Asperger Sendromu haberleri sayfasında Asperger Sendromu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 124 Asperger Sendromu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Okul çağlarında “Okuyamazsın” denilen Asperger sendromlu Günsu Ergüven, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Sadece özel çocuklara eğitim veren bir müzik okulunda da uzun yıllar eğitim gören Ergüven, şimdi o okulun öğretmeni oldu. Genç yetenek, “Bana ‘Okuyamazsın’ diyenlere başardığımı gösterdim. Şu an bu konumum onlara güzel bir ders oldu” dedi.
#Asperger SendromuAsperger sendromu hakkında bilgiler merak konusu oldu. Asperger Sendromu adını 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Otizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bu durum, etkili iletişim kurma ve sosyalleşme yeteneklerini sınırlayabiliyor. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu nasıl tedavi edilir? İşte ayrıntılar...
#Asperger SendromuKüçük yaşına rağmen trilyonlara kadar sayan, sadece hayatta kalacak kadar beslenen ve uyuyan, yaşıtlarından çok farklı davranan yedi yaşındaki Asaf hakkındaki gerçek anaokulunda ortaya çıktı. Tüm bu farklılıklarının sebebi asperger sendromu olan Asaf gibi pek çok tanınmış kişi de bu sendroma sahip. Detaylar haberimizde...
#SağlıkAsperger sendromu, büyük oranda genetik yoluyla geçen bir rahatsızlık. Asperger Sendromu tanısı konan bireyler, iletişim kurmasa bazı problemler yaşayabilirler. Sendromun ana belirtisi aşırı içe kapanıklık durumudur. Tekrarlayıcı davranışlar, tekdüze bir konuşma, belli bir konuya abartılı ilgi diğer önemli belirtiler. Peki, asperger sendromu nedir, nasıl anlaşılır?
#Asperger Sendromu Nedir?Asperger sendromu, çocukluk döneminde kendini gösteren ve genetik geçişli bir durum. Otizm spektrum bozukluğu grubunda değerlendirilir. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte Asperger sendromu hakkında merak edilenler...
#Asperger SendromuAsperger sendromu, büyük oranda genetik yoluyla geçen bir rahatsızlık. Asperger Sendromu tanısı konan bireyler, iletişim kurmasa bazı problemler yaşayabilirler. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu tedavisi...
#Asperger SendromuİZMİR'de, 5'inci sınıf öğrencisi Nazım Ege Tetik (10), tarihe duyduğu büyük ilgiyi, öğrendiği olayları resme aktararak pekiştiriyor. Ege, yaptığı eserlerini, 'Egetopya' ismini verdiği sergisinde, sanatseverlerin beğenisine sundu.Küçüklüğünden beri güçlü bir görsel hafızaya sahip olan Nazım Ege Tetik, kalem tutmaya 1 yaşında, resim yapmaya ise 2 yaşında başladı. 4 yaşına kadar annesinin görevi nedeniyle Ukrayna'da yaşayan Tetik, İngilizce, Rusça ve Türkçeyi anlayabilecek kadar öğrendi. 5 yaşında asperger sendromu teşhisi konulan Ege, zamanla bu sendromun olumsuz etkilerinden olan sosyalleşme sorununu büyük oranda aştı.
#Nazım Ege Tetik14 yaşındaki otizmli Yunus Emre Sağlık'ın hafızası herkesi şaşırtıyor. Gördüğü hiç bir şeyi unutmayan, söylenen her tarihin gününü bilen Yunus Emre’nin ailesi onun daha fazla yeteneği olduğuna inanıyor. Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da tanışan Yunus Emre’nin özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması için ilgili kuruluşların yardım etmesini istiyor. Yunus Emre'nin babası ''Profesörler dahi Yunus Emre'nin bu sistemi nasıl çözdüğünü açıklayamıyor'' dedi.
#OtizmGünlük yaşantımızda çevremizdeki çocuklar için kullanılan “ne kadar yaramaz”, “çok bilmiş”, “tam bir dahi!”, “uyumsuz” gibi ifadelerin sarf edildiğini hep duymuşuzdur. Çocukların genel davranış ve tutumlarına yönelik bu yakıştırmaların Asperger Sendromu tanılı çocuklar için de kullanıldığını söyleyebiliriz. Toplumda Asperger Sendromuna yönelik bir farkındalık olmadığı için çoğu çocuk gerek olumsuz yakıştırmalara gerek sosyal ve eğitim hayatlarında sınırlara maruz kalabiliyor.
#Asperger SendromuAsperger sendromunda tipik olarak otistik çocuklarda görülen sosyal ilişki ve iletişim sorunlarının yanı sıra dar ilgi alanı görülür. (örn. Hangi tarihin hangi güne geldiğini hesaplamak, uzun bir metni ezberlemek gibi) Asperger sendromundan muzdarip olan kişiler çok sınırlı bir konuda çok derin bilgilere sahip olurlar. Peki, Asperger Sendromu (AS) nedir?
#Asperger SendromuAsperger Sendromu, sosyal anlamda aksaklıkların yaşandığı, otizm rahatsızlıklarından birisidir. Tek bir tedavisi olmayan Asperger Sendromu için genel olarak tedavi yöntemi ise davranışsal terapidir. Asperger Sendromu'nda önemli olan ise moral desteğidir. İşte, Asperger Sendromu hakkında bazı bilgiler
#AspergerAsperger Sendromu nedir? Neden bu şekilde adlandırılır? Asperger Sendromu gelişimsel bir bozukluk mu? Yaygın mıdır? Bu sendrom ile ilgili merak edilenleri Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Abdurrahman Cahid Örengül anlatıyor.
#Asperger SendromuAsperger sendromu nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Asperger sendromu için tek bir tedavi yoktur ve çeşitli müdahalelerin etkinliği yalnızca sınırlı veri ile desteklenmektedir. Peki, asperger sendromu nedir? İşte merak edilenler.
#AspergerAsperger sendromu olan bireyler sosyal etkileşimin en temel noktalarında zorluklar çeker. Asperger sendromu yaşayan kişilerde sosyal ve duygusal karşılıklılık eksikliği, ve göz teması, yüz ifadesi, duruş, ve el hareketleri gibi sözel olmayan davranış eksiklikler görülebilir. Peki, Asperger sendromu nedir?
#Asperger SendromuABD Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışan bir düşünce kuruluşu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'de otistik bozukluk olduğunu öne sürdü. 2008 tarihli araştırmanın sonuçları, Putin’in tüm kararlarını etkileyen Asperger sendromundan muzdarip olduğunu ortaya koyuyor.
#PutinHenüz 14 yaşındaydı; 9'uncu sınıfa giden başarılı bir öğrenciydi. Formula 1 yarışları izlemekten, arkadaşlarıyla bilgisayar oyunları oynamaktan büyük keyif alıyordu. Ancak bunların hepsi geçmişte kaldı çünkü o artık hayatta değil ve annesi oğlunun kaybından bir yapay zekâ uygulamasını sorumlu tutuyor. İşte yaşananların perde arkası ve acılı annenin açtığı davanın ayrıntıları...
#Yapay ZekaABD'de yaşayan Sewell Setzer III isimli çocuk, yapay zeka temelli konuşma botundaki sanal karaktere aşık olmasının ardından babasının silahıyla intihar etti. Setzer'in annesi, sanal karakterin kendisini "gerçek insan, lisanslı psikoterapist ve yetişkin sevgili" olarak tanıttığını iddia ederek şirkete dava açtı.
#ABD38 yıl boyunca size kendinizi ‘anormal’ hissettiren bir ortamda yaşadığınızı düşünün... Kimi zaman kabalıkla, kimi zaman da patavatsızlıkla suçlandığınızı. Üç dil bildiğiniz halde başarısız olarak nitelendirildiğinizi. AVM’lere giremediğinizi, hamile kadınlardan korktuğunuzu… Ve tüm bu ‘tuhaflıklar’ın bir açıklamasının bulunamadığını. 38 yaşında otizm tanısı alan Burçak Akdeniz hayat öyküsünü anlattı.
#Otizm12 yıldır hareket etmeden yattığı bir kanepede ölü bulunan 36 yaşındaki kadının anne babası 20'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olayın kan donduran detayları ABD gündemine otururken, adli tıp doktoru daha önce hiç böyle bir vaka görmediğini ve davanın kendinde 2 yıl süren bir travmaya neden olduğunu söyledi.
#AbdOkul çağlarında “Okuyamazsın” denilen Asperger sendromlu Günsu Ergüven, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Sadece özel çocuklara eğitim veren bir müzik okulunda da uzun yıllar eğitim gören Ergüven, şimdi o okulun öğretmeni oldu. Genç yetenek, “Bana ‘Okuyamazsın’ diyenlere başardığımı gösterdim. Şu an bu konumum onlara güzel bir ders oldu” dedi.
#Asperger SendromuAsperger sendromu hakkında bilgiler merak konusu oldu. Asperger Sendromu adını 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Otizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bu durum, etkili iletişim kurma ve sosyalleşme yeteneklerini sınırlayabiliyor. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu nasıl tedavi edilir? İşte ayrıntılar...
#Asperger SendromuKüçük yaşına rağmen trilyonlara kadar sayan, sadece hayatta kalacak kadar beslenen ve uyuyan, yaşıtlarından çok farklı davranan yedi yaşındaki Asaf hakkındaki gerçek anaokulunda ortaya çıktı. Tüm bu farklılıklarının sebebi asperger sendromu olan Asaf gibi pek çok tanınmış kişi de bu sendroma sahip. Detaylar haberimizde...
#SağlıkÇocuklara gelişim döneminde hep bir şeyler öğretilir. Fakat bazı çocuklar nörobiyolojik nedenlerle bu yetileri edinmekte güçlük çekebilirler. Bu rahatsızlıklardan biri de Asperger sendromu. Asperger Sendromu çocukluk döneminde başlayan gelişimsel bir bozukluktur. Peki Asperger sendromu nedir? Asperger sendromu belirtileri ve tedavisi...
#Asperger Sendromu Nedir30 yaşına merdiven dayayan TV yıldızı, otistik olduğunu yeni öğrendi ve bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu. 26 yaşındaki yıldız, yaptırdığı psikolojik test sonucu ortaya çıkan durumunu açıkladıktan sonra takipçilerine otizm ile ilgili kısa bilgiler de verdi.
#Demi BurnettBütün dünyanın yeni bir yılın, yeni umutların başlangıcı olarak kutladığı 31 Aralık aynı zamanda çok ünlü bir oyuncunun da doğum günü. Milyonlarca kişi hayatlarında yeni bir sayfa açarken o bir yandan yeni bir yaşa da girdi.
#Anthony HopkinsAsperger sendromu, büyük oranda genetik yoluyla geçen bir rahatsızlık. Asperger Sendromu tanısı konan bireyler, iletişim kurmasa bazı problemler yaşayabilirler. Sendromun ana belirtisi aşırı içe kapanıklık durumudur. Tekrarlayıcı davranışlar, tekdüze bir konuşma, belli bir konuya abartılı ilgi diğer önemli belirtiler. Peki, asperger sendromu nedir, nasıl anlaşılır?
#Asperger Sendromu Nedir?Asperger sendromu, çocukluk döneminde kendini gösteren ve genetik geçişli bir durum. Otizm spektrum bozukluğu grubunda değerlendirilir. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? İşte Asperger sendromu hakkında merak edilenler...
#Asperger SendromuYükseköğretim Kurulu (YÖK), “Otizm spektrum bozukluğu, işitme engelli ve zihin yetersizliği” olan öğrencilerin, konservatuarlar ve güzel sanatlar fakültelerinde yapacakları lisansüstü eğitim ve sanatta yeterlilik programlarına başvurularında yabancı dil şartını kaldırdı.
#YÖKOtizm spektrum bozuklukları başlığı altında değerlendirilen bozukluklardan biri olan Asperger Sendromu, ismini 1944 yılında sendromu tanımlayan Avusturyalı bir çocuk doktoru olan Hans Asperger'den almıştır. Peki, Asperger Sendromu nedir? İşte, hakkında merak edilenler...
#Asperger Sendromu Nedir?Asperger sendromu, büyük oranda genetik yoluyla geçen bir rahatsızlık. Asperger Sendromu tanısı konan bireyler, iletişim kurmasa bazı problemler yaşayabilirler. Peki Asperger sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Asperger sendromu tedavisi...
#Asperger SendromuO, sanatla yoğrulmuş bir ailede dünyaya geldi. Babası, amcası, dedesi, ablası dolayısıyla sanatın içinde büyüdü. Ve “Kendimi en iyi ifade edebildiğim alan” dediği müziğe yöneldi. Konservatuar mezunu Teymuralp Merter, bugün Ankara’daki müzik okulunda öğrenciler yetiştiriyor. Merter’le sanat kariyerini, Asperger sendromu nedeniyle sahip olduğu olağanüstü özelliklerini konuştuk.
#AlmulaİZMİR'de, 5'inci sınıf öğrencisi Nazım Ege Tetik (10), tarihe duyduğu büyük ilgiyi, öğrendiği olayları resme aktararak pekiştiriyor. Ege, yaptığı eserlerini, 'Egetopya' ismini verdiği sergisinde, sanatseverlerin beğenisine sundu.Küçüklüğünden beri güçlü bir görsel hafızaya sahip olan Nazım Ege Tetik, kalem tutmaya 1 yaşında, resim yapmaya ise 2 yaşında başladı. 4 yaşına kadar annesinin görevi nedeniyle Ukrayna'da yaşayan Tetik, İngilizce, Rusça ve Türkçeyi anlayabilecek kadar öğrendi. 5 yaşında asperger sendromu teşhisi konulan Ege, zamanla bu sendromun olumsuz etkilerinden olan sosyalleşme sorununu büyük oranda aştı.
#Nazım Ege Tetik14 yaşındaki otizmli Yunus Emre Sağlık'ın hafızası herkesi şaşırtıyor. Gördüğü hiç bir şeyi unutmayan, söylenen her tarihin gününü bilen Yunus Emre’nin ailesi onun daha fazla yeteneği olduğuna inanıyor. Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da tanışan Yunus Emre’nin özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması için ilgili kuruluşların yardım etmesini istiyor. Yunus Emre'nin babası ''Profesörler dahi Yunus Emre'nin bu sistemi nasıl çözdüğünü açıklayamıyor'' dedi.
#OtizmGünlük yaşantımızda çevremizdeki çocuklar için kullanılan “ne kadar yaramaz”, “çok bilmiş”, “tam bir dahi!”, “uyumsuz” gibi ifadelerin sarf edildiğini hep duymuşuzdur. Çocukların genel davranış ve tutumlarına yönelik bu yakıştırmaların Asperger Sendromu tanılı çocuklar için de kullanıldığını söyleyebiliriz. Toplumda Asperger Sendromuna yönelik bir farkındalık olmadığı için çoğu çocuk gerek olumsuz yakıştırmalara gerek sosyal ve eğitim hayatlarında sınırlara maruz kalabiliyor.
#Asperger SendromuBirleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmasıyla tüm dünyanın gündemine oturan Greta Thunberg, TIME Dergisi tarafından '2019 yılın kişisi' seçildi. Bu gelişmenin ardından, Greta Thunberg'in kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Greta Thunberg kimdir? Greta Thunberg kaç yaşında ve nereli?
#Greta Thunberg Kimdir?Tohum Otizm Vakfı, “Süper İyi Günler” oyunuyla yeni bir işbirliğine gidiyor. Oyunun galası 12 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. Galanın tüm geliri de Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak. Peki Vakıf ile tiyatro ekibinin yolları nasıl kesişti? Süreci Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin ve Tiyatrokare’nin kurucusu Nedim Saban anlattı.
#Nedim Sabanİsveçli genç çevreci Greta Thunberg, iklim hareketinin sembolü haline geldi. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmayla hafızalara kazınan Greta Thunberg’in videosu sosyal medyada en çok paylaşılanlardan biri olmuştu. Peki, Greta Thunberg kimdir, kaç yaşında?
#Greta Thunberg Kimdir