Ayva kış aylarının en güzel meyvelerinden. Ayva tatlısının keyfi ise ayrı güzel. Tam da mevsimi gelmişken bu güzel tarifi denemek isteyenler 'ayva tatlısı nasıl kırmızı yapılır' sorusunun yanıtını da araştırıyor. Ayva tatlısının kırmızı olmasnın püf noktası ise oldukça basit. Eğer evde tam kıvamında ayva tatlısını denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Ayva Tatlısı TarifiAyva tatlısı nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında değişik ve güzel lezzetler katmak isteyen vatandaşların sorguladığı ve merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Tatlının meyve harika bir uyum yakaladığı ayva tatlısı tarifini sizler için derledik. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı.
#Ayva TatlısıÇorba dediğin hep sıcak olmaz. Yaz günlerinde arada serin çorbada severiz. Buzdolabında bekletip öyle ikram ederiz. İçine çeşit çeşit taze otlarla şenlendirip yarmayla hazırlarız. Ayran aşı çorbasından söz ediyoruz. Anadolu topraklarının zenginliğini gösteren harika bir çorba. Ayran aşı çorbası , soğuk çorba olarak da bilinir. Yarmayla yapılan, yaz aylarında içinizi serinleten bu harika çorba tarifini denemediyseniz size de şiddetle tavsiye ediyorum.
#RamazanDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#Yemek‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın 7. gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 19 Nisan Pazartesi günü 'lezizz' iftar menüsü...
#İftar Menüsü"Bugün ne pişirsem?" veya "Akşam yemeği için ne hazırlasam?" diye düşünmenize gerek yok. Çünkü, sorunuzun cevabı sizin için hazırladığımız Lezizz günün menüsünde. Çorbadan tatlıya derdinize çare olacak nefis yemeklerle şık bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte, kısa sürede hazırlayabileceğiniz ama bir o kadar da enfes tarifler... Şimdiden afiyet olsun...
#Günün MenüsüSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüFatih’teki Kömür lokantasının kalitesi, İstanbul düzeyinin çok üzerinde ve fiyatlar da makul olduğu için bol ve sadık bir müşteri kitlesine sahip. Hak ettikleri bir ilgi görüyorlar. Sahibi Remzi Bey de titiz ve belli bir kaliteyi tutturmaya önem veren, işinin başında duran bir bey. Kendi lokantasının yemeklerini yemesi ve sevmesi de bir artı.
#Vedat MilorKurumsal olarak analiz edildiğinde, esnaf lokantaları meyhanelerin hem zıddı hem de tamamlayıcısı. Meyhane kültürü kozmopolit, hem etnik hem kültürel açıdan çoğulcu, eskinin İstanbul’undan günümüze kalan bir miras. Esnaf lokantaları ise Anadolu mutfağının günümüz metropolüne yansıması.
#Esnaf LokantasıANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Yunan mitolojinde aşk ve şehvet tanrısı olarak bilinen Eros, nasıl okuyla insanları kalbinden vuruyor ve birbirlerine aşık ediyorsa, siz de "aşkın yolu mideden geçer" genellemesinden yola çıkarak , sevdiğiniz insanı okunuzla midesinden vur abilir ve kendinize aşık edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, onun en sevdiği yiyeceği öğrenmek.