Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2018 Yılı Balıklandırma Programı kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi'nde yetiştirilen 125 bin yavru sazan göllere bırakıldı. Son üç yılda Denizli'de göl ve göletlere bırakılan sazan yavru sayısı 365 bine ulaştı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla bir süre önce başlattığı 2018 Yılı Balıklandırma Programı'na bir destek de Denizli'den geldi. İl genelindeki göl ve göletlere toplam 125 bin yavru sazan bırakıldı.
Proje ile ilgili bilgi veren Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Yılmaz Erkaya, "Proje kapsamında bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri'nde 5 milyon yavru sazan üretildi. Anadolu'muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan bu balıklar ülkemizdeki 685 göl ve gölete bırakılmaktadır. Denizli'deki göl ve göletlere de 125 bin adet yavru sazan balığı saldık. Bu yıl yapılacak balıklandırma çalışmalarıyla birlikte son 10 yılda 55 milyon yayın, sazan, çipura, levrek, kalkan, Mersin ve Karadeniz alabalığı yavrusu ülkemiz sularına bırakılmış olacaktır. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.
Son üç yılda Denizli'de göl ve göletlere bırakılan sazan yavru sayısı 365 bine ulaştığı belirtildi.
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI