Ülkemizin her bölgesi ve şehri farklı bir kültür, güzellik barındırmaktadır. Deniz, doğa, tarih ögeleri değişik bölgelerde hayat bulmaktadır. Gezmek için doğudan, batıya uzanan coğrafyada farklı medeniyetleri görmek mümkün olmaktadır. Ayrıca tabiatın farklı esintileri ile kişiler doğa yürüyüşleri yapabilir, denize girebilir, müzelerde tarihe tanıklık edebilirler. İşte, Türkiye’de görülmesi gereken yerler hakkında detayları derledik.
#EğitimArtvin'in Ardanuç ilçesinde, 2.5 kilometre uzunluğu, 200 metre yüksekliği ve 70 metre genişliği ile Türkiye?nin en büyük kanyonlarından olan Cehennem Deresi Kanyonu'nun turizme açılması için çalışma başlatıldı. Ardanuç Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kanyonun her iki yakası arasında cam köprü projesi geliştirdi. Büyüleyici bir görüntüye sahip kanyon, projenin tamamlanmasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
#HtvdhaBazen iş bazen de sadece gezmek için gittiğim, hep de mutlu döndüğüm bir yer oldu Artvin. Çünkü sadece Karadeniz’in değil birçok coğrafi bölgenin özelliğini taşıyan, sıradışı bir şehir. Uzun yollar, derin uçurumlar, yemyeşil doğa manzaraları… Havası her daim farklı. Karadeniz’de yağış olsa da Artvin’de güneşli gün sayısı daha fazladır. Mevsimine göre ayrı güzellikler sunan, ‘cennetin bir diğer şubesi’ bu şehri adım adım keşfedelim.
#ArtvinKimisi dağların zirvelerine yakın, kimisi yemyeşil çayırların içinde, kimisi ormanlarla sarmalanmış, kimisiyse temmuz ayına kadar buzla kaplı… Türkiye’nin kuzeyi keşfedilmeyi bekleyen irili ufaklı birçok eşsiz göle ev sahipliği yapıyor. Tam da sıcakların bastırdığı bugünlerde Karadeniz’e geçip günübirlik yürüyüşlerle ulaşılabilen, kıyısında kamp kurabileceğimiz ya da yanı başındaki tesislerde konaklayabileceğimiz göller arasında bir gezintiye çıkalım. İşte suyu buz, kıyısı püfür püfür Karadeniz gölleri...
#GazetehaberleriYaz tatili dendi mi akla hemen deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Ama hem pandemi hem de müsilaj insanları doğanın içinde tatile yönlendirmiş durumda… Biz de uzmanlara bu yıl kamp atılacak, bungalov ya da butik otellerde hatta Tiny House’larda da konaklama yapılabilecek yaylaları sorduk. 5 bölge ve 14 şehirden harika 22 yaylayı hurriyet.com.tr’ye anlattılar…
#YaylalarSalgınla birlikte birçok alışkanlık değişti. Özellikle konaklama açısından doğada vakit geçirmek isteyenler karavanları tercih etmeye başladı. Peki karavanda yaşam kolay mı, pandemi nasıl etkiledi ve park yerlerinde fiyatlar nasıl... İşte tüm detaylar...
#KaravanCehennem Deresi Milli Parkı, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Artvin ili sınırları içinde yer alıyor. Bu park, Ardanuç ilke merkezinin 7 km kuzeybatısında ve Artvin Ardanuç kara yolunun 25. km'sinde yer alıyor. Cehennem Deresi Kanyonu, dünyanın sayılı kanyon vadileri arasında yer alır. Cehennem deresi milli parkı nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Cehennem Deresi Milli Parkı NeredeKanyonlar en basit şekilde tanımlamak gerekirse nehirlerce oluşturulmuş, yarık görünümündeki vadilere deniyor. Bazen şimdiki formunu çok uzun yıllar boyunca alıyor bazen de tektonik hareketlerin tek başlarına ve bir seferde oluşmasıyla şekilleniyor.
#TürkiyeCehennem Deresi Kanyonu, Türkiye’nin turizme kazandırılacak doğal güzellikleri arasında yerini aldı. Amerika’nın Arizona eyaletindeki Grand Canyon’dan sonra dünyanın en yüksek ikinci kanyonu olan Cehennem Deresi Kanyonu, turizme hazır hale getiriliyor. Kanyonun turizme açılması ile doğaseverler doğa sporları yapabilecekler. Ayrıca kanyona cam köprü yapılması da planlanıyor.
#Cehennem Deresi KanyonuYazın en sıcak günlerinde terlemeden gezebileceğiniz, ruhunuzu serinletebileceğiniz, içinizdeki kaşifi kıştırtabileceğiniz bir tatil rotası arıyorsanız çantanızı hazırlayın. Barhal Vadisi’nde bulutların üstündeki balkonlarda kahvaltı yapıp, yeşilin binbir tonunu keşfedeceksiniz. Kapuzbaşı Şelaleri’nde yeraltı nehirlerinin dağı yarıp fışkırdığı şelaleri gördüğünüzde şaşıracaksınız.
Artvin denince aklınıza Karadeniz mi gelir, Doğu Anadolu mu? Yoksa her ikisi de mi? Aslında bu kent için, Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan yüksek viraj deyimini kullanmak galiba en doğrusu. Harita üzerinde Türkiye’nin yarım daireyi andıran kuzeydoğu köşesinin bir parçası olması yanında, hiç de düz olmayan kent içi ve kent dışı yollarının biçimi de viraj nitelemesini fazlasıyla haklı kılıyor. Artvin, öyle pek de "alçakgönüllü" olmayan, yüksek bir viraj: İl topraklarının yaklaşık yüzde 79.8’i sarp ve geçit vermeyen dağlarla kaplı. İşte bu coğrafi yapı, kentin tarihinin şekillenmesinde temel unsur olduğu gibi, günümüzdeki kültürel, toplumsal hayata da damgasını vuruyor.