Mekan içerisinde duvar ya da kapılara yapıştırılan bantların lekesi uzun süre kalıcı olabilmektedir. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır sodası tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik ile tüm yüzeye uygun bir bant çıkarma işlemi tamamlanmaktadır. Bant çıkarmada etkili olan fön makinası kullanımı da bandın etkisini ortadan kaldırarak mükemmel bir görünüm sunmaktadır. Bant lekesi nasıl çıkar ve farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar nasıl çıkartılır ayrıntıları ile derledik.
#Bant Lekesiİngiltere’de bir doktor, TikTok’ta, tırnaklarımızın sağlığımız hakkında bize bazı ipuçları verdiğini anlatan bir video paylaştı. Video çok kısa sürede 8 milyon kişi tarafından izlendi, 760 bin beğeni aldı ve yüzlerce yorum yağdı. Peki, kaçımız bunun farkındayız ve tırnaklarımızdaki değişimleri önemsiyoruz?
#Tırnak SağlığıÖzellikle el hijyenine çok önem verdiğimiz bu Koronalı günlerde, hastalarımız tırnak kırılmasından daha çok yakınmaya başladılar. Tırnaklarda kırılma toplumda sık karşılaşılan bir problemdir. Kadınların daha çok dikkatini çeken bir problem olmakla beraber her iki cinste de görülebilir. Elli yaş üzeri kadınlarda daha sık görülen bu problem toplumun %20'sini etkiler. Tırnaklarda sertleşme, kırılma ve yüzeylerinde soyulma görülebilir.
#Tırnak SağlığıGüçlü ve bakımlı tırnaklara sahip olmak her kadının hayalidir. Ama tırnaklarımızı yeterince zaman ayıramamak, yaşam koşulları, iş yoğunluğu gibi çeşitli nedenlerle ihmal ederiz. Aslında bazı basit ev bakım uygulamaları ile güzel el ve tırnaklara sahip olmak mümkün...
#Aseton KullanımıYargıtay 11. Hukuk Dairesi, üretim kaynaklı gizli ayıplı çıkan ve seyir halinde yanan aracın yenisiyle değiştirilmesi kararını onadı. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, satın aldığı andan itibaren arıza veren ve bir yıl sonunda seyir halinde yanan aracının yenisiyle değiştirilmesi istemiyle dava açan tüketiciyi haklı buldu.
#OtomobilYaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#SağlıkKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz Nedirİnsan hayatını kolaylaştıran malzemelerden biride çift taraflı bantlar olmaktadır. Bu bantlar kullanımı ve sökülmesi kolay olduğu için hemen hemen bütün yüzeylerde kullanılmaktadır. Güçlü yapışma özelliğine sahip olan çift taraflı bantlar ile evlerin duvarlarına, sert yüzeylere, camlara arabalara ve daha pek çok alana istenilen malzemenin yapışması sağlanmaktadır. Peki, çift taraflı bant nasıl çıkar? Araba ve duvarlardan çift taraflı bant nasıl kopartılır? İşte çift taraflı bant hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan detayları derledik.
#Nasıl YapılırSolvent sıvı veya katı halde bulunan maddelerin ayrıştırılmasına kullanılabilen çözücüler olarak tanımlanır. Günlük hayat içerisinde tiner ve su en çok kullanılan solvent maddeler olarak öne çıkıyor. Solvent nedir, etkileri nelerdir, ozon oluşumuna katkısı nedir, yararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Solvent Nedir?Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbon monoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! "Bir sigaradan bir şey olmaz" diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor.
#SağlıkGünümüzde artık pek çok kişide görülen diyabet, kanda dolaşan glukoz, yani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığı. Pandeminin yaşantımızda getirdiği birtakım değişikler, diyabet hastaları için çeşitli problemleri de beraberinde getirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Temel Yılmaz ile hem diyabeti hem de salgın sürecinin hastalara etkisini konuştuk.
#DiyabetKadın sağlığını korumak, rutin jinekolojik muayeneyle mümkündür ve sorunların önlenmesi, tespiti, teşhis ve tedavisi anlamında bize büyük zaman ve avantaj kazandırır. Herhangi bir sorun görülmese ve hissedilmese dahi her kadın doktoru başka bir öneride bulunmadıysa yılda bir kez jinekolojik muayene ile beden sağlığına dair izleyeceği doğru yolu tespit edebilir.
#Kadın SağlığıAğız kokusu günlük yaşantımızda bizi en çok zorlayan konulardan biri. Bu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da üstesinden gelemeyebiliyor. Peki ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu önlemek için neler yemeliyiz? Hangi meyve sebzeler ağız kokusunu giderir? Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu gidermenin 6 yolu hakkında bilgi verdi.
#SağlıkSık el yıkama, alkol içeriği yüksek olan dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sıradan sabun kullanımının cildin doğal koruyucu bariyerine zarar verebileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, bu durumun ciltte kuruma, çatlama, tahriş ve egzama gibi sorunlar yaratabileceğine dikkat çekiyor.
#SebamedSık el yıkama, alkol içeriği yüksek olan dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sıradan sabun kullanımının cildin doğal koruyucu bariyerine zarar verebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, korona günlerinde el sağlığını korumak için önerilerde bulundu.
#KoronavirüsSağlıklı beslenme alanında Türk girişimciler yeni icat geliştirdi. Avokadio isimli cihazı geliştiren girişimin kurucu ortağı Gökçen Garipoğlu, “Cihaz, kullanıcının nefesinden vücudun yağ yakma metabolizmasını ölçüyor. Buna bağlı olarak da kişisel veriye dayalı beslenme tavsiyeleri veriyor” dedi.
#Gazetehaberleri