Hisarcıklıoğlu: Eski köye yeni adet getirin

Güncelleme Tarihi:

Hisarcıklıoğlu: Eski köye yeni adet getirin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2011 13:59

TOBB’un liderliğinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Endeavor ve MIT EF Türkiye ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Global Girişimcilik Forumu’nda “Fikirden Finansmana” girişimcilik konuşuldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu İtalya ve Çin arasındaki en büyük ekonomik gücün Türkiye olduğunu söylerken, kadın ve gençlere “İcad çıkaran parayı kazanır, ne iş yaparsanız yapın işinizi sarayda yapın ” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Gençleri girişimciliğe teşvik etmek amacıyla dünyada 123 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası, bu yıl Türkiye’de de İMKB’de gerçekleşen Gong Töreni ile 14 Kasım Pazartesi başlamıştı, Global Girişimcilik Haftası’nın en  önemli etkinliklerinden biri olan ve ülkemizde ilk kez düzenlenen Girişimcilik Forumu Turkcell ana sponsorluğunda 17 Kasım Perşembe Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda gerçekleşti.

 2000’e yakın konuğun ağırlandığı Forum’un açılışı; TOBB Başkanı  Rifat Hisarcıklıoğlu, Global Girişimcilik Haftası Platform Başkanı Gülden Yılmaz ve Turkcell  Genel Müdürü Süreyya Ciliv tarafından yapıldı.

 Hisarcıklıoğlu; “Bilgisyarı olan herkesin sermayesi hazır!..”

Bugün bilgisayarı olan herkesin sermayesi hazır diyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Facebook’un üye sayısı itibarı ile bugün Çin ve Hindistan’dan sonra 3 büyük ülke olduğunu söyledi.  “Eski köye yeni adet getirin” diyerek gençlere girişimcilik çağrısında bulunan Hisarcıklıoğlu, “İssizlikten çıkış ve zenginliğe giden yol girişimcilikten geçer. Girişimci babalar cocuklarınızı girişimci yetiştirmek zorundasınız. İcad çıkaran parayı kazanır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Markanızı sarayda satmayı hedefleyin diyen TOBB Başkanı;  “Simit tablada 25 kuruş, sarayda 1 kuruş.  Ne iş yaparsanız yapın sarayda yapın” tavsiyesinde bulundu.  Girişimcilik eko sisteminin değiştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

 Süreyya Ciliv; “Geleceğin Bill Gates’leri için en iyi aday Türkiye...”

Global Girişimcilik Forumu Ana Sponsoru Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’de girişimciliğin teknolojisiz düşünülemeyeceğini belirterek, “Cep telefonlarınızla dünyadaki tüm bilgiye ulaşabilirsiniz. 20 -30 yıla renk katacak teknolojiler ABD’den değil  Türkiye gibi ülkelerden çıkacak. Geleceğin Bill Gates’leri için en iyi aday Türkiye” diye konuştu. 

Ciliv sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye Avrupa’nın 6 büyük ekonomisi, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. Gerçekten burada en büyük farkı yaratan Türk insanının hırsı, kendine inancı kendine güveni. Fakat aynı zamanda daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var. Türkiye'nin büyümesi için daha fazla katma değer üretmek gerekiyor. Bunun da yolu inovasyon ve girişimcilikten geçiyor. Türkiye ekonomiye en fazla katma değeri sağlayan inovasyona dayalı girişimcilik  konusunda hakettiği yerde değil. Ancak biz Türk insanının girişimci ruhuna ve potansiyeline güveniyoruz. Bu durumu değiştirmek için gerekli teknolojik altyapıya sahibiz. Dünyanın en iyi mobil internet ve fiber internet altyapılarından birini kurduk. Girişimcilikle fark yaratmak için doğru zaman. Turkcell olarak sosyal sorumluluk vizyonumuz doğrultusunda girişimcili teşvik etmeye ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Bugün girişimcilik ekosistemini burada bir araya getiren TOBB’a, MİTEF’e, Endeavor’a da girişimcilik alanındaki değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

 Global Girişimcilik Forumu’nun Ana Konuşmacısı “Yarının Küresel Lideri” ödüllü Iqbal Z. Quadir

Tüm gün süren Forum’un konuk konuşmacısı ise; World Economic Forum tarafından “Yarının Küresel Lideri” seçilen dünyanın en önemli girişimcilerinden; MIT Legatum Center Kurucusu ve Direktörü ve Grameenphone Kurucusu Iqbal Z. Quadir oldu. Massachusetts Institute of Technology’de girişimcilik dersleri veren Quadir, girişimcilere kendi deneyimlerini ve dünyada girişimciliğin önemini anlattı.

Fikirleri ile fark yaratan girişimciler de üç ayrı salonda altı paralel seansta düzenlenen Fikir Aşaması, İlk Ürün İlk Müşteri, Çok Ürün, Çok Müşteri başlıklı panellerde Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Intel Ortadoğu, Türkiye Afrika Direktörü Ayşegül İldeniz, Doğuş Strateji Başkanı Özlem Denizmen ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut moderatörlüğünde; Grupanya Kurucu Ortak Alemşah Öztürk, Vistek’in kurucusu Aytül Erçil, Pronet’in CEO’su Alp Saul, mackolik.com’un kurucusu Erdem Yurdanur, Pozitron’un kurucusu Fatih İşbecer, Simit Sarayı CEO’su Haluk Okutur, Mutfak Sanatları Akademisi’nin kurucusu Mehmet Aksel, Yemek Sepeti’nin Kurucu Ortağı Melih Ödemiş, Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı gibi birbirinden değerli konuşmacılar iş fikirlerini nasıl başarılı birer şirket haline getirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Business Networking Akademi tarafından verilen kısa eğitimin ardından katılımcılar yaptıkları  çalışma ile etkin bir şekilde Global Girişimcilik Forumu’nda rol alarak, fikirlerini iş dünyasının temsilcileriyle  paylaştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!