Muğla'nın Milas ilçesinde "Ata" ismi verilen ve yapılan bilimsel araştırmalarda yaklaşık 3 bin yıllık olduğu belirtilen anıt zeytin ağacı törenle hasat edildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Aktürk, "Litresini 100 bin liradan açık artırmaya sunacağız. Şu an teklif verenler var, 100 bin liranın da üzerine çıkacaktır. Ata ağaçtan elde edilecek gelirin tamamını, okulların ihtiyaçlarının karşılanması ve çocukların eğitimi için bağışlanacak" açıklamasında bulundu.
#Ata ZeytinyağıUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz Ürünleri‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
#Emine ErdoğanNil Karaibrahimgil ve Serdar Erener, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Serdar Erener, röportajında şehir yaşamını tehlikeli bulduğunu söyledi.
#Doğayla İç İçe Yaşayan ÜnlülerTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#Cumhuriyetİstanbul’da buluşan girişimci ve çiftçi kadınlar kendi hikâyelerini anlattı. Kadınların girişimcilik serüveninde engelleri aşıp, çevresine değer katarak gerçekleştirdiği üretimler dikkat çekti. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, “Tarım, kadın emeğinin en yoğun ve en görünmez olduğu sektör. Daha iyi bir gelecek için gerekenlerden biri bu görünmez gücü görünür hale getirmek” dedi.
#Sponsorlu İçerikİstanbul’da buluşan girişimci ve çiftçi kadınlar kendi hikâyelerini anlattı. Kadınların girişimcilik serüveninde engelleri aşıp, çevresine değer katarak gerçekleştirdiği üretimler dikkat çekti. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, “Tarım, kadın emeğinin en yoğun ve en görünmez olduğu sektör. Daha iyi bir gelecek için gerekenlerden biri bu görünmez gücü görünür hale getirmek” dedi.
#Tarımsal ÜretimGizem ve minik seyyah Lorin’in bu ay rotası Kuzey Ege’nin gözdesi Ayvalık ve ardından bir klasik olan Erdek... Ayvalık’ta çocuklarla birlikte yapacak çok şey yokmuş gibi görünse de sığ ve bu mevsimde sıcak olan denizi, rengârenk ara sokakları huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Erdek ise İstanbul’a yakınlığı, Marmara’nın en güzel denizi, koruduğu 90’lar ruhu ve bütçe dostu olmasıyla cazibe noktası...
#Çocukla Seyahat