Demans uzmanı bir nörolog olan 72 yaşındaki Daniel Gibbs, tam 25 yıl boyunca demans hastaları ile ilgilendi. Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan doktora bundan 11 sene önce Alzheimer teşhisi kondu. Ancak o bu işin uzmanıydı ve hastalığa teslim olmaya niyeti yoktu. Alzheimer’ı yavaşlatmak için harekete geçti. İşte Daniel Gibbs’in Alzheimer teşhisi aldıktan sonra yaptıkları ve önerileri…
#AlzheimerTatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.
#TatilTatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?
#Gıda GüvenliğiAntalya Kepez Devlet Hastanesi'nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur'un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
#Ahmet Taner CantimurAlmanya’da yaşayanlar, hastalık halinde çalışma hayatı açısından sahip oldukları hak ve sorumluluklarını çoğu kez biliyorlar. Sigortalı olarak çalışan anne veya babalar, ateş, mide-bağırsak rahatsızlığı veya benzeri hastalıklardan dolayı çocukları okula veya kreşe gidemiyorsa, o zaman kendileri de evde kalmak zorunda kalıyorlar çoğu zaman. Bu durumda bulunan anne ve babaların birtakım haklara sahip oldukları pek bilinmiyor. Bugünkü yazımızı, çocuk hastalık parası adı verilen ‘Kinderkrankengeld’ konusuna ayırdık.
#AlmanyaBundan üç yıl önce bir anda dünyanın odak noktası haline gelen koronavirüs, şimdilerde normalleşmiş olsa da halen hayatımızın bir parçası. Bu virüsle ilgili bilimsel çalışmalar da halen devam ediyor. Öyle ki bilim insanları şimdiye kadar görülen en uzun süre koronavirüs enfeksiyonunu taşıyan hastayı aramak için kolları sıvamış durumda. Peki neden? İşte ayrıntılar...
#SağlıkSon zamanlarda sağlığının bozuk olmasıyla gündeme gelen ve doktor tavsiyesi üzerine seyahatlerini ertelemek zorunda kalan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in çarşamba gecesini "ön tetkikler" için hastanede geçirdiği bildirildi.
#İngiltereKarslılar eskinin mütevazı kavılca bulgurunu artık en önemli misafirlerine sunuyor, ikramlarının baş tacı yapıyor. Tekrar gün yüzüne çıkan, düşük glüten oranı ve yüksek besin değerleriyle tavsiye edilen bu antik tohumun daha uzun yıllar üretilebilmesi için hepimizin sofralara dahil etmesi şart.
#YAZARYüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisi sürecinde hastaneye gitme çekincesi birçok hastalıkta olduğu gibi, beyin tümöründe de erken tanı ve tedavi imkanını engelliyor. Oysa beyin tümöründe bazı sinyaller, erken teşhiste kritik önem taşıyor.
#Beyin TümörüGeçirgen bağırsak sendromu rahatsızlığı nedeniyle Sefirin Kızı dizisinden ayrılmak durumunda kalan Neslihan Atagül kendisi gibi oyuncu olan eşi Kadir Doğulu ile önceki gün Etiler'de objektiflere takıldı. Sağlık durumu hakkında gelen soruları yanıtlayan Atagül, 'İki adım atınca yoruluyorum' dedi.
#Tuba BüyüküstünEge Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören ünlü sanatçı Sinan Özen’in minik kızı Neva Özen, Egeli hekimlerin uyguladığı başarılı tedaviyle sağlığına kavuştu. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, henüz 10 aylık olan ve bugüne kadar toplamda 7 kez ameliyat masasına yatan minik Neva ile Özen ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren ünlü sanatçı Özen, Rektör Budak ve kızını sağlığına kavuşturan Egeli hekimlere teşekkür etti.
#Sinan ÖzenVitamin, mineral ve lifli içeriğiyle tam bir sağlık deposu olan turp, genellikle yemeklerin yanında garnitür olarak veya salatanın içinde tüketiliyor. Ayrıca antioksidan ihtiyacını da karşılıyor. Peki turpun faydaları neler? Hangi turp daha yararlı? Kimler turp tüketiminden kaçınmalı?
#TurpKurban bayramı sürecinde fazla et tüketimi mide, kalp hastalıkları, sindirim problemleri ve kilo alımı gibi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bayramda beslenmelerine çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020LGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#Lgsİrritabl bağırsak sendromu (İBS), mide ve bağırsak sisteminin en sık görülen işlev bozukluklarından biridir ve tüm sindirim sistemini olumsuz yönde etkiler. Zaman zaman size hayatı dar eden bu hastalık neden kaynaklanır? Nasıl geçer? Klasik tıp tedavisinin yanı sıra, tamamlayıcı tıp denemekte de fayda var mı?
#Karın AğrısıAlmanya’da yaşayan Ufuk Altunok’un, tedavi gördüğü hastanede kaldığı odayı hijyen koşulları nedeniyle değiştirmek istemesi, hastanenin başhekimi tarafından ilginç bir şekilde reddedildi: “Türkiye’ye gidin o zaman.”
#Avrupadan HaberlerAlmanya’da Ufuk Altunok isimli gencin tedavi gördüğü hastanede kaldığı odayı hijyen koşulları nedeniyle değiştirme talebinin, hastanenin başhekimi tarafından "Türkiye’ye gidin o zaman, size orada Erdoğan baksın" sözleriyle geri çevrildiği bildirildi.
#ALMANYA