Balık çeşitleri; deniz canlıları içerisinde en çok araştırılan ve merak edilen canlı çeşitleridir. Her balık, kendine özgü olan özellikleriyle merak uyandırmaktadır. Bu balık çeşitleri içerisinde Tilapia balığı da yer almaktadır. Tüketilebilen ancak tüketilmeden önce dikkat edilmesi gereken bir balık olan Tilapia balığı hakkında bilgi vermek okurlara yardımcı olacaktır. Peki tilapia balığı nedir, nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tilapia balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, "Hayvansal ürün olarak ihraç edebildiğimiz tek ürün su ürünleridir. Alabalık, çupra ve levrekte dünya piyasalarında rakamları belirleyebilecek bir üretim gücüne sahibiz.” dedi.
#Çiftlik BalığıÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nin, nesli tükenmekte olan ve ekonomik değeri yüksek olan lagos (lahos) balığının havuzlarda larval yetiştiricilik olanaklarını araştırmak amacıyla kampüs alanında kurduğu yetiştirme havuzundan olumlu sonuçlar alındı. Kısa zaman sonra bu balığın havuzda yetiştirilmiş olanları da balıkçı tezgahlarında yerini alabilecek. Uygulanan projenin Türkiye’de bir ilk olduğu belirtildi.
#AdanaKaradeniz, yüksek dağları, zengin kültürel mirası, taş evleri ve misafirperver halkıyla her mevsim farklı bir hikâye anlatıyor. Ancak sonbaharda olağanüstü manzaralarıyla adeta başka bir dünyaya dönüşüyor. CNN Travel editörleri, Bolu’dan Artvin’e kadar uzanan bölgede, tam da şu sıralar keşfe çıkılacak 5 noktaya değinerek güzel bir rota hazırladı. İşte güz mevsiminin bölgede en çok yakıştığı adresler...
#SeyahatŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkSağlıklı bir hayat sürmek için haftada en az bir kez balık yemek gerekmektedir. Balık türleri arasında birçok lezzetli balık bulunmaktadır. Bu balıklardan biriside alabalık olarak bilinmektedir. Alabalığı doğru yöntemler ile oldukça güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Sizler için Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir? İşte, tüm detaylar.
#AlabalıkBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorBalıkçı Kahraman denince herkesin aklına kalkan geliyor. Oysa mangalda pişmiş mısır ekmeği, takoz lakerda, şişte kalamar bacağı, sonra kırlangıç mangal gibi leziz çeşitleri var. “Sen paradan haber ver, burası çok pahalı” diyen arkadaşlara tek cevabım var: İstanbul’da bu fiyat düzeyindeki lokantaların pek çoğunda vasat altı kalitede yemeği aynı fiyata yiyorsunuz.
#Balık