İsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Koronavirüs nedeniyle 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitim sürecinde gözler şimdi kademeli geçişin yapılacağı pazartesiye çevrildi. 21 Eylül de 1. sınıflarla birlikte yüz yüze eğitim başlıyor. 3 haftalık değerlendirme sonrasında ise diğer düzeydeki sınıfların geçiş yapıp yapmayacağına karar verilecek. Yüz yüze eğitim neden önemli? Okullar-eğitimciler sürece hazır mı? Veliler ve öğrencilere tavsiyeler neler? Hepsini sordum.
#YAZARBebek ve çocuklarda yüksek ateş ebeveynlerin en çok paniklediği durumların başında geliyor. Ateşi düşürmek adına da birçok yönteme başvurdukları görülüyor. Peki çocuklarda ateş neyin işaretidir? Ebeveynler bu konuda nasıl hareket etmeli, ne zaman hekime başvurmalı? Konuyla ilgili tüm soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar yanıtladı.
#Çocuklarda AteşBebeklerde ateş, ebeveynlerin en çok korktuğu durumlardan biridir. Yeni doğan dönemindeki bebeklerde enfeksiyonla savaşma yeteneği kısıtlı olduğundan ciddi enfeksiyonlar gelişebilir. Peki, bebeklerde ve çocuklarda ateş neden olur? Ateş hangi hastalıkların habercisidir? Bebeklerde ve çocuklarda ateş hakkında tüm merak edilen soruların yanıtlarını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahmi Tuna Tekin’dan aldık.
#Bebeklerde Ateş Sınırı