balık pişirmenin püf noktaları haberleri sayfasında balık pişirmenin püf noktaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 18 balık pişirmenin püf noktaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…
#BalıkUskumru özellikle sokaklardaki balık ekmek tezgahlarında en sık karşımıza çıkan balıklardan biridir. Ancak evde taze uskumru temizlenmesi ve pişirilmesi bazı incelikler gerektirir. Peki, taze uskumru nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? İşte, uskumru temizlemenin ve pişirmenin püf noktaları...
#UskumruANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA BELMEK’LERDE SUNDUĞU MESLEKİ BRANŞLARDAN BİRİ OLAN YEMEK KURSLARI, OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞININ YANI SIRA ÇİN, FRANSIZ, İTALYAN GİBİ DÜNYA MUTFAĞINA AİT FARKLI TATLARIN PEŞİNE DÜŞENLER TARAFINDAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.
Çin Dili ve Edebiyatı’nı bitirmişti. Hayatının sonuna kadar Çince ile ilgili bir iş yapacağına yüzde 99 emindi. Ama yüzde 1’in dediği oldu ve hayat onu bir başka yöne sürükledi. Bir arkadaşı İstanbul Bebek’te küçük bir mekân kiralayınca kendini bir anda kafe işletmecisi olarak buluverdi. Tuvaleti bile olmayan üç masalı küçücük bir mekânı şehrin en popüler noktalarından biri yaptı. Happily Ever After adını verdiği kafesi, ismi gibi bir mutluluk noktası oldu. Mekânın aşçısı da oydu, mimarı da, muhasebecisi de, satın almacısı da... Bir taraftan harala gürele çalıştı, diğer taraftan üç çocuk doğurdu. Ayşe Kucuroğlu’nun (33) şu anda 1, 3, 5 yaşlarında üç çocuğu var. Ve iki ay önce Tepebaşı’nda ikinci mekânını açtı. İşler nasıl mı? Önünde sıra oluyor, girmek isteyenlerle kapıdaki güvenlik arasında sürekli bir tatsızlık çıkıyor, rezervasyon listesine isim yazdırmak için insanlar birbirini kırıyor desek...
Alarko-Leröy, "100 Somon Lezzeti" adında bir kitap hazırladı. Kitapta somon balığından yapılan yemeklerin tarifleri yer alıyor. Tarifler arasında, dünya mutfaklarında pişirilenlerin yanı sıra somon şiş, beğendili somon, somonlu keşkek, somon güveç gibi geleneksel damak tadımıza yakın olanlar da var. Yeni tatlar yaratmak isteyenlere yönelik detaylı yemek kitabından 2 bin adet basıldı ve 19 YTL’den satışa çıktı.