Ayak siğilleri, bazı insanların hayatlarını gerçekten zorlaştırabiliyor. Yaygın görülen bir sorun olan plantar siğiller HPV nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayak tabanında sert ve kabarık yükseltilere neden olan bu siğiller, yürüyüş ve koşu sırasında ağrıya neden olabilir. Peki neden bu siğiller oluşuyor, oluşmasını önlemek mümkün mü? Bulaşıcı mı? Doktora gitmeden kurtulmanın bir yolu var mı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Uzmanlar ne diyor?
#SiğilTerliklere ve sandaletlere kavuştuğumuz şu günlerde ayaklarımızın bakımlı görünmesine daha çok özen gösteriyoruz. Yumuşacık, sağlıklı ayaklara sahip olmak için uzmanların basit önerileri var: Limon ve şekerle peeling yapın. Bakım kremine sarı kantaron yağı ekleyin.
#SporPlantar siğiller ayakların alt kısımlarında, genellikle baskıya maruz kalan topuk bölgelerinde ortaya çıkar. Bu basınç ayrıca siğilin sert, kalın bir deri tabakasının (nasır) altında içe doğru büyümesine neden olabilir. Uzmanlar, bu yaygın ve inatçı siğiller için denenebilecek birkaç seçenek olduğunu söylüyor.
#SiğilUmumi tuvaletlerin mikrop yuvası olduğunu hemen hepimiz tahmin ediyoruz. Peki bu mikropların ne kadar fazla ve riskli olabileceği konusunda herhangi bir fikriniz var mı? Umumi tuvaletlerden bulaşma riski olan tüm hastalıkları uzman isimlerle konuştuk
#Umumi TuvaletlerSiğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte siğiller daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. En önemlisi de bazı siğiller başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Peki siğiller neden oluşuyor? Nasıl bulaşıyor? Hangi sorunları beraberinde getiriyor? Halk arasında yaygın olan inanışların doğruluk payı ne kadar? Uzmanlarımızın desteğiyle mercek altına aldık...
#SağlıkHerpes simpleks virüsü bulaşıcıdır. Bir kere vücuda girdiği zaman güneş, rüzgar, soğuk, grip, korku, heyecan gibi birçok nedenle yeniden “uçuklamak” işten bile değildir. İnsan tam da en güzel olmak istediği önemli bir günde, dudağının kenarında bir kaşınt
#Sağlık- KBÜ Tıp Fakültesinde dünyada ilk kez uygulandığı belirtilen yöntemle ayak siğili bulunan hastalar, lezyonların altına D vitamini enjekte edilerek tek seansta sağlığına kavuşuyor - KBÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aktaş: - "Hastalardan aldığım sonuçlar çok başarılı' diyebilirim. Bu, bize çok büyük bir heyecan verdi"
Tıp dünyası, her yıl 300 bine yakın kadının ölümüne yol açan "rahim ağzı kanseri"ni önleyen aşının Amerikan FDA’dan sonra Avrupa Birliği’nce de onaylanmasının heyecanını yaşıyor. Aşı, aynı zamanda FDA’nın bugüne kadar onayladığı ilk kanser aşısı olma özelliğini de taşıyor.