılmış gazi evsizlerle birlikte evsiz çocukların sayısındaki büyük artış endişe yaratıyor.
#AbdBir yanda batan bankalar, iflas eden ülkeler, ayaklanan halklar... Diğer yanda devlet başkanlarına atılan pabuçlar, bebeğinin babasını açıklamayan hamile bakanlar, milyon dolarlık boşanmalar, müthiş bir gösteriyle açılan Pekin Olimpiyatları... 2008’e damga vuran olayları hatırlıyor musunuz?
New York'un Harlem'inde coşku giderek azalıyor, koyu derililer çoğunlukta olduğu için '' Çikolata Şehri'' diye tanınan başkent Washington, geçen salı başkan seçimini kazanan Barack Obama'nın yaşadığı Chicago'da da aynı şekilde. 4 Kasım gecesi neticeleri öğrendikten sonra sokakları 'rap' konserine çeviren kalabalık yok etrafta, gerçek yaşam başlamış, siyahi insanlar evlerinde. Amerika'nın yeni başkanıyla ortak özelliği ten rengi olan bu halk şimdi sabırla gün sayarak Obama'nın ' Değişim'' sloganıyla hayat standartlarının yükseleceği günleri bekliyorlar.
Mesut Barzani'nin "Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın Geleceği" başlıklı, Mort Abramowitz'e göre "hiçbir şey söylemediği", benim değerlendirmeme göre, "hiçbir polemiğe zemin teşkil etmeyecek şekilde gayet dikkatli konuşarak, ustaca hiçbir şey söylemediği" CSIS konuşması henüz bitmişti.
Türkiye'den arıyorlar meraklı dostlar '' Amerikan seçimlerini kim kazanacak?'' sorusunun cevabını öğrenmek için. '' Sen koklamışsındır havayı, kimi şanslı görüyorsun?'' diyorlar. Türk-Amerikalılar arasında da Kasım'daki başkan seçimlerinin sonucu hakkında tahmin yarışı sürüyor, bizim de görüşümüzü bilmek isteyenler var.
Bilgisayarımı açıyorum gönderilen elektronik postayı görmek için, 260 mesaj var. Dün 200 civarındaydı e-posta trafiğimin girişi. Büyük kısmı ilgi ve merak alanım dışında. Üstelik Amerika'daki Türklerden gelmesine rağmen. Her başkanlık seçiminde böyle oluyor. Amerika'ya göç etmiş ırkdaşlarımız iki ana partinin başkan adaylarını terazinin kefesine oturtarak değerlendirme yapıyorlar. İnternet'te bir telaş içinde politika analizleri süregeliyor.