Sağlıklı bir bedene sahip olabilmek için yediğimiz ve tükettiğimiz besinlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu anlamda diyet yapan ve kilo vermeye çalışan kişilerin aklında muz yenir mi sorusu bulunmaktadır. Peki Diyette muz yenir mi? diyetteyken gece ve sabah kahvaltıda muz tüketilebilir mi? Sizlere diyet yapan kişilerin muz tüketmesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#DiyetYerelması sofranıza dahil etmediğiniz bir sebzeyse sağlığımıza faydalarını bir dinleyin, belki de fikriniz değişir... Sindirim sistemini ve kan şekerini düzenleyen, aynı zamanda tokluk hissini arttıran bu yamru yumru sebzeyi her damak tadına uyarlamak mümkün. Ben sarımsaklı ve yoğurtlu mezesini de çok seviyorum, kaju ve kuru naneyle hazırladığım dip sosunu da...
#Yer ElmasıBağırsaklar yaşamın devamlılığı için olmazsa olmaz yapılardan biridir. Burada oluşacak herhangi bir sorun yaşam standartlarını birden aşağı çekecektir. Bundan dolayı bağırsakta oluşan bir sorun durumunda insanlar ciddi huzursuzluk ve rahatsızlık hissetmektedir. Haliyle bu yapıda bir sorun yaşamamak için neler yapılabilir bilgisine ulaşılmak istenmektedir. Bunlar içinde önemli görülen bir sorun ise bağırsak tembelliği hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkTabiattaki otların kendine özgü bir dünyası vardır. Otların özelliklerini ve kullanım alanlarını bilenler için bünyelerinde pek çok tedavi barındırırlar. Her bir bitkinin ayrı bir özelliği vardır. Ülkemizde tabiatta yetişen bitkiler açısından zengin bir coğrafyaya sahiptir. Sabır otu da çok eski yıllardan beri kullanılan tedavi edici bir bitkidir. Sabır otu Agave olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sabır OtuIsırgan otu tohumu faydalarının olduğu su götürmez bir gerçektir. Bundan dolayı Isırgan otu tohumu internette en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Isırgan otu tohumu ısırgan otundan elde edilen bir tohumdur. Şifalı olması ile ön plana çıkan bitkisel tohumlardan olan Isırgan otu tohumu genel olarak önerilmektedir. Peki Isırgan otu tohumu nedir? Isırgan otu tohumu ne işe yarar? Isırgan otu tohumunun faydaları nelerdir? Isırgan otu tohumu zararları nelerdir? İşte Isırgan otu tohumu ile ilgili tüm detaylar.
Ordu’nun Altınordu ilçesinde yaşayan ve geçirdiği birçok rahatsızlığın tedavisini ev yapımı elma sirkesinde bulan Dursun Cebeci, 30 yıllık emlakçılık mesleğini bırakarak, sirkeci oldu. Evinde imal ettiği sirkeleri düşük fiyatlara satışa sunan Cebeci, “Para kazanmak için değil, insanlara şifa olsun diye bu mesleği yapıyorum. Emlakçılıktan 1 ayda kazandığım parayı, bu işte 1 yılda kazanamıyorum” dedi.
#SirkeKoronavirüs ile mücadelede elde edilen başarı sonucu başlayan yeni normalleşme sürecine uygun bir beslenme diyeti oluşturmanın püf noktalarını anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Yıldırım, “Sıcak yaz günlerine denk gelen normalleşme döneminde kırmızı et tüketimini azaltarak sebze ve meyve tüketimini artırmalısınız. Günlük su tüketiminiz kg başına 35 ml olmalıdır. En önemli kurallardan biri, tuz tüketimini sınırlandırmaktır. Çiğ sebzelerde tuz tercih etmek yerine sumak, nane, kekik gibi diğer baharatlara yer verebilirsiniz” dedi.
#Diyetisyen Duygu YıldırımKilo verme süreci olsun veya olmasın herkesin mutlaka bir dönem yaşamış olduğu problem kabızlık… Kimi bu problemi artık kabullenip hayatının bir dönemi olarak kabul ediyor kimi ise çeşitli yerlerden bulduğu çay tarifleriyle bundan kurtulmaya çalışıyor. Konuyla ilgili önemli bilgiler veren Diyetisyen Ezgi Mısırlı, kabızlık problemiyle başa çıkmak için çözüm önerileri sundu.
#KabızlıkRamazan ayının duygusal açlığın fark edilmesi açısından en uygun zaman olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Merve Öz, “Birden aklınıza, açlığınızı giderecek yiyecekler yerine; çikolata, bisküvi gibi gıdaları yemek geliyorsa bu durumunuz duygusal açlıktan kaynaklanıyordur. Bunu gidermek için, kişinin kendini yemekle meşgul etmek yerine, yürüyüş ve dans gibi başka uğraşlar bulması gerekir” dedi.
#RamazanRamazan ayının duygusal açlığın fark edilmesi açısından en uygun zaman olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Merve Öz, “Birden aklınıza, açlığınızı giderecek yiyecekler yerine; çikolata, bisküvi gibi gıdaları yemek geliyorsa bu durumunuz duygusal açlıktan kaynaklanıyordur. Bunu gidermek için, kişinin kendini yemekle meşgul etmek yerine, yürüyüş ve dans gibi başka uğraşlar bulması gerekir” dedi.
#Duygusal AçlıkKabızlık dışkılama sıklığının azalması ve dışkılama sırasında güçlük çekilmesidir. Ancak bebekler, özellikle de anne sütüyle beslenenler çok sayıda bez kirletirler. Bebek büyüdükçe sayı azalır, 2 yaşında ortalama günde 2 kere, 4 yaşında günde 1 kere tuvalete çıkarlar. Çocuklarda ise kabızlık, dışkılama sıklığından ziyade dışkının sertliği ve dışkı yapmadaki zorluk olarak tanımlanır. Eğer ki çocuk alışılmış sıklıkta kaka yapmıyorsa ve kakası sert, kuruysa, kaka yaparken canının yandığından bahsediyorsa kabız olduğundan bahsedilebilir.
#Çocuklar Neden Kabız OlurVücudumuzun neredeyse dörtte üçünü oluşturan su, insan sağlığının devamı için oldukça faydalı. Günlük alınması gereken miktarın altında su tüketildiği zaman, bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkabilir. Peki, vücuttaki toksinlerin atılması, böbrek sağlığı ve vücut ısısının korunmasında yardımcı olan suyun faydaları nelerdir? İşte, merak edilen bazı bilgiler...
#Su İçmenin FaydalarıSu, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşuyor. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların atılması, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, suyun önemi ve sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliŞişkinlik, kabızlık veya diğer bağırsak bozukluklarından şikayet ediyorsanız bazı doğal çözümler işinize yarayabilir! Tüm bu sorunların önüne geçmek ve doğal bağırsak temizliği yapmak için bilmeniz gerekenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç sıraladı.
#Bağırsak TemizliğiMevsimler, aynı zamanda bünyemizde de farklı ihtiyaç ve değişimlere neden olurlar. Sağlıklı bir yaşam sürmek için, bulunduğumuz mevsime ayak uydurmamız gerekiyor. Bu uyum sürecinin temel etkenlerinden biri de beslenme. İşte bu nedenle mevsimsel beslenme, son derece önemli.
#BeslenmeGünde iki litre su cilde iyi geliyor, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor; bunun yanı sıra yeterli su içmeyenler sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor. Vatandaşlar da suyun başka hangi faydaları olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, Suyun faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmeli?
#Suyun Faydaları Nelerdir?Tokat'ta, IL-21 eksikliğinin tanımlandığı dünyadaki ilk hasta olarak literatüre geçen 15 yaşındaki Tuncay Görmez, bağışıklık sisteminin zayıf olması ve bağırsak tembelliği nedeni ile evinden dışarı çıkamıyor.
#IL-21 EksikliğiHayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan su, insan sağlığı için de oldukça faydalı. Uzmanların günde ortalama 2 ya da 2.5 litre tüketilmesi konusunda tavsiyede bulunduğu su, birçok sorunun çözülmesinde yardımcı oluyor. Yaşamın vazgeçilmez bir parçası ama birçok kişi tarafından ihmal ediliyor. Peki suyun faydaları neler? Su içmek nelere iyi geliyor? Günde kaç bardak su içmeli?
#Suyun Faydaları