Bu yıl 5’inci kez verilen Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi, çiftçilere yönelik uygulamalı teknoloji eğitimi veren dünyanın ilk ‘Akıllı Köyü’nü’ kuran sosyal girişimci Tülin Akın oldu. Akın, “20 yıl önce tarımın sorunlarını teknolojiyi kullanarak çözmek için yola çıkmış biri olarak, yine tarımın sorunlarını görüp onları güçlü bir şekilde çözen Sayın Selçuk Yaşar adına ödül almış olmak benim için çok gurur verici” dedi.
#AVRUPADAN HABERSelçuk Yaşar Ödülü, 16 Şubat 2023 Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek törenle dördüncü kez sahibini bulacak. Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile iş birliğiyle, girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon alanlarında öncü insanlar ile kurumları teşvik etmek amacıyla ‘Selçuk Yaşar Ödülü’nü düzenliyor.
#Selçuk YaşarUluslararası Kadın Girişimcileri Destekleme Fonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Kadın Girişimciler Yarışması sonuçlandı. Türkiye adına aday gösterilen Dr. Öğretim Üyesi Aslı Zuluğ, sağlıklı beslenme alanındaki girişimi ‘PACHA: Doğal Kolajen ve Protein Cipsi’ ile ödül almaya hak kazandı.
#Uluslararası Kadın Girişimcileri Destekleme FonuYıllardır birçok farklı sektörde kullanılan yapay görme teknolojileri üreten Vispera’nın kurucusu Aytül Erçil, “Yapay görme teknolojileriyle dünyada ilk 3 şirket arasındayız. ‘Türkiye’de ileri teknolojiyi yabancılar üretir’ önyargısı nedeniyle müşterileri ikna edemiyoruz” dedi.
#GazetehaberleriBu yıl ilk kez verilen ‘Selçuk Yaşar Ödülü’ töreninde konuşan Eczacıbaşı Topluluğu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Türkiye’nin hedeflediği sürdürülebilir, dengeli ve hızlı büyüme hedefini yakalayabilmesi için yeni bir hikâyeye ihtiyacı var. Toplumda kazanan ve kaybedenin olmadığını öğrendik. Ya hep beraber kazanırız ya hep beraber kaybederiz” dedi.
#GazetehaberleriNetmarble EMEA Genel Müdürü Barış Özistek, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Türkiye’den çok başarılı teknoloji girişimleri çıktığını belirterek ülkemizde girişimciliğin en zor tarafının finansal kaynak bolluğunun olmamasına bağlayarak “Ekosistemin büyümesi için en önemli unsur, Türkiye’deki finansal derinliğin artmasıdır. Çok daha fazla teknoloji şirketi, çok daha yüksek oranlarla borsaya açılmalı” dedi.
#Netmarbleİstanbul’da bir özel okul tarafından düzenlenen uluslararası araştırma projeleri yarışması başladı. Etkinlikte 15 ülkeden liseliler, ‘Akıllı UV bileklik, elektronik cihazlarla yeni nesil soğutma sistemi ve susuz bitki yetiştirme’ gibi fizik, kimya, biyoloji alanlarındaki 90 projeyle yarışıyor. Kazananlar 11 Mayıs’ta açıklanacak.
#MEF ÜniversitesiTürkiye’de yapay zekâ ve derin öğrenme teknikleri araştırmalarının temelleri 1990’ların başlarında Boğaziçi Üniversitesi’nde atıldı. O dönemde bu çalışmaları yapan birçok araştırmacı bu alanda Türkiye’de hem destek bulamamaları hem de iş imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle ABD’ye gitti.
#YazarlarTürkiye’de teknoloji alanında çalışan kadınları daha fazlasını başarmaları teşvik etmek amacıyla geçen yıl Microsoft tarafından hayata geçirilen Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışması’nın ikincisi geöen pazartesi günü gerçekleşti. Kimi turnike ve AKBİL’siz geçiş sistemi tasarladı kimi lüks ofisini bırakıp yerin altında madencilerle çalışarak onların güvenliklerini sağladı, kimi de kadınların erkeklerden talimat almadan çalıştığı bir dijital restoran kurdu. İşte dokuz farklı kategoride yüzlerce kadının yarıştığı gecede ödül alanlar...
#Türkiye’De Teknoloji Alanında Çalışan KadınlarMicrosoft Türkiye, KAGİDER ve Aydın Doğan Vakfı, Türkiye’nin teknoloji alanındaki rol modeli kadınlarını seçti. 'Teknolojinin Kadın Liderleri' ödül töreninde finalistlerin birbirinden ilginç ve örnek olacak ilham verici öyküleri de paylaşıldı.
#Aydın Doğan VakfıGülriz Sururi, İlber Ortaylı, Canan Karatay ve Alphan Manas’ın da aralarında bulunduğu 15’i aşkın konuşmacı birbirinden ilgi çekici başlıklarla Boğaziçi Üniversitesi’nin en renkli mezun etkinliği ‘’BÜ’yülü Bir Gün’’de buluşuyor. Boğaziçi mezunları 12 Kasım Cumartesi günü Güney Kampüs’te eski sınıflarında yıllar sonra biraraya gelecek; ünlü isimlerin verecekleri birbirinden keyifli derslere girecekler.
#Boğaziçi ÜniversitesiMakine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, makine sektöründe bir ilke imza atarak, Türkiye genelinde geniş kapsamlı bir Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği düzenledi. Etkinlikte değerlendirme kurulu tarafından seçilen Akademisyen, Sanayici ve Girişimci dallarındaki projeler ödüllendirildi.
TOBB’un liderliğinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Endeavor ve MIT EF Türkiye ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Global Girişimcilik Forumu’nda “Fikirden Finansmana” girişimcilik konuşuldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu İtalya ve Çin arasındaki en büyük ekonomik gücün Türkiye olduğunu söylerken, kadın ve gençlere “İcad çıkaran parayı kazanır, ne iş yaparsanız yapın işinizi sarayda yapın ” çağrısında bulundu.
Cam, metal ve kağıt gibi yüzey tarama sistemlerinde dünya lideri olarak görülen, yapay görme konusunda ise dünyanın en büyük ilk beş şirketi arasında yer alan ve sahibi bir Türk olan Alman ISRA VISION AG, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytül Erçil tarafından kurulan teknoloji şirketi VİSTEK’in sahibi oluyor.