Danimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerPadişahların iftar mönüsünde su yerine hoşaf ve şerbet içiliyor, et ve balık pişirirken tarçın kullanılıyordu. Fatih Sultan Mehmet, karides, tavuk ve balığı çok seviyordu. II. Abdülhamid en çok sevdiği yemek soğanlı yumurtayı kim en iyi yaparsa onu ödüllendiriyordu.