Karabük'ün Eskipazar ilçesinde bulunan ve travertenlerden oluştuğu için ‘Batı Karadeniz'in Pamukkalesi’ olarak adlandırılan Akkaya jeotermal su kaynağı, misafirlerini ağırlamaya başladı. Bölgenin turizm potansiyeli olduğunu söyleyen Kaymakam Emrah Bütün, ''Akkaya termalini yatırımcıyla kavuşturursak, burası büyük güzel bir yapı kazanmış olur'' dedi.
#KarabükGünlük hayat koşturmacasında hem beden hem mental olarak stres yükleniriz. Bu stresi atmak, bedenimizi rahatlatmak için banyo kürleri muhteşem bir seçenektir. Üstelik bebek gibi ipeksi bir cilt de bonusu :)Daha fazlası için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın:
#Banyo KürüKaplıcaya gitmek tarihin en eski şifa geleneklerinden. Belirli iklimsel özellikleri olan bölgelerde, yerin altından çıkan şifalı suların, aynı bölgede yer alan özel yapılı çamur ve gazların tedavi amaçlı kullanımı; ülkemizde ve dünyada insanlığın kullandığı en eski iyileşme yöntemlerinden biri. Ancak kaplıcaların, termal suların herkese ve her hastalığa uygun olduğunu düşünmek doğru değil. Gitmeden önce termal tesisin nitelikleri ve hijyeni konusunda mutlaka bilgi edinin.
#KaplıcaUŞAK'ın Banaz İlçesi'nde atıl durumdaki Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Banaz Belediyesi'ne tahsis edileceği açıklandı. Şifalı sularıyla birçok hastalığa çare olan bölgenin, 10 milyon liralık yatırımla ayağa kaldırılarak kent ekonomisine kazandırılacağı belirtildi.
Termal turizm geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Tesislerin sayısı artarken, servis kalitesinde de belirgin bir iyileşme gözleniyor. Son iki yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli otel sayısı 29’dan 54’e, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tesis sayısı 115’ten 167’ye yükseldi. Termal turizmde öne çıkan beş şehirdeki yeni gelişmeleri araştırdık.
Marmara Bölgesi’nin kayak, kaplıca merkezlerindeki son durumu aktarmaya geçen hafta Bursa ve Yalova’yla başlamıştık. Bu hafta sıradaki şehirler İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir. İstanbul’a en yakın kayak merkezi, Kocaeli’deki Kartepe. Otelin dekorasyonu yenilendi, en hızlı yoldan ulaşmak isteyenler için helikopter servisi başlatıldı. Tuzla’daki kaplıcalar, iki kişi 110 TL’ye kahvaltı, termal havuz, konaklama dahil tatil fırsatı sunuyor.
Kış mevsiminin tam ortasındayız. Yurdumuzun büyük bölümü soğuk, karlı ve yağmurlu havanın etkisinde. Kuşkusuz çoğumuz yaz günlerine özlem duyuyoruz. Ama daha yaza çok var. O zaman ne yapacaksınız; sıcacık havuzunda yüzebileceğiniz, dinlenebileceğiniz bir termal tesise gideceksiniz.
Dünyada doğal kaynaklara dönmek, doğal besinlerle beslenmek ve hastalıkları da doğal yöntemlerle tedavi etmeye çalışmak, son yılların yeni trendi. Dolayısıyla kaplıca, termal ve SPA merkezleri giderek daha fazla ilgi görüyor; bu Türkiye için bir yandan bir turizm potansiyeli oluşturuyor.
Türkiye’nin termal hazineleri, doğal güzelliklerle ve zengin kültürel mirasla iç içe geçerek, sıradan bir kaplıca tatilinden daha fazlasını vaat ediyor. Jürimize ‘Sadece bedensel bir rahatlama sunmakla kalmayan geleneksel hamam ritüellerinden modern SPA lükslerine geniş bir deneyim yelpazesiyle ruhumuzu da canlandıracak en iyi termal otelleri’ sorduk. Afyonkarahisar’dan Yalova’ya, Sapanca’dan Mersin’e çok farklı kentlerden önerileri sıraladık.
#Pınar TahirlerJeotermal kaynakların zenginliği ve potansiyeli bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye’nin dört bir yanında kaynayan mineralli yeraltı suları birçok hastalığa iyi geliyor... Kaplıcaların kimileri fizik tedavi merkezleriyle beraber çalışıyor, kişiye özel kürler sunuyor. Sadece kaplıcalarının şifası için yola düşülecek şehirleri listeledik, Hürriyet Seyahat jürisinin daha önce seçtiği en iyi termal ve kaplıca otellerinden bir de seçki hazırladık.
#Hürriyet