Avokado fidanının ekimini evde kendiniz yaparak da kolaylıkla avokado yetiştirebilirsiniz. Ülkemiz genelinde en sevilen tropikal meyveler içerisinde bulunan avokadonun lezzetinin dışında en önemli özelliği ise uzun süre tokluk hissi oluşturmasıdır. Peki, Avokado fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Avokado fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları nedir? İşte detaylar.
İçeriğindeki yüksek antioksidan ve vitaminler nedeniyle süper meyve olarak bilinen aronya girişimcilere ilham verdi. Tesadüfen tanıdıkları meyveyi Türkiye’de tüketicilerle buluşturmak için harekete geçen Aynur Rona ile Songül Koç, Yalova ve Kırklareli’nde üretime başladı. Aronyadan ürettikleri paketli ürünleri satışa sunan girişimciler gıda takviyesi alanına da giriş yaptı. İki kardeş üretimi arttırmak için çiftçilerle işbirliği yapmayı ve kendi üretim tesislerini kurmayı hedefliyor.
#Aynur RonaBelki bir 10 yıl kadar önce bize çok yabancı olan avokado, artık mutfağımızdan eksik etmediğimiz malzemelerden. Güney’de Alanya ülkemizdeki ihtiyacın neredeyse tamamını karşılıyor, üstelik yetiştirdiği avokadolar coğrafi işaret tescilli. Yerli avokadonun hikâyesini yerinde dinledik, nefis tarifler öğrendik.
#AvakadoSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayTürkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunu olma olasılığı nedeniyle, ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmeye karar verdi. Afrika ülkelerinin yanı sıra Latin Amerika ülkeleri de görüşmeye dahil edildi. Sudan ve Venezuela gibi bilinen ülkelerin dışında 10 ülkeyle temasa geçildiği öğrenildi.
#Afrikaİnsan vücudu çeşitli nedenlerden dolayı birtakım şeylere tepki verebilmektedir. Özellikle hassas bir bünyeye sahip olan insanların vücutlarının verdiği tepkiler ciddi sorunlara neden olmaktadır. Bu durum alerji olarak ifade edilmektedir. Alerjiye neden olan pek çok şey bulunmaktadır. Peki, alerjiye iyi gelen bitkiler nelerdir? Mevsimsel ve cilt alerjisine iyi gelen bitkiler neler olmaktadır tüm detayları ile derledik.
#Alerjiye İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?Geleneksel mutfakların otantik kaynaklarını incelediğimiz zaman, farklı kültürlerin kendi coğrafyalarına uygun, gayet sağlıklı beslenme alışkanlıkları yaratmış olduğunu görüyoruz. Bunlar, kar gibi beyaz ekmeğin, rafine şekerlerin, patates cipsi, hamburger, ketçap ve mayonezin, dolayısıyla şişmanlığın dünyanın dört bir yanına yayılmasından çok önceydi.
#SağlıkAntalya, 16.2 milyarlık tarımsal hasılası ile Türk tarımının başkenti konumunda yer alıyor. Hürriyet’e konuşan Antalya Tarım il Müdürü Gökhan Karaca, “Türkiye’de yetiştirilen bir çok ürün ilk kez Antalya’da üretildi. Tarımın modasını Antalya belirliyor diyebiliriz” dedi.
#TarimGlutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Organ Nakli Bölümü' nden Prof. Dr. Onur Yaprak, “Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır” dedi.
#AileGlutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır dedi.
#Prof. Dr. Onur YaprakSon yıllarda sıkça yayılan ve karaciğeri eski haline getireceği iddia edilen popüler detoks kürlerine karşı vatandaşları uyaran Organ Nakli Bölümü Prof. Dr. Onur Yaprak “Sağlıklı bir karaciğere sahip olmak kısa süreli uygulanan kürler ile değil ancak bir hayat tarzı değişikliği ile mümkün olabilir” dedi.
#Sağlık2020 yılıyla birlikte, üreticilerle yatırımcıların önlerini daha rahat görebilmelerine imkan sağlayan bir finansman programının uygulanmasına adım adım başladıklarını dile getiren Ziraat Bankası Tarım Bankacılığından Sorumlu Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, “Bu finansman programı ile ülkemizin mevcut tarımsal üretim potansiyelini harekete geçirip, kaynakların daha etkin kullanılması, ithalatın azaltılarak yerli üretimin daha üst seviyelere çıkarılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriSon dönemde egzotik meyvelerin ve şifalı bitkilerin tüketim talebi artıyor. Son olarak Verita tarafından tüm Türkiye’deki CarrefourSA’larda satışa sunulan Peru’nun şifalı bitkisi taze zerdeçal, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
#İdeal TarımBitkisel ürün kullanımı son yılların belirgin eğilimlerinden biri. “Doğal olanın zararı yok” inancı, kimyasal ilaçlara güvensizlik ve direnç, çok yaygın bulunması, medya organları aracılığıyla satış ve tanıtım kampanyaları yapılması gibi pek çok neden, bitkisel “ilaç”lara yönlendiriyor.
#BitkiselDünyada ortalama yaşam süresinin en uzun olduğu beş bölgeye ‘Mavi Bölgeler’ deniyor. National Geographic uzmanlarından, ‘sağlıklı yaşam’ üzerine kitapları bestseller listelerinde zirveye tırmanmış Dan Buettner, dünyanın dört bir tarafını dolaştı; tıp ve demografi konusunda alanının önemli isimleriyle beraber araştırmalar yaptı; yaşları 100 civarında onlarca kişiyle görüştü. Yeni yayımladığı ‘Blue Zones Solution’ isimli kitabında, onların yaşamlarını zenginleştiren ayrıntıları okurlarla paylaşıyor. Buettner’le ‘100 yaşın sırlarını’ konuştuk
#Uzun Yaşamanın SırrıTüm diğer önlemlere rağmen ilaç önermek zorunda kaldığımız özellikle de erkek tansiyon hastaları, yan etki olarak ‘cinsel hayatın zarar görebileceği’ endişesiyle ilaca ya baştan karşı çıkarlar ya da birkaç gün sonra bırakırlar. Bence bu endişelerinde haksız da değiller, ama...