Geçen 10 yılda Avrupa Birliği ile birlikte Doğu Avrupa ülkelerinde başta Polonya olmak üzere yükseköğretimde büyük bir atak yapıldı. Makul öğrenim ücretleri, düşük yaşam masrafları ve Türkiye’ye yakınlığıyla dikkat çeken Doğu Avrupa ülkeleri, uluslararası öğrenciler için burslar da veriyor. Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS; Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Rusya’da hükümet ve üniversiteler tarafından verilen bursları derledi.
#Doğu AvrupaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. İstanbul Fatih'teki vahşete tepki gösteren Erdoğan, "Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Ailelerine baş salığı diliyorum. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor. Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmazdır." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanBorusan Contemporary’de bugün sergisi açılan Amerikalı multidisipliner sanatçı Doug Aitken eserleriyle izleyicilerini pasif bir gözlemci olmanın ötesine geçiriyor. Ve bu eserleri yaratmak için video, müzik, aynalar, tren vagonları gibi farklı malzemeleri hatta bir binanın tamamını kullanmakta tereddüt etmiyor.
#Borusan ContemporaryDarmstadt Devlet Orkestrası’nın usta kemancılarından Emre Tamer, Türkiye’de başlayan Barok müzik sevgisini Almanya’da da sürdürüyor. Yüzlerce yıldır kütüphanelerin tozlu raflarında unutulan eserleri adeta bir ‘arkeolog’ gibi ortaya çıkarıyor ve 20 yıl önce kurduğu ‘Darmstadt Barok Solistleri’ grubuyla birlikte müzik dünyasına kazandırıyor.
#ALMANYAEski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık noktalıyoruz aktif siyasi hayatı. Elimiz kardeşlerimizde, buradaki arkadaşlarımızda. Onlar devam edecekler biz de onlara dua edeceğiz, destekleyeceğiz. İhtiyaç var gel dedikleri zaman koşarak geleceğiz yoksa sessizce geriden dua etmeye devam edeceğiz. Bütün Kayserili hemşehrilerimizden tabii ki helallik diliyorum, milletimizden helallik diliyorum" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiEski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Artık noktalıyoruz aktif siyasi hayatı. Elimiz kardeşlerimizde, buradaki arkadaşlarımızda. Onlar devam edecekler biz de onlara dua edeceğiz, destekleyeceğiz. İhtiyaç var gel dedikleri zaman koşarak geleceğiz yoksa sessizce geriden dua etmeye devam edeceğiz. Bütün Kayserili hemşehrilerimizden tabii ki helallik diliyorum, milletimizden helallik diliyorum" dedi.
#Mehmet ÖzhasekiSanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
#TÜBİTAKSanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi için TÜBİTAK'ın bilim ve teknolojideki bilgi ve birikimi ile ortak protokol yaparak hayata geçirdiği 'TÜBİTAK Fen Lisesi' 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrencilerini bekliyor.
#OkulHaziran 2016'da Wembley Arena'da o zaman 36 yaşında olan iş kadını Dr. Ruja Ignatova, binlerce hayranının heyecanlı bakışları altında sahneye çıkmıştı. Üzerinde göz alıcı bir elbise vardı, elmas küpeleri gözden kaçmıyordu ve onu gören kalabalık çılgına dönmüştü.
#Ruja Ignatova1967 yılında Vehbi Koç, sadece bir vakıf kurmadı; aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir hikayenin ilk satırlarını yazdı. Türk Eğitim Vakfı (TEV), o günden bu yana on binlerce gencin hayatına dokundu, onların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.
#1Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Üniversiteye girişte yaşanan katsayı adaletsizliklerini ortadan kaldırarak, her bir öğrencimizin yarışa eşit şartlarda başlamasını sağladık. Yükseköğrenim dahil eğitim-öğretim bütçesini 2002'deki 10 milyar lira seviyesinden 1 trilyon 615 milyara taşımış durumdayız. 22 yılda üniversite sayımız 76'dan, 208'e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002'de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır" dedi.
#ÜniversiteSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarı, iddiası ve güçlü liderliğiyle, ekonomik ve siyasi bağımsızlığımızın teknolojik bağımsızlığımızdan geçtiği anlayışıyla kritik teknolojileri üreten ve geliştiren Türkiye'yi inşa ediyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda; savunma sanayimizin başrolde olduğu bir dönüşüme tanıklık ediyoruz. Geçmişin acı tecrübeleri bize gösterdi ki; ateş çemberi içerisinde güvenli bir liman olan Türkiye'nin bekası ancak ve ancak savunma sanayisinde milli ve özgün teknolojiler geliştirerek mümkündür" dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ziyaret etti.Özgür Özel ve Mansur Yavaş, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün akşam bir araya gelmesi ile ilgili soru üzerine "Ahlatlıbel'de Sayın Genel Başkanımızla hem çok faydalı, hem de bu güne kadar en rahat, en keyifli yemeğimizi yedik. İki taraf da kazanan tarafta sonuçta. CHP kazanınca keyifli bir sohbet oldu. Hem Meclis Başkanının görüşmesi, hem Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim, detayları paylaştım, kendisinin görüşlerini aldım" dedi.
#Özgür ÖzelGLOBALDE 100’üncü yılına ‘merhaba’ diyen HUGO BOSS, İzmir’de de kuruluşunun 25’inci yılını kutluyor. Ege Serbest Bölgesi’ndeki kampüsünde 4 farklı fabrikada üretime devam eden HUGO BOSS Tekstil Sanayi, bölgenin en büyük yabancı yatırımcı ve işverenlerinin arasında yer alıyor. Üretim tesisi ayrıca, yıllık 7 milyonu aşan üretim kapasitesiyle de HUGO BOSS Grubu’nun ana pazarı olan Avrupa için en önemli üretim merkezi konumunda bulunuyor.
#1Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'YAŞAM Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanına katıldı. Kacır, “Tüm geliştirme faaliyetleri Türkiye’de yapılan, fikri hakları tamamen Türkiye’ye ait, klinik araştırmalar için Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan onay alan ülkemizin ilk ilaç adayını geliştirdi. Bu muazzam başarı hikayesini önemli yapan sadece global ölçekte hastalara ümit olan bir ilacın keşfedilmiş olması değil. Kendi kaynaklarımızla bir molekülün, laboratuvardan hastalara ilk defa ulaştırılmasının başarılması ve bunun yapılabilirliğinin gösterilmiş olması" dedi.
#Mehmet Fatih KacırYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk Yazar