İzmirli, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun, mesleğinin 20. yılında başarılı bir psikolog. Ergenlerle iletişim, aile danışmanlığı, engelli ve ailesi ilişkileri, sınav kaygısı, kişisel gelişim ve motivasyon alanlarında çalışıyor. “Elim Sende” isimli kitabın yazarı... Genç stajyer meslektaşlarıyla kendisine ait Köprü Kişisel Gelişim Merkezi’nde aile danışmanlığı, evlilik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veren İlknur Peder, kişisel gelişim, ilişkiler ve hayata dair psikolojik içerikli seminer ve eğitimler düzenliyor. Özellikle engelliler ve kadınlarla ilgili projelerle, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde devam ediyor. Kadın sorunları konusunda Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisansı olan İlknur Peder, hayatın her alanında var olabilmiş, var olan engellerini yok edebilen güçlü kadınlardan... Tiyatro çalışmalarına katılıyor, resim yapıyor, kitap yazıyor, seyahatlere katılıyor ve işini yapıyor. Doğuştan engelli İlknur Peder’in iki kolu ve bir bacağı yok ama sanıyorum onu makyajsız, bakımsız fönsüz gören de yoktur. Her daim bakımlı, kırmızı topukluları ile görmeye alıştığımız, kocaman gülüşe sahip bu aktivist kadın, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin uzun yıllardır başkanlığını da yapıyor.
#1Şu aralar bakıcı bulmak ayrı bir dert, dadı fiyatlarına yetişebilmek ayrı… 10 bin ile 80 bin TL arasında maaş beklentisi olan dadıların bu talepleri, gelirine uygun bakıcı bulmakta zorlanan çalışan anneleri zorluyor. Bakıcı sorunu yaşayan annelerle konuştuk...
#Bakıcıİstanbul’da bazı sitelerde yönetimin aidatlarda yüzde 70’e varan zam yapması vatandaşı isyan ettirdi. Kimi sitelerde istenen aidatlar neredeyse bir ev kirası… Hal böyle olunca vatandaşlar tepkilerini dile getirmeye başladı. Site aidat ücretlerine zamlar neye göre yapılır? Yasal bir sınır var mı? Hangi aidat kalemi ev sahibine ait? Site sakinlerinin hakları neler? Uzmanlar, hurriyet.com.tr okurları için yanıtladı. Ayrıca aidatlardan şikayetçi vatandaşların görüşleri de haberimizde...
#Aidat ZammıHayvan bakıcıları, hayvanlar bakan ve onları koruyan kişiler olarak biliniyor. Dünya çapında hayvan sevgisini insanlara aşılayan bu kişiler aynı zamanda hayvanlara nasıl bakmamız gerektiği konusunda bizlere de örnek teşkil etmektedirler. Hayvan bakıcısı mesleğini merak edenler için hayvan bakıcısı nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Hayvan bakıcısı olma şartları, maaşları ve iş imkanları nelerdir? İşte, tüm bilinmesi gerekenler.
#Hayvan Bakıcısı Nedir?İstanbul’da Viaport Tuzla Marina’nın içerinde yer alan AslanPark, doğal yaşam ortamlarında yaşayamayan ve yaşayamayacak olan hayvanlara ev sahipliği yapıyor. AslanPark, European Association of Zoos (EAZA) standartlarında dizayn edilmiş ve Orman Bakanlığı’nca onaylanmış bir hayvanat bahçesi. AslanPark’ta gördüğünüz her hayvan Avrupa’nın çok değişik ülkelerinden geliyor. Belçika, Polonya, Malta gibi ülkeler… İsviçre merkezleri CITIES belgeleri alınarak getirilmiş. İşte size AslanPark hakkında bilgiler…
#AslanparkiKreşler, okulöncesi okullar, müzik, sanat, spor, bilim kursları ve yabancı dil eğitim merkezleri koronavirüs salgınından en çok etkilenen kurumlardan oldu. Hürriyet olarak özel eğitim kurumlarının sesini duyurmak için sektör temsilcilerine sıkıntı ve taleplerini sorduk.
#Gazetehaberleriİstanbul Valiliği Adalar’daki atları vuran ruam salgını nedeniyle, üç ay boyunca faytonlara at koşulmasını yasakladı. Ruam nedeniyle itlaf edilen 81 atın sahipleri hakkında ‘İnsan, hayvan ve çevre sağlığını tehlikeye atmak’ suçundan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
#GazetehaberleriÜniversite döneminde kazanılan beceriler gençleri iş hayatına hazırlıyor. Uzmanlara göre sorumluluk sahibi olmak, alçakgönüllülük, gelecek zekası, dünya vatandaşlığı, eleştirel düşünebilmek, ekip çalışması gibi kriterler iş yaşamında ve sosyal alanda bir adım önde olmayı sağlıyor.