VAN'da, 2 hafta önce bir kişinin yediği balon balığından zehirlenerek öldüğü iddiası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İpekyolu Belediyesi zabıta ve polis ekiplerini harekete geçirdi. İpekyolu'ndaki balık tezgahlarını denetleyen ekipler, balıkçıları balon balığı konusunda bilgilendirirken, satışa sunulan balıkların hijyen kuralları ve boyları kontrol edildi. Kontrollerde, boyları kısa olan 250 kilo istavrite el konuldu.
#VanİSTANBUL’da İl Tarım Müdürlüğü, deniz polisi, sahil güvenlik tarafından denizde geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Saat 22.00’den 03.00’e kadar süren denetimde Marmara Denizi’nde balık avına çıkan tekneler tek tek kontrol edildi.
#Marmara DeniziKazara olma durumunun bilimsel keşifteki rolü nadiren kabul edilir. Ancak öngörülemeyen sonuçlar, geçen yüzyılın bazı önemli bilimsel ilerlemelerinin kalbinde yatıyor. Tıpkı Big Bang Teorisinin doğrulanması, Viagra üretimi ve "CRISPR"nin "genetik makas" olarak kullanılması gibi.
#BilimDENİZLİ'de Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2020 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında, 117 bin adet yavru sazan balığını göl ve göletlere bıraktı. Son beş yılda Denizli'deki göl ve göletlere bırakılan yavru sazan balığı sayısının 560 bini bulduğu bildirildi.
#DenizliSamsun, Ordu, Giresun ve Sinop'ta eş zamanlı yapılan denetimlerde boy yasağına uymayan 43 iş yerine yaklaşık 50 bin lira idari para cezası kesildi. El konulan 4 ton 632 kilogram istavrit, 970 kilogram lüfer, 156 kilogram barbun ve 84 kilogram mezgit satılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.
#Boy YasağıTarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce Samsun, Ordu, Giresun ve Sinop'ta eş zamanlı yapılan denetimlerde boy yasağına uymayan 4 ton 632 kilogram istavrit, 970 kilogram lüfer, 156 kilogram barbun ve 84 kilogram mezgite el konuldu.
#Balıkİstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerine gece saatlerinde denetim gerçekleştirildi. Teknelerin ve çalışanların evrakını inceleyen ekipler, balık boylarını da tek tek ölçerek avlanmanın yasal koşullara uygunluğunu kontrol etti. Kaçak avcılığın önlenmesi, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için yapılan faaliyetlerde koşullara uymayanlara cezai işlem uygulandı. Yetkililer vatandaşları da aldıkları balıkların boylarına dikkat etme konusunda uyardı.
#Balık BoyuGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:"Bakanlığa bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde 5 milyon adet yavru sazan balığı üretildi. Bu balıkları bugün itibariyle başta Eber, Beyşehir, İznik ve Uluabat gölleri olmak üzere 685 göl ve gölete bırakacağız"
#GöletBalık boyu sınırına uymayan balıkçılara üçüncü dalga operasyon geldi. ‘Yasal boy sınırı’ operasyonunda 21 ton balığa el konuldu. 49 balıkçıya ise 49 bin 386 lira para cezası kesildi. Balık sezonunun açıldığı 1 Eylül tarihinden itibaren İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerine ara vermedi. 70 kişilik ekiple3. dalga operasyon: 21 ton balığa el konuldu: deniz, karaya çıkış noktaları, Gürpınar Su Ürünleri Hali, perakende satış yerleri ve soğuk hava depolarında eşzamanlı olarak yapılan operasyonlarda bin 424 kasa istavrit, 145 kasa mırlan, 12 kasa mezgit ve 4 kasa tekir olmak üzere 17 çeşit balığa el konuldu. El konulan balıklar Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim edildi.
#Htvhaber