CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli sığınmacıları kendi ülkelerine, kendi iradeleriyle göndereceklerini söyleyerek, "Nasıl göndereceğimizi defalarca anlattım. Onlar Türkiye'ye turist olarak gelecekler. Bu imkanı da onlara sağlayacağız" dedi.
#CHPJaponlar dünyanın dört yanındaki yabancı şeflerden kendilerine elçi seçerek onlara geleneksel mutfak ve malzeme eğitimi veriyor. Türkiye’den seçip eğittikleri Sinan Damgacıoğlu şu anda Asmalımescit’teki mekânında müthiş lezzetler sunuyor. Yeni restoranı içinse hazırlıklar yapıyor.
#Yazarİzmir’deki yatırım potansiyelini yerinde incelemek üzere kente gelen Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı yetkililerini ağırlayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, tarıma dayalı ürünlerde Japonya’ya ihracat yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
#GazetehaberleriEndonezya'da o kadar çok ada var ki, hiç kimse tam sayısını hesaplayamıyor ve tüm adaların isimlerini sayamıyor. 1996'da çıkan bir yasaya göre dünyanın en büyük takımadası olan ülkede 17 bin 508 ada olduğu tahmin edilmişti. Fakat şimdi Endonezya ilk defa adalarının gerçek sayılarını hesaplamaya çalışıyor. İşte detaylar...
#EndonezyaKangurular ülkesi Avustralya'da rastlanan "tırmanan levrek" (Anabas testudineus) cinsi balık bölge halkının resmen kabusu oldu. Ağaca tırmanabilen, karada nefes alabilen ve diğer canlıları öldüren balık, bölgedeki doğal yaşamı tehdit ediyor. İşte detaylar...
#Balik- Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Atalay: - "Türkiye'deki su ürünleri yetiştiriciliği üretimi 2002 yılından 2013 yılına yüzde 282 artarak 61 bin tondan 233 bin tona ulaştı. Ülkemizde yıllık su ürünleri üretimi yaklaşık 600-700 bin ton olarak gerçekleşmektedir" - "Ülkemiz Avrupa'da çipura, levrek ve alabalık pazarında ilk sıralarda yer almaktadır. Avrupa'da tüketilen her dört levrek veya çipuradan biri Türkiye'de üretilmiştir"
İzmir Körfezi’ndeki su kalitesi yürütülen temizlik çalışmalarıyla olumlu sonuçlar vermeye başladı. Çalışmalar, körfezdeki canlı çeşitliliği ve balık türlerinin artmasını sağladı. Balıklardaki ağır metal oranları da düştü. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü tarafından yayınlanan son raporda, Körfez barbunu ve ısparozun Türk Gıda Kodeksi, MAFF (İngiliz Gıda, Tarım ve Balıkçılık Bakanlığı) ve FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) ağır metal limit değerlerinin çok altında olduğu tespit edildi.