Yaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriRüyalarda görülen bazı semboller, rüya sahibine çok değişik gelebilir. Bu yüzden rüyayı gören kişiler, rüyalarının ne anlama geldiğini araştırmaktadırlar. Rüyada bamya görmenin anlamı nedir? Rüyada bamya toplamak, temizlemek ve ekmenin yorumu nasıl yapılır? İşte, detaylar.
#Rüyada Bamya GörmekMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞBamya, yaz aylarında tezgahları renklendiriyor. Yüksek oranda lif, vitamin ve mineral içeren bamya ebegümecigiller familyasına ait. Yazın tazecik bamyalarını doğru şekilde kurutarak kış aylarında da tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl kurutulur? Bamya nasıl toplanır, konservesi nasıl yapılır? İşte güneşte, fırında, tepside büyük ve çiçek bamya kurutmanın yolları...
#Bamya Nasıl KurutulurÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeDüğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef KeşkekKonya usulü banya çorbası MasterChef yarışmasıyla birlikte gündeme gelen yöresel lezzetlerimizden oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri kuru bamya çorbası yapılışı merak ediliyor. Peki, MasterChef bamya çorbası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etli kuru bamya çorabası tarifi ve yapımı...
#Masterchef Bamya ÇorbasıTarte tartin, Fransız mutfağında karşımıza çıkan enfes bir tatlı. Meyve ile şeker ve tereyağının karamelize edilmesiyle yapılan bu nefis tatlı için genel olarak portakal veya elma tercih ediliyor. Peki tarte tartin nasıl yapılır? İşte tarte tartin tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Tarte Tartin Nasıl YapılırBamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Sağlık deposu olan bamyayı tazeyken dondurucuya atarak ya da kurutarak kış ayları için de saklayabilirsiniz. Bamyayı tek başına pişirebileceğiniz gibi güveç gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Ancak bamya temizlerken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcut. Peki bamya nasıl temizlenir? Bamya limonlu suda bekletilir mi? İşte zeytinyağı bamya yemeği tarifi
#Bamya Nasıl Temizlenir21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarTürk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu YemeklerBoşnak mutfağına ait yöresel bir lezzet olan Begova ya da 'Bey Çorbası' hikayesi de en az yapılışı kadar merak ediliyor. Kurutulmuş çiçek bamyası ve tavuk etinin muhteşem uyumuna tanık olduğuuz Balkanlara özgü bu çorba, kışın soğuktan ve hastalıklardan korunmanın da en güzel yolu. İşte Bey Çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
#Bey ÇorbasıKoruk meyvesi; halk dilinde ham üzümlere verilen isimdir. Olgunlaşmamış olan koruk üzümleri ezilip, suyu çıkarılır. Çıkarılan asidik meyvenin suyu; ekşi tadıyla alternatif bir lezzet sunmaktadır. Tam anlamıyla doğan koruk suyu; ham şekilde şişelenip saklanır. Peki koruk suyu nedir, nasıl yapılır ve saklanır? Koruk suyu tarifi ve yapımı hakkında tüm detaylar.
#Koruk SuyuDoğada var olan her besin maddesi esasında birer şifa kaynağı olma özelliği barındırır. Fakat bamya kürü son zamanlarda bir hayli fazla tercih edilen besleyici nitelikteki gıdalar arasında yerini almış durumdadır. Sizin için Bamya kürü nedir ve nasıl yapılır? Bamya kürü faydaları ve tarifi şeklinde çok merak edilen soruların yanıtlarını derledik.
Son zamanlarda en çok aranan diyet listelerinin başında gelen alkali diyeti, zayıflamak için tercih edilen sağlıklı bir yöntem. 3 ya da 4 hafta süren alkali diyetinde amaç; bir yandan kilo kaybını sağlarken diğer yandan da vücutta sağlık açısından dengeyi sağlayabilmektir. Peki, alkali diyeti nedir? Alkali beklenme şekli nasıl uygulanır? İşte, alkali içeren besinlerin listesi.
#Alkali DiyetiDünya üzerinde meyve ağaçlarının yanı sıra pek çok farklı türde ağaçlar yer almaktadır. Bu ağaçların da hem doğaya hem de insanlığa pek çok yararı bulunuyor. Kakao ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kronik hastalıklar genellikle üç temel mekanizma aracılığıyla ortaya çıkmaktadır bunlardan biri glikozilasyon yani şekerin dokularda harabiyet oluşturması ikincisi inflamasyon yani iltihaplanma üçüncüsü oksidasyon yani oksitlenme(paslanma) olarak adlandırılmaktadır. Vücudumuz bu üç mekanizmaya karşı çeşitli yöntemlerle savaşır ve hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaya çalışır. Oksidasyon başta olmak üzere bu üçlü mekanizmaya karşı vücudumuzda savaşan en önemli molekülleri antioksidanlar olarak tanımlamaktayız. Glutatyon vücudumuzun ana antioksidanı olup hücrelerimizi oksidasyondan koruyan moleküllerin en güçlüsüdür.
#GlutatyonBalkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bugün de sımsıcak lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi geliyor. Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde içinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba pişirmeye ne dersiniz?
#Begova Çorbası Nasıl YapılırSon dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırKonserve tekniği, gıdaları uzun bir süre mevsimindeki lezzetiyle saklamanın en geleneksel yollarından biri. Balıktan sebzeye, et suyundan meyveye her şeyin konservesini yapmak mümkün. Özellikle nefis yaz sebzelerinin lezzetini kışa saklamak için birçok kişi konserveye başvuruyor. En sık yapılan konserveler arasında ise domates, fasulye, bamya gibi sebzeler öne çıkıyor. Ancak konserve doğru yapılıp saklanmadığında kısa süre içinde bozuluyor ve hem israf, hem emek ziyanı, hem de ölüme varabilecek zehirlenmelere yol açıyor. Sizin için güneşte olgunlaşmış güzelim sebzelerinizi bütün yıl afiyetle yemenizi sağlayacak bazı püf noktaları hazırladık. Yazının en altında bulunan konserve tariflerimizi de sakın kaçırmayın. Afiyet olsun…
#Konserve Nasıl Yapılırİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemRamazan geldi hoş geldi! Oruç tutanlar için ayın ilk birkaç günü zorlayıcı olabiliyor. Gün içinde çok acıkanlar iftar saatinde ağır yemeklere koşuyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını, iftarda çok ağır olmayan yemekler tüketmenin sağlığa zararlı olduğunu belirtiyor. Sizin için ramazanın ilk gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve besleyici tarifler hazırladık. İşte 24 Nisan iftar menüsü…
#RamazanFaydaları ve doyurucu özelliği ile yaz sofralarını çeşitlendiren bamya farklı farklı tariflerle damaklara hitap ediyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu şifalı bitki için bamya kızartması en alternatif tariflerden. Sizler de sofranızda değişik lezzet arıyorsanız bamya kızartması tarifine göz atabilirsiniz. Peki, bamya kızartması yemeği nasıl yapılır? İşte, bamya kızartması tarifi ve malzemeleri.
#Bamya Kızartması Nasıl YapılırBamya tohumu, özellikle son dönemlerde alternatif tıp ve sağlıklı yaşam meraklılarının ilgisi ile oldukça popüler hale geldi. Eğer hala bamya tohumu ile tanışmadıysanız acele edin! En az sebzesi kadar faydalı olan bamya tohumlarının 10 muhteşem faydasını açıklıyoruz.
#Bamya TohumuKonya’nın geleneksel lezzetlerinden bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. En ufaklarından seçilen bamyalar, kavrulan etlerle buluşuyor, tereyağı ve salçayla lezzetini katlıyor. Peki, bamya çorbası nasıl yapılır? İşte, adım adım bamya çorbası tarifi
#Bamya ÇorbasıYaz mevsimi sebzelerinden bamya, her ne kadar pek çok kişi tarafından sevilmese de vücudumuza sağlayacağı pek çok faydasıyla adından söz ettiriyor. Mide ve sindirime doğal ilaç olan bamyanın tohumları da şifa kaynağı. Peki, bamyanın diğer faydaları neler? Bamya yemeği nasıl yapılıyor?
#Bamya Yemeği