AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından artçı depremler güncellenmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesi Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay'da çok sayıda artçı deprem meydana geldi. AFAD'ın son depremler listesinde yer alan bilgiye göre 1 Mart'ta Kahramanmaraş'ta 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Yapılan açıklamada ise büyük deprem sonrası bölgede 11 bin 20 artçı sarsıntı oluştuğu belirtildi. Yaşanan depremlerle beraber bölgede yaşayan vatandaşlar da artçı depremler devam edecek mi, tekrar deprem olacak mı gibi soruların cevaplarına odaklandı. İşte, artçı depremler listesi ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Artçı DepremlerArtçı depremler Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan büyük depremlerin ardından bölgede gerçekleşmeye devam ediyor. Son artçı depremler listesi AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından güncel olarak paylaşılıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından birçok yerde artçı sarsıntı meydana geldi. Uzmanlar artçı sarsıntıların uzun bir süre daha devam edeceğini vurgularken bölgede yaşayan vatandaşlar en son artçı deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? sorusuna cevap arıyor. Peki, Bugün kaç tane artçı deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD artçı depremler listesi…
#Artçı DepremArtçı depremler AFAD verileri ile yenileniyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve afet bölgesinde çok sayıda artçı deprem kaydedildi. Büyük depremin ardından uzun bir süre devam eden ve yer altı tabakalarının iyice yerleşmesini sağlayan artçı depremlerin ne zaman biteceği de bölgedeki vatandaşlar başta olmak üzere tüm ülkede merak konusu oldu. AFAD artçı deprem listesine göre Kahramanmaraş depremlerinin ardından bugüne kadar toplam 9.136 artçı deprem meydana geldi. Öte yandan konuyla ilgili Prof. Dr. Hasan Sözbilir, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada 'artçı depremler ne zaman bitecek?' sorusunu değerlendirdi. Peki, artçı deprem neden olur, kaç tane oldu? İşte, o konular hakkında bilgiler...
#Artçı Depremler ListesiArtçı depremler Kahramanmaraş ve çevre illerde devam ediyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden tam 13 gün geçti. Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya gibi depremin etkili olduğu 11 ilde artçı sarsıntılara bugün de yenileri eklendi. Son olarak AFAD'ın açıklamasına göre 3.0 büyüklüğünde Kahramanmaraş'ta bir artçı daha yaşandı. Bölgede büyük ve küçük artçı depremler tedirginliğe neden olurken Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendiğini açıkladı. Peki, Artçı depremler devam edecek mi, ne zaman bitecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Artçı DepremlerKahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ta 5.1 büyüklüğünde yeni bir artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem bu kez Kayseri, Sivas, Çorum, Adana gibi illerden de hisseildi. Vatandaşlar, hissedilen sarsıntının ardından artçı depremlerin ne kadar süreceğini araştırıyor. Peki artçı depremler devam edecek mi, ne zaman bitecek? İşte, artçı sarsıntılarla ilgili son bilgiler…
#Artçı Depremler Devam Edecek MiAFAD ve Kandilli Rasathanesi son deprem verilerinde yer alan bilgilere göre 14 Şubat tarihinde artçı depremler afet bölgesinde devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden yedi gün geçti. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya gibi depremin etkili olduğu 10 ilde artçı sarsıntılara yenisi eklendi. AFAD'ın son depremler listesinde yer alan bilgiye göre 13 Şubat'ta saat 22.20'de Kahramanmaraş'ta 4.8 büyüklüğünde, saat 17:45'te Adıyaman'da 4.0, saat 17:28'de Malatya'da 4.5 büyüklüğünde dikkat çeken artçı sarsıntılar yaşandı. Yaşanan depremlerle beraber artçı depremler devam edecek mi, tekrar deprem olacak mı gibi soruların cevapları gündeme geldi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan hurriyet.com.tr’ye yaptığı değerlendirmede Hatay arasındaki kırığın, fayın kuzey ve güney ucunda çok sayıda artçı deprem ürettiğini söyledi. Peki, artçı depremler ne zaman bitecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Artçı DepremlerKahramanmaraş'ta yaşanana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan artçı depremler bölgede paniğe neden olurken, artçı depremler ne zaman bitecek, sorusu uzmanlar tarafından değerlendirildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendiğini açıkladı. Özener, artçı deprem sayılarında da bir azalma olmadığını belirterek, "Günde 500 artçı deprem çözüyoruz, ilerleyen zamanda azalacaktır" dedi. İşte, artçı depremlerin ne anlama geldiği hakkında yapılan değerlendirmeler.
#Artçı SarsıntıArtçı depremlerin ne zaman biteceği ve ne kadar süreceği ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremler büyük yıkıma yola açtı. 10 ilin etkilendiği deprem bölgesinde artçı depremler sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, depremlerle ilgili açıklamada bulundu. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada, bölgede bin 400'ün üzerinde artçı deprem olduğunu söyledi. Peki artçı depremler ne zaman bitecek, ne kadar sürer? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya deprem artçıları devam ediyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Artçı Deprem Nedir“Kanalizasyon patlayacak, içme suyuna karışacak”, “Yollarda araç kuyrukları oluşacak”, “Her yer toz duman olacak”, “Aç ve susuz kalınacak”... Uzmanların olası büyük Marmara depremi sonrası İstanbul’da yaşanacaklara ilişkin anlattığı senaryolar korkutucu. Görünen o ki; gerekli önlemler ivedilikle alınmadığı takdirde depremden sağ olarak çıkmak kadar sonrasında hayatta kalmak da zor olacak. Uzmanlardan neler yaşanabileceğini dinledik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay’a “Olası İstanbul depremine ilişkin hazırlıklar ne aşamada” diye sorduk.
#İstabulBu koalisyondan borsadaki Arjantin sarsıntısına rağmen, ekonomik programın başarısına yönelik, ilk defa olumlu sinyaller alıyoruz. Son kriz, uzun vadede işe yaradı. Bundan sonra yol kazalarına uğrama olasılığının azaldığı ve hükümetin krizi ciddiye aldığı izlenimi yaygınlaştı.<br>