Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu’nun iktidar ve muhalefetten oluşan TBMM Kanadı Başkanlık Divanı üyeleri, Strasburg’a dört günlük çıkarma yaptı. Üyeler, 2018 Türkiye Rapor Taslağına ilişkin ‘yapıcı ve motive edici olmalı’ mesajını verdi.
#GazetehaberleriAB, Türk Akreditasyon Kurumu'nu (TÜRKAK) beğenmedi. “TÜRKAK bağımsızlığı, hükümet, kamu otoriteleri ve uygunluk değerlendirme kuruluşları müdahaleleri nedeniyle tehlike arz etmektedir” dedi. 2012 yılında Avrupa Akreditasyon Birliği’nin denetiminden geçecek olan kurumun, kendine çeki düzen vermemesi halinde, Türkiye’nin ihracatı zora girecek.
AKP listesinde milletvekili adayı gösterilmeyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Hükümetin icraatllarına yönelik olumlu değerlendirmelerine devam ederek, “Bugün artık ülkemizde ekonomik istikrar sağlanmış ekonominin kırılganlığı giderilmiş ve piyasalara güven gelmiştir” dedi. Coşkun, yapısal reformlarının kararlılıkla sürdürülmesiyle birlikte enflasyon hızla düştüğünü, faizlerin gerilediğini, istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme sürecine girildiğini ifade etti.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türk ürünlerinin Avrupa Birliği (AB) pazarlarında serbest dolaşıma girebilmesi yönünde son 3 yılda yapılan yoğun çalışmaların neticeye ulaştığını belirterek, CE işareti ve onaylanmış ilk Türk kuruluşlarının kapsamının genişletildiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şengen vizesine ilişkin "Vize başvurumuz yüzde 36 artmasına karşın, ret oranı binde 4 oranında artmıştır. Başvuru 278 bin 476 kişi, ret de 48 bin 638 kişi artmış" dedi. Bakan Fidan, BRICS'in kurumsal bir başvuru ve kabul mekanizmasının bulunmadığını belirterek, "Öyle bir kurumsallaşması yok. Üyeler bir araya geliyorlar, birilerini davet ediyorlar. Ama sizin de bir şekilde ilginizi ifade etmeniz gerekiyor. Biz ilgimizi ifade ettiğimizi söyledik" dedi.
#Hakan FidanYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Kovid-19 salgını ve Kahramanmaraş merkezli depremler inovasyonun, dijital hizmet ve teknolojinin önemini gösterdi” dedi. Özvar, Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) Bakanlar Konferansı’na katılmak üzere Arnavutluk’u ziyaret etti.
#YÖKYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarErzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Erdoğan Taha Akbaş (24), Türkiye'de yaklaşık 7 milyon öğrenciyi Yükseköğretim Kalite Kurulu'nda (YÖKAK) temsil ediyor. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari, ulusal ve uluslararası kalite değerlendirmelerini yapan YÖKAK'ın üyesi Akbaş, yükseköğretimin daha kaliteli hale gelmesi için temsil ettiği öğrenci arkadaşlarından gelen tanıtımı taşıyor.
#YÖKAKİslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze'nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail'in Gazze'yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi.
#Recep Tayyip Erdoğanİlk yılında yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), yeni eğitim dönemine hazır. Bu yıl müfretadına robotik kodlama, medyada siber güvenlik ve yapay zekâyı da ekleyen okul, yeni öğrencilerini bekliyor.
#LİSELERE Geçiş Sistemiİlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişim ve medya’ çalışanlarını bekliyor.
#Demirören Medya Ve Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 Temmuz’da öğrenciler için tercih dönemi başladı. Öğrenciler kendileri için iyi bir okul ararken Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi olarak öğrencilerine birçok imkân sunuyor. Bu liseyi tercih etmek için birden fazla neden olduğunu söyleyen okul müdürü Atilla Ertoğan, “Bütün derslerimizi buranın imkânlarını kullanarak yapıyoruz. Öğrencilerimiz CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı (DHA), Hürriyet ve Milliyette hem derslerini görecek hem de buradaki profesyonellerle çalışacak. Bunun yanı sıra staj akreditasyon programımız var. Öğrencilerimiz yaz aylarında Avrupa Birliği ülkelerinde stajlarını yapacak. Aynı zamanda dil yetkinliklerini geliştirecekler” dedi.
#Atilla Ertoğan