Geriİyi Yaşam Rahatlatan 3 Banyo Kürü Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rahatlatan 3 Banyo Kürü Tarifi

Rahatlatan 3 Banyo Kürü Tarifi

"Günlük hayat koşturmacasında hem beden hem mental olarak stres yükleniriz. Bu stresi atmak, bedenimizi rahatlatmak için banyo kürleri muhteşem bir seçenektir. Üstelik bebek gibi ipeksi bir cilt de bonusu :)"

Özel bir SPA merkezine gitmeden banyonuzda aynı ambiyansı yaratıp maksimum düzeyde rahatlama sağlayabilirsiniz. Banyonuzda küvetiniz de varsa değmeyin keyfinize! Sıcak su ve aromatik yağlarla vücudunuz gevşer, cildiniz yumuşar ve gerginliğiniz ortadan kalkar. 

İŞTE RAHATLATAN 3 BANYO KÜRÜ TARİFİ

1-TARÇIN BANYOSU

Mutfakta da sıkça kullandığımız tarçın vücudu ısıtır ve canlandırır. Tarçın banyosu için ihtiyacınız olan malzemeler sadece 3 çubuk tarçın ve 4 damla portakal yağı. 

3 çubuk tarçını 1 litre sıcak suda 10 dakika bekleterek demleyin. İster küvetinize isterseniz de son banyo suyunuza demlenmiş tarçın suyunu ve portakal yağını ekleyebilirsiniz. 

2-SÜT VE BAL BANYOSU

Güzelliği dillere destan olmuş Kleopatra’nın süt ve bal dolu küvetlerde yıkandığı söylenir durur. Süt ve balın cildi yumuşattığı, nemlendirdiği ve ipeksi hale getirdiği de bilinir. O halde biz neden uygulamayalım? 

Ilık su dolu küvete 1-2 bardak süt ve yarım bardak bal döküp karıştırın. Ardından küvete uzanın ve gözlerinizi kapatarak tadını çıkarın. Süt banyosundan daha fazla verim almak için, banyoya girmeden önce cildinize kuru fırçalama uygulayabilirsiniz. Bu sayede ölü derileri atmış, süt ve balın cildinize daha fazla nüfus etmesini sağlamış olursunuz. 

Rahatlatan 3 Banyo Kürü Tarifi

3-PAPATYA BANYOSU 

Papatya çayı gibi papatya banyosu da son derece rahatlatıcı ve gevşeticidir. 5-6 yemek kaşığı kuru papatyayı 1 litre sıcak suda demleyin. Ardından papatyaları süzün ve demlenmiş suyu küvete dökün. Küvete girip tadını çıkarın. 

Bu kürleri uygularken dalga ve kuş seslerinin kayıtlı olduğu bir müzik dinleyerek keyfinizi katlayabilir, çok daha fazla rahatlayabilirsiniz.

MAHMURE ÖZEL

False