Güncelleme Tarihi:
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yapılan görüşmeler sonucunda, Hamamboğazı Mahallesi'nde 55 hektarlık alanda yer alan Hamamboğazı Termal Turizm Alanı Banaz İlçe Belediyesi'ne tahsis edilmesine karar verildi. Şifalı sularıyla ünlü bölgeye 10 milyon liralık yatırım yapılacağı ve termal turizmi canlandırarak ilçe ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Yatırım öncesi İl Genel Meclisinden destek isteyen Banaz Belediye Başkanı AK Partili Zafer Arpacı, beraberindeki heyete turizm alanını gezdirdi. İl Genel Meclisi Başkanı AK Partili Mehmet Nacar, meclis üyeleri ve Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner geziye katıldı.
BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Uşak İl Genel Meclisi üyelerine belediye tarafından yapılacak günübirlik kaplıcayı proje üzerinde anlatan Başkan Zafer Arpacı, meclis üyelerinden destek istedi. Arpacı, "Banaz Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'nda 55 hektarlık alan bakanlık tarafından belediyemize tahsis edilecek. Bu konudaki girişimlerimiz sonuç verdi. Bu alana Uşak'taki Kayaağıl Jeotermal Tesisi gibi günübirlik kaplıca modeli yapmak istiyoruz. 10 milyon lira yatırımın yapılacağı alanda, kapalı ve açık yüzme havuzları, sosyal tesisler, apartlar ve çok sayıda yatırım yer alacak" dedi.
BÖLGENİN ÖNEMİ VURGULANDI
Hamamboğazı'nın termal turizmde önemini vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, "AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızla Hamamboğazı'na gelerek incelemelerde bulunduk. Turizm alanındaki iki parselin günübirlik kaplıca için Banaz Belediyesi'ne tahsisi konusunda çalışmalara başlandı. Meclis olarak Banaz Belediyesi'nin projesine katkı ve destek sağlayacağız. Bürokratik engelleri kısa sürede aşarak bölgeyi sağlık turizmine kazandıracağız. Afyonkarahisar ve Kütahya'da bulunan kaplıcalar zorla güzelleştirilmiş alanlar ancak Hamamboğazı doğası ve şifalı suyu ile sadece makyajı ve reklamı olmayan termal bölgemiz. Hamamboğazı'nı Ege Bölgesi'nden başlayarak tüm Türkiye'ye tanıtıp burada sağlık turizmini hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Hamamboğazı Termal turizm Alanı
Hamamboğazı Termal Turizm Alanı'nda mevcut üç kuyunun toplam debisi 163 l/saniye ortalama sıcaklığı 70 santigrat derecedir. Bölgedeki termal sular, florür içeren sodyumlu bikarbonatlı, kalsiyumlu, sülfatlı termal sular grubuna girmektedir. İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Araştırma ve Uygulama Birimi'nce değerlendirilen suyun banyo kürleri hareket havuzları tarzında, hareket sisteminin ağrılı hastalıkları, kronik dejeneratif romatizmal hastalıklarda, rehabilitasyonu gerektiren nörolojik hastalıkların faydalı olacağı açıklandı.