Bakımsızlık haberleri sayfasında Bakımsızlık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 640 Bakımsızlık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Antalya'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Yivli Minare'nin avlu kısmı ve çevresinde bulunan eserler, kaderine terk edildi. Avlusunda mezarlar bulunmasının ardından 2020'de etrafı kapatılan bölge, yabani ot ve ağaçlardan neredeyse gözükmüyor.
#Yivli MinareŞİŞLİ'de bulunan ve geçmişi Osmanlı dönemine dayanan tarihi Maçka Mezarlığı'nda bazı mezarlar kazılmış, mezar taşları kırılmış veya yerinden sökülmüş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin sorumluluk alanında bulunan tarihi mezarlıktaki duruma çevre sakinleri tepki gösterdi.
#Tarihi Maçka MezarlığıSaraçoğlu Mahallesi’ndeki bakımsızlığa tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Saraçoğlu Mahallesi’ni zorla tahliyelerle insansızlaştırdılar. Şimdi de bakımını yapmayarak çöküntü haline getiriyorlar. Sonrada kentsel dönüşüm yaparak itibar vermeye çalışacaklar. Hükümet Devlet Mahallesi olarak bilinen Saraçoğlu Mahallesi’nde suç işliyor” dedi.
#Saraçoğlu MahallesiBir asır önce Çanakkale Savaşları'nda ilk 86 şehidin verildiği Seddülbahir Kalesi'nin durumu içler acısı. Savaş topları çürümeye terkedilmiş, kalenin duvarları yıkılmış, tarihi mekan otlar içinde kaybolmuş, alkoliklerin mekanı olmuş.
#Seddülbahir Kalesiİngiltere'de dünyaya getirdiği bebeği partnerinden ve çocuklarından saklamak isteyen bir kadın, bebeğini 3 yıl boyunca çekmecede sakladıktan sonra yakayı ele verdi. Yetersiz beslenme ve bakımsızlık nedeni ile 3 yaşında olmasına rağmen 7 aylık bir bebek gibi görünen çocuğun yürüyemediği ve konuşamadığı açıklandı. Yargıç Everett bunun kariyeri boyunca gördüğü 'en kötü vaka' olduğunu belirtirken, olayın detayları kan dondurdu...
#İngiltereBugün 17 Ağustos, büyük Marmara depreminin yıl dönümü. Acılar 25 yıl sonra da tazeliğini korurken uzmanlar yeni depremler için endişeli. Peki beklenen büyük Marmara depreminde süre ne kadar azaldı? Olası Marmara depremine İstanbul ne kadar hazırlıklı? Büyük bir depremde hangi ilçedeki konutlar daha fazla hasar görebilir? Hangi önlemler alınmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#DepremHürriyet’in bireysel ve toplu köpek katliamlarına karşı iktidar ve muhalefete yaptığı “Susmayın, konuşun” çağrısı karşılık buldu. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, görüntülerin tasvip edilemez olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Vahit Kirişci, “Biz bu yasayı zararsız hayvanlar öldürülsün diye çıkarmadık” derken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Son günlerde yaşananlar vicdana da kanuna da uymaz” dedi.
#İbrahim Yumaklıİstanbul Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi Çiçek Pasajı'nın restorasyonu İBB ile pasaj esnafı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapılamıyor. Pasajın duvarlarında ve tavanında çatlaklar oluştu. Bazı bölgelerde kuşlar yuva yaparken, örümcek ağları ve duvarlardan sarkan kablolar dikkat çekti. Yüksek Mimar Dr. Sinan Genim "Beyoğlu 19'üncu yüzyıl yapılarının yoğun olduğu yer. Çiçek Pasajı kalabalık bir yemek alanı. Yangın çıkıyor, tahrip oluyor. Kısa süre sonra da üst katı çöküyor. Ve uzun bir dönem yapı kapalı kaldı. Bundan 40 sene evvel onarılmış. Döşemelerin ne kadar mukavim olduğunu bilmiyoruz. Bakmak lazım, restore etmek lazım. Bu yapılar, bir kere yapıldı, dünya durdukça yerinde duracak değil, bakım isteyen, onarım isteyen, müdahale edilmek isteyen yapılar" dedi.
#İstanbulBeyoğlu'nun simgelerinden tarihi Çiçek Pasajı'nın restorasyonu İBB ile pasaj esnafı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yapılamıyor. Pasajın duvarlarında ve tavanında çatlaklar oluştu. Bazı bölgelerde kuşlar yuva yaparken, örümcek ağları ve duvarlardan sarkan kablolar dikkat çekti. Yüksek Mimar Dr. Sinan Genim "Beyoğlu 19'üncu yüzyıl yapılarının yoğun olduğu yer. Çiçek Pasajı kalabalık bir yemek alanı. Yangın çıkıyor, tahrip oluyor. Kısa süre sonra da üst katı çöküyor. Ve uzun bir dönem yapı kapalı kaldı. Bundan 40 sene evvel onarılmış. Döşemelerin ne kadar mukavim olduğunu bilmiyoruz. Bakmak lazım, restore etmek lazım. Bu yapılar, bir kere yapıldı, dünya durdukça yerinde duracak değil, bakım isteyen, onarım isteyen, müdahale edilmek isteyen yapılar" dedi.
#Çiçek PasajıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos tarihinde Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız" dedi.
#ErdoğanAli Emîrî Efendi, Osmanlı kayıtlarında muhtelif yazı, hat türlerini, kayıt tekniklerini kavrayan bizdeki ilk paleografya ve diplomatika uzmanı sayılır. Bıkmadan usanmadan gittiği yerleri tetkik etti. Sağda soldaki yazmaları topladı ve bunların önemli kısmını çürümekten kurtardı. Ali Emîrî 20. yüzyılın ilk yıllarında dirilen tarihçiliğin başında gelenlerdendir. Ocak 1924’te, bundan tam 100 yıl evvel vefat etti. Asırları son asırla bağlayan bu büyük adamın hatırası önünde ihtiramla eğiliriz.
#Fatih CamiiATİB Hannover Hacı Bayram Camii yönetimi, dinleyicilerinin ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu ‘Koruyucu Aile’ konulu bir seminer düzenledi. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Köln Başkonsolosluğu Aile Ataşesi Rukiye Sancar, ATİB Genel Sekreteri Özlem Başöz, ATİB Kadın Bölge Başkanı Selma Yılmaz, Hannover Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Destek Danışmanı Handan Hasırcı, ATİB Nds. Başkanı Yasin Türkyılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, ‘Koruyucu Aile’ olmanın önemi anlatıldı.
#AlmanyaFatih’te annesi ile birlikte yaşayan 7 yaşındaki çocuk, evde ölü bulundu. Eve işten gelen annenin çocuğunun öldüğünü anlamadığı iddia edildi. Servet Nabıev’in ölü bulunduğu dairede olay yeri inceleme ekipleri detaylı çalışma başlattı. Apartman sakinleri, çocuğun bakımsızlıktan öldüğünü iddia etti.
#İstanbulBalıkesir’de Cunda ve Lale adalarını birleştiren Cunda Köprüsü’nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. İnşaat Mühendisleri Odası Ayvalık Temsilciliği tarafından hazırlanan raporda “Alibey adamıza tek ulaşım sağlayan köprü için acilen çözüm üretilmesi gerekmektedir” denildi.
#BalıkesirKonuşma ve yazı dilini oluşturan başlıca unsur kelimelerdir. Kelimeler ise heceden oluşur. İki ve daha fazla harfli heceler olabileceği gibi bazı heceler tek başına bir kelime olabilir. Bu kelimeler daha fazla harften de oluşabilir. Sonu ık ile biten kelimeler listesi nasıldır? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli ık ile biten kelimeler hangileridir tüm detayları ile derledik.
#EğitimFındık üreticisi dünya birincisi ama kendini yenik hissediyor. Rekolte düşük de olsa yılı 750 bin tonun üzerinde hasatla kapatma hedefi var. Bahçeler küçük, sahiplerinin çoğu gurbetçi. Onlara ‘sosyolojik fındıkçı’ diyorlar. Verimlilik sorunu var... Yine de son iki yıldır toplanan ürünün 100 bin tonu stokta kalıyor. Çünkü rakip ülkeler sağlam geliyor. Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) yönetim kurulu Giresun’daki fındık bahçelerinde çiftçiyi, fabrikalarda işletmecileri dinledi. “Bu iş düzenlemeyle çözülür’’ diyorlar, bir “fındık kanunu” istiyorlar.
#FındıkEyüpsultan'da bulunan 174 yıllık Adile Sultan Türbesi çökme riski nedeniyle kalaslarla desteklendi. Türbenin içindeki bakımsızlık da dikkat çekiyor. Sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, "Adile Sultan İstanbul için çok özel biridir. Maalesef İstanbul'daki kültür varlıklarının hepsini her zaman koruyamıyoruz ve aynı zamanda ziyaret edemiyoruz. Bir şekilde türbesinin de herhalde daha iyi korunması ve bakımının sağlanması gerekiyor" dedi.
#Adile Sultan TürbesiŞiirin büyük ustası Nâzım Hikmet’in ölümünün 60’ıncı yıldönümü. 3 Haziran 1963 tarihinde sürgünde yaşadığı Moskova’da hayata veda eden Nâzım Hikmet’in hayatını soyağacından başlayarak anlatan Haluk Oral’ın ‘Nâzım Hikmet’in Yolculuğu’ kitabı yeni belgelerle zenginleştirilerek tekrar yayımlandı. Edebiyat tarihimizi ve şiirimizin ustasına dair belleğimizi çoğaltan bir çalışma.
#Haluk OralSivas'ın Divriği ilçesinde 43 yıl önce terör nedeniyle boşalan yaklaşık 200 yıllık Çobandurağı köyünün taş evleri, kaderine terk edildi. Yüksek dağlar ve kanyonların arasında olması nedeniyle ulaşımın zor olduğu köyü, sadece macera tutkunları ve doğa fotoğrafçıları ziyaret ediyor.
#SivasEDİRNE'de Balkan Savaşları sırasında kentin savunulmasının en önemli unsuru olan tabyaların bir kısmı yok olma tehlikesi altında. Kentin çevresinde bulunan 35 tabyadan 2'sinin restore edilerek korunmasına rağmen geriye kalan tabyalar atıl durumda kaldı. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, "Buralar da müze olarak kullanılabilir. Bunların da bir an önce toparlanması lazım. Bu tabyalar bir bütün, tek bir tabya değil. Bütün olarak korunması gereken bir askeri ve kültürel bir miras. Bunlar yok olup gidecek. Tarihi mirasımızın önemli bir belgesini kaybedeceğiz" dedi.
#EdirneMANİSA'da Ulu Cami ile birlikte yapılan, İshakpaşa Külliyesi'nin de bir parçası olan ve 10 yıl arayla 2 kez restore edilen 657 yıllık İshakpaşa Hamamı, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Tahta kapısı kırılıp, yağmalanan tarihi hamamın duvarlarına sprey boyalar ile isim yazılıp, zarar verildiği de görüldü.
#MANİSABursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (10) 'çöp ev'deki kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın, 27 yıl hapis cezası istemiyle Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) davaya katılma talebi reddedildi.
#BursaBursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (10) 'çöp ev'deki kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın, 27 yıl hapis cezası istemiyle Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) davaya katılma talebi reddedildi.
#BursaBundan tam 39 yıl önce 15 Kasım 1983 günü Cumhuriyet gazetesinin genç diplomasi muhabiri olarak dönemin Dışişleri Bakanı İlter Türkmen’in düzenlediği basın toplantısına heyecanla gitmiştim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu o sabah Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Meclisi’nin oybirliği ile aldığı bir kararla dünyayla duyurulmuştu.
#KKTCSon dönemde ekranın en öne çıkan, çarpıcı isimlerinden. Yeteneğinin yanı sıra yakışıklılığı, düzgün fiziği ve mavi gözleriyle de sık sık sosyal medyanın gündeminde. Ama o, bu şekilde anılmaktan hoşlanmıyor, kendini jön değil oyuncu olarak tanımlıyor. Burak Çelik’le buluştuk; hayatını, aşkı ve oyunculuğu konuştuk: “Hepimizin içinde beğenilme, onaylanma gibi dürtüler var ama ben buna çok takılmıyor, o denizde boğulmuyorum.”
#Burak Çelik