- Almanya’da yaşayan Özge M. Kabukçu, dünyanın önemli gezi rehberi serisi Droste için ‘Glücksorte in İstanbul’ (İstanbul’un Mutlu Köşeleri) isimli kitabı hazırladı. Kabukçu, kitabında Avrupalılara Balat’taki gazozcudan Kuzguncuk’taki bostana kadar kentte ‘mutlu olabilecekleri’ yerleri anlattı.
#GöçmenÜlkemizde pek çok değerli antik yerleşke kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkarılmıştır. Milet Antik Kenti, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken tarihi yerleşimlerden biridir. Bu bağlamda Milet Antik Kenti nerede? Milet Antik Kenti hakkında bilgi, tarihi, efsanesi, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) hakkında bilgileri derledik.
#Milet Antik Kentiİstanbul'un birçok ünlü olan semtleri bulunmaktadır. Bu semtlerden bir tanesi de Balat semtidir. Balat gerek tarihi dokusu ile gerekse de doğal güzelliği ile İstanbul'un en ünlü semtlerinden bir tanesidir. Balat'ın tam olarak nereye bağlı olduğu bu semti ziyaret etmek isteyen kişiler arasında merak edilmektedir. Peki Balat nerede? Balat nereye bağlı? Balat'ta gezilecek yerler ve yapılacaklar listesi nedir? İşte Balat semti ile alakalı olarak tüm detaylar.
#Balat Nerede Nereye Bağlı?"Çare iki teker..." Yıllardır bunu bilir bunu söylerim... İstanbul trafiğine başka türlü çözüm bulmak neredeyse imkansız. Meğer ‘turizm’ açısından da güzel bir yöntem imiş iki teker... Geçenlerde üç motosiklet kullanıcısı İstanbul’daki ‘Tarihi Yarımada’yı gezdik. Otomobillerin geçemediği, hatta yayaların bile kullanmadığı ara sokaklardan geçtik. Tarihi yerleri bir de scooter farkıyla gördük.
#Balat'ta Gezilecek YerlerCızırtıyla karışık bir plak döngüsünün içinden taşan karakteristik erkek sesi de yıllardır sorar, “İstanbul’u sevmezse gönül, aşkı ne anlar?” Soran Behçet Kemal Çağlar, o soruyu sesiyle ölümsüz kılan Münir Nurettin Selçuk’tur. Zamansızlığa uzanan böyle unutulmaz bir şarkıyı yazdıran ilhamın kaynağı ise Kalamış’tır. Huzurun her dem aranır olduğunu düşündüren ve bulunacağı adresi veren o şarkıyı haklı çıkarırcasına, takvimlerin gösterdiği tarihler değişse de Kalamış’taki huzur değişmez.
#Seyahatİstanbul’dan 14 saat uçak yolculuğuyla gidilen Kolombiya ile ilgili aklımda tek bir soru vardı. 3 günlük Kolombiya seyahati için hangi şehre gitmeliydim? Tercihim Kolombiya'nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Bogota oldu. Çünkü orijinal sokaklarıyla, grafitileriyle, puslu havasıyla, enfes kahvesiyle ve birbirinden güzel çiçek çeşitleriyle burası kesinlikle görülmeye değer. İşte Bogota gezi rehberi...
#KolombiyaKentin açık hava fotoğraf atölyesi olan Balat, profesyonel makinelerini boynuna asan herkesin mutlaka uğradığı ve poz vermeyi çoktan öğrenmiş Balat'ın çocuklarının gönüllü asistanlığı ile ilk fotoğrafların çekildiği yer. Peki Balat'ta gezilecek yerler nereleri? Balat'ta nereye gitmeli? Balat'ta nerede fotoğraf çekmeli?
#Balat Cafeleri‘Resimli İstanbul, Hatıralar ve Şehir’ daha ilk satırlarından itibaren okurun elini tutarak şehirde gezmeye çıkarıyor. Pamuk’un anıları ve şehirle iç içe yürüyen bu yolculuk 1950’li yılların İstanbul’unda başlıyor. Ancak zaman ve mekân yazarın götürmek istediği yerle birlikte sürekli değişiyor. Yeri geliyor yolu İstanbul’a düşmüş eski zaman seyyahının eline iliştiriyor elinizi, yeri geliyor Yahya Kemal’e, Tanpınar’a teslim ediyor. Bununla da yetinmiyor Pamuk... Bazen masalsı bir gravürün içine sokup oraya kilitliyor okuru, bazen de Ara Güler’in eski bir fotoğrafına hapsediyor. Ne şanslıyız ki İstanbul yıllar geçse de bazı özelliklerini kaybetmiyor. Masalsı, egzotik, bir yanı Batı, bir yanı Doğu... İşte Pamuk’un ‘hüznün dünya başkenti İstanbul’undan manzaralar...
#Orhan Pamuk'un Son KitabıBaşarı budur. <br> İşini tutkuyla yapmak, kendini inşa etmek budur. <br> 10 yıl önce sıradan, normal bir rehberdi. <br> Hürriyet’in Seyahat ilavesinde yazmaya başladı. <br> 10 yıl boyunca yazdı, yazdı, yazdı... <br> Beş kuruş para almadı. <br> İnsanlar, “Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsun! Bedava yazı yazılır mı? Bir de ardından tura çıkıyorsun, yazık değil mi sana?” dediler. <br> Aldırmadı. <br> Ama son gülen o oldu.