SİİRT'in Pervari İlçesi'ne bağlı Çemikari Yaylası ve Herekol Dağı eteklerinde üreticiler, bal hasadı yapmaya başladı. Türkiye'nin en kaliteli ballarından biri olan Pervari balının hasadını yapan üreticiler, "Bu dağlarda, silah sesleri susmuyor; ancak ekmek parası için bal hasadını yapmak zorundayız. Korkuyoruz; ama yapacak bir şey yok. Arıların bu bölgede beslenmesi, daha güzel oluyor ve daha kaliteli bir bal üretiliyor" dedi.
#BalTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Medya Kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci "DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda 1273 sözleşmeli personel alacağız. Böylece, önümüzdeki günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde, toplam 6 bine yakın yeni personel istihdam edeceğiz" dedi.
#Vahit KirişciCumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinden indirimli ürün dönemi dün itibarıyla başladı. Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar, indirim uygulanan sarı etiketli ürünlere ilgi gösterdi. Şeker, un, pirinç, ayçiçek yağı gibi birçok sarı etiketli ürün öğlen saatlerine kadar tükendi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 2 bin TL'den satışa çıktı. Rize’nin eşsiz doğaya sahip Anzer Yaylasında üretilen Anzer balı, yapılan başvuru sonucunda 2021 yılı şubat ayında coğrafi işaret almaya uygun görüldü. Coğrafi işaretine kavuşan Anzer balı hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça talep görüyor. Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 liradan 2 bin TL'ye çıkarılma kararı alındı.
#Anzer BalıDünya çam balı üretiminin yüzde 95’i Türkiye’de gerçekleşiyordu. Çam balının başkenti olarak nitelendirilen Muğla’da çıkan yangınlar ise bu üretimin büyük bir kısmını yok etti. Arıcılar elde kalan arılarını ve kovanlarını kurtarmak için mücadele halinde. Ancak üreticiler umutsuz: “Balsıra Böcesi’nin yaşadığı çam ağaçlarının her biri yandığı için artık bal üretimimiz bitti.”
#GazetehaberleriTürkiye’de bal tüketimi her geçen gün artıyor. Ancak sahte veya kalitesiz ballar da sofralara gelebiliyor. Balın iyi olup olmadığının anlaşılması için ise analiz edilmesi dışında hiçbir yöntem olmadığı ifade ediliyor. Uzmanlar, bir kilogram çiçek balının üreticide 30-32 TL olduğunu, bu fiyatın altında olanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
#GazetehaberleriANTALYA'da seralarda üretilen çileklerden bazılarının iri ve şeklinin bozuk olması, tüketicilerde 'hormon mu kullanılıyor' endişesi yaratıyor. Ziraat mühendisleri, şekil bozukluğunun, iklim değişikliğinin de neden olduğu gece-gündüz sıcaklık farkından kaynaklandığını açıkladı.
#AntalyaÇiftçilerin bir yıl boyunca emek verip yetiştirdiği üzümler, Gaziantep’te bağ bozumunun ardından toplanarak suyu sıkılıyor. Üzüm suyu günler süren meşakkatli ve zorlu yolculuğun ardından damlarda kurutularak pestil, muska, sucuk, pekmez ve tarhana gibi vazgeçilmez lezzetler haline getiriliyor.
#LezzetArı üreticisi Murat Almışlar, "Arı zehrinin gram fiyatı 400 lira civarında geziyor. Yüksek sayıda kovanı olan bir arıcı kilogram bazında da üretimini yapabilir. Kilograma gelince de 400 bin liraya geliyor" açıklamasında bulundu.
#Arı Zehri